Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Pią 05 Sty, 07 18:43    Temat postu: rejestracja Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam powiedzcie mi jak to jest z rejestracja swapa moze wiecie coś na ten temat Question bo ciekawi mnie to bardzo jedni móiwą że nie trzeba rzeczoznawcy inni znowu mówią że trzeba i ja sam juz nie wiem co mam robic Confused

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Pią 05 Sty, 07 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Idz do swojego urzedu i tam ci powiedza co i jak Wink
Member
Member

PostWysłany: Pią 05 Sty, 07 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak własnie myślałem zeby zrobic Smile Smile

Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 05 Sty, 07 23:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W urzędzie się nic nie dowiesz
Jedz na stacje diagnostyczna i tam się wszystkiego dowiesz .
Bo tak naprawdę tylko od diagnosty to zależy
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Sob 06 Sty, 07 7:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro wszystko zależy od diagnosty to po jaką cholerę potrzebny jest rzeczoznawca Rolling Eyes

Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 06 Sty, 07 9:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo jeden diagnosta karze zrobić opinie a drugi ci podbije dowód
Powrót do góry
qdlaty (waszawa)

PostWysłany: Nie 07 Sty, 07 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nermack napisał:
Skoro wszystko zależy od diagnosty to po jaką cholerę potrzebny jest rzeczoznawca

Jezeli diagnosta dba o swoja prace to wywali Cie ze stacji.
Taka zmiana w budowie samochodu jest dosc powazna i powinien w tej kwestji wypowiedziec sie rzeczoznawca, ktory to dajac Tobie kwit dopuszczajacy samochod do ruchu podlkada glowe pod to ze nie zrobisz sobie/komus krzywdy.

pzdc.
Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member
Pochwał: 1

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 22 Sty, 07 18:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłem dziś na okręgówce, przedstawiłem swoją sytuacje, i zapytałem ile będzie kosztowało wydanie zaświadczenia o zmianie pojemności. Wielkie było moje zdziwienie kiedy usłyszałem Shocked : 20 zł Shocked nie muszę robić dodatkowego przeglądu, nie interesuje ich mocowanie silnika, aby masa samochodu nie przekraczała znacznie masy seryjnego malca, więc luzik.

Kolo mówił że był u nich ostatnio typek 900 i też brał taki papier, obejżeli tylko czy żadnej lipy nie ma i puscili dalej....

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Nie ma zakretow, nie ma zabawy Wink
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 22 Sty, 07 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej jest jechać na stację diagnostyczną gdzie już taki temat mają za sobą ( bo jak trafisz do jakiegoś ciecia to ci będzie problemy robił).
Zapytaj czy ktoś u ciebie w miescie coś takiego robił i na jakiej stacji.
U nas na jednej załatwisz tak jak kolega wyżej pisze bez żadnych problemów a na innej będą jęczeć i stękać.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Pon 29 Sty, 07 21:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie a jak z katalizatorem jak się montuje silnik na wtrysku z sondą lambda potrzebny jest czy nie i jak na to patrzą na przeglądzie ?? bo niby nowe silniki powinny mieć ale czy muszą jeśli nadal to jest tylko maluch i do tego modelu nie przewidziano takiej opcji. może ktoś pomyśli co to ma do tematu to zapytam tak czy przejde rejestracje bez katalizatora

Member
Member

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 29 Sty, 07 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozmawiałem na Okręgówce i o tym...

była u nich 900 która była na wtrysku i była bez katalizatora, sonda była wkręcona w wydech tuż przed tłumikiem. Nie było żadnych problemów...

Nie ma zakretow, nie ma zabawy Wink
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 8:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sobi napisał:
Byłem dziś na okręgówce, przedstawiłem swoją sytuacje, i zapytałem ile będzie kosztowało wydanie zaświadczenia o zmianie pojemności. .

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Ja za zaświadczenie zapłaciłem 72 zł Wink

Powrót do góry
tunfish (Knurów)

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 9:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z okolic gliwic, katowic, robił ktoś rejestracje SWAPa? przymierzam sie do włożenia 1.1 SPI z CCSa... byłem na stacji disgnostycznej u mnie w mieście i koleś mówił mi o pełnym przeglądzie za 180zł + rzeczoznawca (którego muszę znaleźć na własną rękę bo oni się tym nie zajmują)
mówił że rzeczoznawca jest wymagany bo zmienia się pojemność, masa samochodu, mocowanie silnika itp itd...

wolałbym przejść to tak jak to opisał Sobi..

jeśli macie jakieś doświadczenia to proszę o info

NIE SZTUKĄ JEST ZABIĆ MUCHĘ PRZEDNIĄ SZYBĄ,SZTUKĄ JEST ZABIĆ JĄ BOCZNĄ
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 9:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przeczytaj sobie temat - Pablo robił swapa Ban
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja robiłem coś takiego do czego się zabierasz i rzeczoznawce znalazłem spoko jak coś to mam chyba numer a jak nie to adres na opini koleś wydaje opinie na takie maluchy zna się na rzeczy i nie filozofuje.
przegląd musisz mieć za 180 bo oni muszą ci wystawić papier na zmiene poj. potem już tylko urzędy
Member
Member

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 11:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No chyba że zrobisz swapa i przyjedziesz do żywca na stacje diagnostyczna. Zapłacisz 180zł i bedziesz miał papierek, o rzeczoznawce nawet nie pytali bo koleś stwierdził że on może to tak samo ocenic jak i rzeczoznawca Wink

Powrót do góry
tunfish (Knurów)

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 11:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ile kasuje taki rzeczoznawca ?

NIE SZTUKĄ JEST ZABIĆ MUCHĘ PRZEDNIĄ SZYBĄ,SZTUKĄ JEST ZABIĆ JĄ BOCZNĄ
Powrót do góry
ziomal (WrOcŁaW)

Member
Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 12:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rzeczoznawca kosztuje coś chyba koło 200zł do tego jeszcze 180zł za przegląd no i jeszcze zmiany w urzędzie, Nermack a w zywcu wystarczy przyjechać na okręgówke i zrobić przegląd za 180zł i to wszystko?? a gościu na przeglądzie dokładnie ogląda auto? czy tak pi razy oko a może da sie załatwić zaocznie:>
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Pon 25 Cze, 07 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem tak:

Koleś wsiadł do auta wjechał na rolki sprawdził hamulce (przód mam tarcze z cc nie doczepił sie wogóle że mam inne) potem sprawdził postojówki. Zjechał z rolek, następnie otworzył klape oglądnoł czy silnik jest suchy oglądnoł belke wszedł pod auto wyszedł z kanału i wypisał mi papierek Smile takich ludzi to ja rozumiem.

Na końcu wręczając mi papier powiedział mi tylko że cxhyba mam siadniety resor bo sie uśmiecha i prosił o jego wymiane bo stwierdził że wszystko jest idealnie zrobione tylko ten resor psuje całośc ( ale nie powiem przecież kolesiowi że mi zdzisek za flaszke klepał resor Laughing )

Podałem mu ręke wsiadłem i odjechałem z bananem na twarzy Smile

Ogólnie cała rejestracja kosztowała mnie 256zł

98zł badanie okresowe pojazdu
74zł zaświadczenie o zmianie pojemniosci
74zł nowy dowód w WK

a tak pozatym koleś jest naprawde wporzadku powiedziałem mu ze mam silnik 903ccm a on mi wpisał 899ccm żebym nie musiał płacic wiekszego OC Cool

Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Wto 26 Cze, 07 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciekawe co za Zdzisek ci klepał resor??
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 26 Cze, 07 17:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nermack - ile czasu zajęło Ci zrobienie swapa?
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Cze, 07 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja go nie robiłem. Zrobił mi go kolega bo ja nie mam sprzetu a nawet garażu.

Już nie pamiętam ile go robił ale chyba coś koło miesiąca Rolling Eyes

Powrót do góry
KaGiT (Trzebnica k/wroclawia)

PostWysłany: Nie 30 Mar, 08 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A umnie pod wrocławiem sprawa wygląda tak że przegląd plus zmiany w dowodzie: 180zł rzeczoznawcy nie chcą widziećRazz
Powrót do góry
ziomal (WrOcŁaW)

Member
Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 31 Mar, 08 9:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a Ty po coś tego kotleta odgrzebał??

PostWysłany: Pon 31 Mar, 08 16:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a gdzie dokładnie? wbija w dowod tarcze, zmiane miejsc na 2?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński