| Autor |
Wiadomość |
Cybul (Wrocław)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 21:58 Temat postu: Zomo Blue Cybula:) Pierwszy Dzwon po tygodniu jazdy!!;/:( |
|
|
Nareszcie przyszedł ten czas, kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem Fiata 126p ;] Rocznik jego to 1989, stan blacharki BDB, takiego dokładnie szukałem, żeby była to dobra baza pod Swapa ;] Silnik jaki będzie to niech pozostanie narazie tajemnicą, coniektórzy wiedzą, ale narazie proszę o cisze ;] Jak narazie Totalna Seria ;] Gdyby ktoś z okolic wrocka miał na zbyciu zderzaczki szerokie to bylbym chętny, najlepiej przedni ;] a Tutaj fotki zaraz po kupnie;]

Ostatnio zmieniony przez Cybul dnia Sro 08 Kwi, 09 17:14, w całości zmieniany 19 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:01 Temat postu: |
|
|
Wyglada zdrowo. Skoro masz z nim zwiazane plany w kierunku SWAPa to bedzie ciekawie  _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:04 Temat postu: |
|
|
wygląda, a co najważniejsze jest zdrowy... przejrzany fachowym okiem ojca mechanika;] wszystkie mocowania zawieszenia itp, podloga mozna powiedziec ze jak na ten rocznik - rewelka;] no ale nie ukrywam ze zapłaciłem troche za niego... ale cóż... stan bdb kosztuje... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:15 Temat postu: |
|
|
Ja sie nie przyznaje ile dalem za mojego bo nikt nie uwierzy _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

Pochwał: 3
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:25 Temat postu: |
|
|
dobry rocznik... moj jest tez 89 najszybsze rob bestie rob, bedziesz godnym nastepca mojego białasa  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:37 Temat postu: |
|
|
lepszy, Phantom jak będę potrzebować pomocy to się będe do Ciebie zgłaszać;];p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:39 Temat postu: |
|
|
uczen przerosnie mistrza..... chyba w snach chopaku pomoge jesli bedziesz potrzebowal. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:41 Temat postu: |
|
|
Piękny blacharsko. Dobry FL, swap TAK, szpan NIE. Zostaw w tym kolorze, na tym zderzaczku, albo nawet P4. Zero zmian zewnętrznych i będzie BOSKO (nie mówię o porządnym kole i zawieszeniu, czy wydechu...).
Dałeś więcej niż 1200 zł ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 22:58 Temat postu: |
|
|
no troszke mniej;p w srodku zagości jakaś kiera inna, zegary od ccs lub jakies inne, kubelki, klatka; zderzaki zostaja szerokie, kolor możliwe że również mam sentyment do takiego koloru;] no i zobaczymy jak będzie z kasą i w ogóle, bo są narazie plany poszerzenia poprzez wyciagniecie nadkoli... zobaczymy jak sie wszystko potoczy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 23:04 Temat postu: |
|
|
A nawet szkoda by było nadkola ruszać, maluchy wtedy robią się takie ostre na tych bokach. Dziwne generalnie. Ja bym tam kaplicę do środka zarzucił A kubełki i kiera podstawa. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 23:05 Temat postu: |
|
|
zycze powodzenia i wyczekuje kolejnych fotek z prac na nim  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 23:07 Temat postu: |
|
|
| Cybul napisał: | | Nareszcie przyszedł ten czas, kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem Fiata 126p;] |
Gratuluje !!
Świetnie, że jest zdrowy. Świetny ma też kolor, żadko spotykany obecnie...
| Phantom napisał: | | moj jest tez 89 Cool najszybsze |
Powodzenia w pracach nad nim!! ; Pozdrawiam _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 23:11 Temat postu: |
|
|
| jak narazie może jutro zajmę się hamulcami, biorą troche na końcu i podciągnieciem sprzęgła oraz ręcznego... jak będzie czas to gaźnik sie przeczyści przed zimą... do wymiany już jest rozrząd, ale raczej tego ruszać nie będę bo i tak będzie swap....;] no i zagoszczą z przodu przednie białe kierunki;] według mnie wygląda wtedy o wiele ładniej... z czasem jakaś gleba, ale to dopiero po założeniu tarczówek na 4 kołach... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sro 07 Lis, 07 23:59 Temat postu: |
|
|
wcale nie prawda bo najszybsze sa czerwone  _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 0:18 Temat postu: |
|
|
to zobaczymy na wakacje ktory bedzie szybszy
A tu manele już zebrane:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dar00 (Głosków)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 17:13 Temat postu: |
|
|
| Bilo napisał: | | wcale nie prawda bo najszybsze sa czerwone |
| Cybul napisał: | | to zobaczymy na wakacje ktory bedzie szybszy |
Bilo dobrze prawi, czerwone najszybsze
Ja zapytam tylko o to jaka bedzie w nim skrzynia? _________________ Porthos Wreackin Garage
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dar00 (Głosków)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 17:49 Temat postu: |
|
|
a tak w ogole jak chcesz zeby to byla tajemnica jaki tam silnik wsadzasz to usun z innego forum tekst w podpisie "Będzie Swap!!..."  _________________ Porthos Wreackin Garage
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 18:13 Temat postu: |
|
|
I tak już wszyscy wiedzą Na fotkach wygląda na niezły egzemplarz ale zrób foty w dzień jak jest czysty  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 18:47 Temat postu: |
|
|
| jak narazie skrzynia maluchowska, ale z czasem jak będą finanse to cc700;] a tam juz bartonq napisal nawet wiec juz nie ma co ukrywać;p jak ktoś będzie chciał sie dowiedzieć co to będzie to sie i tak dowie;];p był świeżo po kupnie... jak będzie czas to jakieś polerowanko;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 18:51 Temat postu: |
|
|
Dobry jest
Zawsze mi sie takie podobały  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 19:52 Temat postu: |
|
|
| Jak dałeś za bardzo zdrowego maluszka 1000 czy 800 zł to naprawdę nie ma się czego wstydzić. Zaoszczędziłeś tak naprawdę, kupując droższy egzemplarz, jeśli rozumiesz co mam na myśli. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Medyk (ETM)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 21:23 Temat postu: |
|
|
| Widzę że na tył planowane są tarcze, będzie duży problem z ręcznym, sam się wtopiłem w tarcze na tył, u mnie wszystko poskładane już i działa, ale przy najbliższej okazji rozbieram i zakładam bębny na tył. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 21:35 Temat postu: |
|
|
zobaczymy jak bedzie ze zwyklym recznym... jak nie da rady to zrobie hydro z zebatkami... w miejscu zwyklego recznego. a wiec jak juz mam ten silnik to powiem ze jest to 1.2 MPI z punto;] gostek od ktorego go kupilem, przywiozl mi go za 100zl z warszawy;p a odbieralem go malcem i juz sprawil mi psikusa;p przypchal sie troche gaznik, ale narazie porzadne przygazowanie dalo rade... ale troche sie przydlawia, wiec czeka mnie jeszcze czyszczenie gaznika...
EDIT:
Medyk, możesz coś przyblizyć na jakie problemy mozna napotkac z tym ręcznym na linke?? jakies fotki??
jak mi sie tylko uda to cykne fotki silnika i maneli... przeraża mnie ogrom kabli, cała ta wiązka... mam nadzieję że mogę liczyć pomoc osób, które montowały juz silniki MPI. jaka pompka paliwa najlepiej pasuje?? mercedes lub opel? ale ktory model dokladnie... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dar00 (Głosków)
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 07 23:34 Temat postu: |
|
|
ja mam u siebie pompę paliwa BEAR (zamiennik boscha- wczesniej miałem, ale mi się zwaliła).
Nr modelu podam Ci jutro bo akurat mam wszystko na wierzchu  _________________ Porthos Wreackin Garage
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|