Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zvolen, VI Międzynarodowy Zlot 126p, MWM 2007
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Relacje ze zlotów/spotów/rajdów
Autor Wiadomość
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 11 Lip, 07 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Dla nie wtajemniczanych, ten kolej w bagażniku mieścił się tam przy zamkniętej klapie!

ta ?? Maxx to moja kinia sie jakos nie zmiesciła w piotrkowie Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 11 Lip, 07 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
mieścił się tam przy zamkniętej klapie!

Powiedz, że żartujesz Shocked ...Ile miał wzrostu? Laughing
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Sro 11 Lip, 07 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem ale dało się domknąć bagażnik.

PostWysłany: Sro 11 Lip, 07 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez bylem zaskoczony ale gosc sie miescil Smile
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 11 Lip, 07 23:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Nie wiem ale dało się domknąć bagażnik.

to wiadomo ze maluchem tez mozna wywiesc do lasu ale tylko kazełków albo dzieci strzez sie kapsel Wink
Powrót do góry
krajo (Kraków)

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 7:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:

Powiem wam 1 prawdę, kiedy by się nie pojechało do Zvolenia to zawsze Denior i/lub Krajo coś wygrywają!

Laata pracy!! Dawniej słynołem z wybuchających silników, aż się nauczyłem (Denior się nauczył wcześniej Very Happy ).
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 10:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowaczek, boje sieeeeeeeeeeeeeeeee Shocked Shocked Shocked

Hahahhahahaha Lol

Ostrzegam... jak zacznie się bajzel to od razu lecą ostrzeżenia //m.a.x.x.

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lol Lol Lol Jak ten dzieciak miał niecałe 1,50 wzrostu, to sie dziwicie Lol
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 19:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ludzie i co z dalszymi relacjami zdjeciami , filmami itp ?? Cool
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co 1-2 dni będzie coś dochodzić, następne będą moje foty Jupi! Jupi! Jupi!

PostWysłany: Czw 12 Lip, 07 19:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba moje, Twoim aparatem Cool
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pią 13 Lip, 07 19:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba zrobione moim aparatem, po moim podwiezieniu na miejsce, na moje polecenie przez Ciebie Wink

Autor: GR235I3K
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y_iLde3KyXg[/youtube]

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 13 Lip, 07 23:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grrrrrrrubo Shocked Devil

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 0:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1.9TDi oczywiście
Powrót do góry
Spruch (Bydgoszcz)

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 0:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie do osob ktore byly w tym roku w zvoleniu albo na berg cup czy ma ktos z was moze fotke komory silnikowej czarno czerwonego malucha ludevita interesowalo by mnie glownie zawieszenie silnika

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 0:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z BMW M3 Cool A my mamy jeszcze lepszy gratisik odnośnie tego wozu Smile i to nawet dwa Smile

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 9:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no TDI wymiata skoda ze niema filmiku jak chodzi malan Sebcyta

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 10:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapsel jezeli dobrze zrozumialem u ludewita silnik 650ccm trzyma poduszka od BMW M3 bo bynjmniej nie chodzilo mi o tego z klekotem na tylnym siedzeniu Lol
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Sob 14 Lip, 07 10:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo170 napisał:
skoda ze niema filmiku jak chodzi malan Sebcyta
A kto powiedział że nie ma Very Happy

Podczas tego przejazdu CiNeK siedział w kabinie.

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Nie 15 Lip, 07 9:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to dawaj filmiki, Polacy też mają czym się pochwalić Very Happy

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Nie 15 Lip, 07 13:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie m.a.x.x. dajesz filmik kurcze bo nie tylko ja chce go zobaczyćSmile
Member
Member
Pochwał: 1

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 15 Lip, 07 21:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podróż na Zvolen rozpoczęła się już u mnie w nocy ze środy na czwartek Laughing . Pobudka o 2:00 dojście do siebie (spałem może ze 4 godziny), zapakowanie malca i w drogę. Gdynie opuściłem o godz. 4:00.
Pierwszy postój Arrow stacja benzynowa w Gniewie (na koncie jakieś 80 km).

Później z małymi przystankami dotarłem do Łodzi (z małymi wskazówkami by w niej nie zabłądzić). Zameldowałem sie pod lidlem o 12:00. Szybkie przywitanie, sprawdzenie silnika i Shocked termostat nie działa - etam jade dalej. Po drodze spotkaliśmy Sebcyca. W Częstochowie bunt maszyny Maxxa - tylko dlaczego musiało sie to stać na ruchliwym skrzyzowaniu i podczas ulewy Wink Kilkaset metrów dalej na stacji bezynowej była walka by odpalić malca. Później juz do końca był zapalany z młotka Laughing .

Dzień kończyliśmy w okolicach Żywca w pensjonacie gdzieś w górach (nawet GPS tam wariował). Było wesoło, a nam (Maxx, Cinek i ja) udało się rozpalić grila podczas deszczu i upiec na nim kiełbaski w sam raz pod GŻ. Dopiero rano zobaczyliśmy jak one wyglądały Laughing .

Trzeba było wstać i ruszyć do tego Zvolenia. Droga była niesamowita, piękne widoki i długie serpentyny.

Gdy dotarliśmy na camping odrazu zajeliśmy idealne miejsce okupując zadaszony stolik. Następnie pojechaliśmy zarejestrować się za zlot. Później była już tylko wspaniała zabawa we wspaniałym towarzystwie z przewami na krótki sen. Fotki nie oddają tego, trzeba było tam być. Przejazd na lotnisko w kolumnie maluchów, zaparkowanie w jednym miejscu tylu samochodów jednej marki robi niesamowite wrażenie.
Na cappingu i wokól niego tez odbywały się inne konkursy. W sobotę wieczorem rozpoczęła sie wielka impreza na campingu, wręczanie nagród
za samochody oraz loteria. Kulminacją był wystep artystyczny (dla pań i panów) i dyskoteka do rana (na którą już mi sił zbrakło, tym bardzie że mielismy dośc ambitne plany na nastepny dzień).

Niedziela rozpoczęła się o godzinie 8:00 popudką śniadankiem i o 10:00 oposzczaliśmy już Zvolen. Kolejnym przystankiem były ciepłe źródła (miejsce obowiązkowe podczas planowania kolejnej wyprawy na Zvolen). Powrót już był mniej radosny dla mojego potworka Arrow w Krakowie odmówiły mi hamulce. Naszczęście efekt był taki jakby były strasznie zapowietrzone. Chwile później padł GPS u Maxxa i wylądowaliśmy na szlaku orlich gniazd w pobliżu Olkusza. Kretymi drogami dotarlismi wkońcu do dwupasmówki na Łódź. Tam o mało co animavillisa nie dorwały miśki za brak świateł (całą drogę jechał na zepsutym altku i wymieniał aku z Cinkiem i mną). W konsekwencji o 3 w nocy dzieki uprzejmości Sebcyca wylądowaliśmy w składzie: Maxx, kapsel i ja u jego w domu. Kimnęlismy sie tam na kilka godzin i ruszylismy w drogę.

W Łodzi po odwiezieniu kapsla pod dom i porzegnaniu sie z Maxxem pozostało mi jeszcze 400 km do domu. Pech ciał że 3 km przed Łęczna znów padły mi hamulce. Felga tak się rozgrzała, że stopiła plastiki na feldze i wypłynął smar oraz płyn hamulcowy Shocked . Musiałem zrobić sobie przystanek na piknik i odczekać aż wystygnie. Okazało się, że zatarłem łożysko. Co tu zrobić Arrow podjechałem do miasta kupiłem łozysko i do mechanika. Zrobił to szybko, sprawnie i za mała kasę. Zadowolony ruszyłem dalej ale za kilka km cos było znów nie tak. koło prawie w ogóle nie chciało sie krecic i było piekielnie gorące. Wróciłem spowrotem do mechanika. Okazało sie że jedna szczęka nie wracała i cały czas tarła o bęben. Po usunięciu usterki ruszyłem znów w kierunku Gdyni. Po drodze okazało się że felga przez to rozgrzewanie coś się popsuła bo strasznie stukało przy hamowaniu, to została wymieniona na zapas (na szczęście wziąłem dwa Laughing ) tak już dojechałem do Gdyni, robiąc małe przystanki dla odpoczynku mnie i malca.

Do domu wpadłem o 2:00 w nocy z poniedziałku na wtorek, wypakowałem samochód, pogadałem z obudzoną rodziną i poszedłem spać bo o 6:00 musiałem już w stać do roboty.

Pomimo, że były niezaplanowane przygody i tak warto było nastukać 1980 km, by znaleźć sie w Zvoleniu, spotkać się z resztą ludzi ceniacych samochód Fiat 126 i oderwać się choć na chwilę od ciągłych obowiązków.
Niech żałują Ci, którzy tam nie byli i nie przeżyli tego co my!!!

pzdr 4all

PostWysłany: Nie 15 Lip, 07 23:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moje odczucie są następujące:
ze zlot tak mi przepad do gustu ale ekipa z która miałem przyjemność przebywaci była porostu super
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 16 Lip, 07 9:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wg. mnie Scorpion ma najlepsze fotki.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=gvqdlCZj5n0[/youtube]

PostWysłany: Pon 16 Lip, 07 13:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja chce więcej Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Relacje ze zlotów/spotów/rajdów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 3 z 8

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński