Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zima, Zima i Szybki do skrobania...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Czy stosujesz dodatokwy odmrażacz szyb poza spryskiwaczami?

Nie
75%
 75%  [ 15 ]
Tak
25%
 25%  [ 5 ]
Wszystkich Głosów : 20

Autor Wiadomość
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 07 Lis, 11 21:37    Temat postu: Zima, Zima i Szybki do skrobania... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielu z nas ma problemy z odmrażaczami bądź zimowymi płynami do szyb
miło by było gdyby weterani dróg zechcieli się z nami podzielić czego używają do odmrażania szyb bądz spryskiwania... co jest skuteczne a co jest stratą pieniędzy....
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 07 Lis, 11 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja nic takiego nie stosuję, trzymam 126p w garażu, a w drugim samochodzie który stoi na dworze zakładam między wycieraczkami a szybą kawałek kartonu i jest wszystko ok!
Powrót do góry
maniek1994 (Ostrowiec Świętokrzyski)

PostWysłany: Pon 07 Lis, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja swojego maluszka trzymam w garażu gdzie tam mam 20 stopni na + Very Happy
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 07 Lis, 11 23:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też nie mam tego problemu, i maluszek i omega są garażowane. A jak gdzieś postoi, np. po imprezie to mam plastikową tzw, "japonkę" od nakładania szpachli, spisuje się rewelacyjnie. Nie używam odmrażaczy. moja mam używała około 2 lat, i szybę w tym roku wymieniała, robiła jej się coraz bardziej mleczna, aż w końcu musiała wymienić. Stosowała bodajże chyba coś takiego jak Oskar z K2 chyba, nie wiem czy nie pokręciłem nazw, ale przestrzegam przed tym produktem.

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 16:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na odmrazanie szyb, jeżeli ktoś trzyma na dworzu i ma podwórko to jest dobry patent:P w zagłówk wkłada się suszarkę, przedłużacz do domu i rano jak się wstaje włączamy, wsiadając potem do auta mamy szybki odmrożone, i do tego ciepełko w aucie Razz

Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 17:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no mniej wiecej o to chodzi... bo co mnie obchodzi i co wnosi do tematu to ze ktoś nie musi tego robic bo ma garaż... a co do suszarki... a jak mieszkam na 3 piętrze ?

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 17:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Quoter napisał:
a jak mieszkam na 3 piętrze ?

Zakup dłuższy przedłużacz, albo kilka krótszych Laughing

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 18:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PimpQ napisał:
Quoter napisał:
a jak mieszkam na 3 piętrze ?

Zakup dłuższy przedłużacz, albo kilka krótszych Laughing

Lepiej dłuższy bo przy krótszych, jakiś sąsiad po drodze może się podpiąć.

Sry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać Laughing
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 19:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ojtam ,ojtam macie problemy.. lepiej bez szyb jeździć(wiatr we włosach,zaspa na tylnej kanapie Jupi! )
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 08 Lis, 11 20:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a muchy w zębach...
ale słuszałem o takiej metodzie ze gdy nie ma minusowych temperatur terzeba wymieszać ocet z wodą 1:3 i umyć tym szyby i pozostawić do wyschnięcia raz na jakis czac co by ochrona była... i podobno lud szybciutko schodzi a od środka się nie tworzy Razz

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Auto trzymam w cieplutkim garażu Very Happy A jeśli bardzo sporadycznie zdarzy mu się nocka na dworze ro rano skrobaczka bądź płyn lub inne sposoby Razz
Powrót do góry
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Member
Member
Pochwał: 3

1993 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 09 Lis, 11 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Polecam preparat o nazwie Antypara (ja osobiście używam antypary firmy FM Group) trzeba go dość często stosować, ale efektowny. Chroni przed parą, a przy okazji przed zamrożeniem....
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Czw 10 Lis, 11 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem testowanym przez lata jest wycięty na kształt szyby kawałek gumoleum przykryty ew kocem. Rano zdejmujesz koc z auta i praktycznie nic nie trzeba robić tylko wsiadasz i jedziesz.Sam koc może przymarznąć do szyby tak jak tektura jeśli kładziemy ją na rozgrzaną szybe a pada deszcz czy snieg. Skrobaczka gdzieś leży w bagażniku ale od lat z niej nie korzystałem, a tylne szyby niedbale ogarniam zmiotką i w droge.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński