Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zielony Fiacik
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Pon 01 Wrz, 08 22:00    Temat postu: Zielony Fiacik Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Oglądając Wasze bryki też postanowiłem pochwalić się moim bolidem Very Happy . Maluszek ma historię nadającą się na scenariusz filmu, pierwszym właścicielem był mój tata, potem dziadek, a po śmierci dziadka stał z 6 lat na ogródku. Przez ten czas gdzieś z 15 razy była podejmowana decyzja by go sprzedać lub złomować. Ale na szczęście do tego nie doszło, zaraz po zrobieniu prawka postanowiłem go odnawiać. Jednak gdyby to był zwykły maluch to bym nie podjął się takie wyzwania, bo te 6 lat pod chmurką zrobiło swoje. Czynnikiem przemawiającym za robieniem autka był jego dach, Fiacik ma orginalny, fabryczny, otwierany dach ( jak w fiacie 500). Mam pare fotek przed malowaniem, i po malowaniu. Aktualnie Maluszek jest składany i lada dzień wyjedzie na ulice.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63a29725a0597466.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b235c75de8bde8e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/792846dc9e1cefd1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae22e9b1e806e64b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/314196df56fcf3c4.html
Powrót do góry
Groszek (Ciechanów)

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 01 Wrz, 08 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratulacje i respekt za to że przywróciłeś to auto do życia Very Happy
Ale. Zrób coś z felgami, wywal te światełka spod zderzaka i będzie cacy Wink

Pytanie: Ten "spojler" pod zderzakiem jest oryginalny?
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Pon 01 Wrz, 08 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie wywal?!Very Happy To są halogeny soczewkowe! Spojlerek nie jest orginalny, od prywaciarza ale nawet dobrze spasowany, a felgi narazie pomaluje hameraitem młotkowym na czarno i przez zime musi styknąć, a potem jakieć aluminiowe 13- takie plany a co bedzie się zobaczy:D
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 8:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ten faltdach jest oryginalny Question
Powrót do góry
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 9:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak napisałem, maluch był kupiony z dachem, nie był przez nikogo zakładany (no w fabryce był założony)Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 11:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ładny maluszek pozdrawiam i respect za to przywrócenie do zycia Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
micha$

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 11:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dopisz przy nicku skąd jesteś.

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładny ładny

ale ten spojler bym wy#$bał Smile
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 12:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider zgadza się,też bym go pogonił Smile jakoś nie jest za piękny, fele - malunek albo coś ładniejszego ;] gleba i będzie zajebioza,pozdro
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A on nie powinien być na chromach? Który to rok jest wogóle?
Jak dla mnie zbyt plastikowy,ale sama idea odratowania tego autka godna pogratulowania,tylko więcej fabryki w tym autku musi być:)
Pozdrawiam i wytrwałości w pracach życze
Powrót do góry
andrzey (Łódź)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 14:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ma wloskie zderzaki a wlasnie we wloszech byly takie maluchu z dachem 'targa' gratuluje , musisz nim jezdzic zima?

I przednie kierunki tez z wersji wloskiej jak u mnie Wink
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 14:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi też ten spojler nie pasuje.
Powrót do góry
andrzey (Łódź)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 14:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja uwazam ze spoiler ma klimacik i jest ok szkoda ze tak w polowie blotnika uciety ;p ja bym go wlasnie robil w takim stylu , idealnie pasowalby mu taki spoilerek zakrywacz kratek z tylu na klapie , wedlug mnie takie gadzety robia sie juz kultowe. A i jescze kratownica na tylnej szybie. Uwazam ,ze juz za duzo pseudochromow i juz wole ladnie zrobionego plastika chyba Wink niz malucha gdzie na sile pakuje sie chromowane zderzaki , kotre juz dawno nie blyszcza sie jak nowe i wygladu tez niestety nie maja.

I koniecznie lapmy z 'eksportu' mam takie na sprzedaz w stanie idealnym , jak cos to priv Wink
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 14:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoiler przypomina nieco wersje OBRowskie Poloneza, przynajmniej mnie Wink

Fajny, ale trochę kosmetyki Cię czeka. No i niestety - te soczewki psują cały efekt auta zachowanego w "klimacie" Wink
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 15:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

andrzey napisał:
wlasnie we wloszech byly takie maluchu z dachem 'targa' Wink

Niezla targa Embarassed Dach typu targa wyglada inaczej, to jest faldach. Wracajac jednak do tematu. Jesli ktos ma takie auto z takim elementem unkalnym jak wspomniany dach to swietokradztwem jest niszczenie go takim badziewiem jak soczewkowe lampy i inne duperele nie zwiazane z epoka czy stylem.

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Małe wytłumaczenie- maluch był wersją eksportową, którą udało się kupić u nas. Dlatego ma parę innych rzeczy. W 1980 w maluchach były chromy i chyba starego typu felgi, ten już miał plastiki i nowe felgi, poza tym miał orginalnie szyby lekko brązowawe (climaglass), tapicerke z brązowego materiału i jakieś jeszcze duperele. Natomiast co do mojego składania- mnie się podoba ten spojler więc narazie sobie będzie, a w każdej chwili można go zdjąć, nie chcę trzymać się ręcamy i nogamy orginału, a ponieważ jeszcze nie jest poskładany i zrobiony do końca możliwe że nie wszystko wygląda ok. NArazie pomalowałem felgi żeby jakoś wyglądały:
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05cd5249b1d860dd.html[/img]
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/72eef831627af658.html[/img]
Powrót do góry
Groszek (Ciechanów)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hahaha zwykle się odwrotnie maluje, ale widzę że się starasz i jeśli Ci się to podoba to super. Very Happy
mimo paru szczegółów...
Dobrze jest Wink
sr99 (Środa Wlkp)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poprawiłem linki żeby się łatwiej klikało

Powrót do góry
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dzięki, muszę się nauczyć wstawiać zdjęcia:D, a co do felg- srebrnego hameraita nie mieli to machnołem na czarno:D
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i jest lepiej niż było Smile tylko co jest śmieszne to terenowe zawieszenie Very Happy
Powrót do góry
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ha ha wiem, troche siądzie jak wsadze fotele i całą reszte Very Happy a jak nie to kątówa w ruch:D
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i 2 worki cementu,jeden bagażnik,jeden na tył Very Happy
Powrót do góry
andrzey (Łódź)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 16:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo zobacz jak wyglada fiat 500 targa , nie masz chyba racji...

z definicji targa jest to nadwozie zamknięte, ma zdejmowalną część sztywnego dachu.
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 17:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Targa jest to nadwozie zamknięte, ma zdejmowalną część sztywnego dachu, np stosowany w porsche 911, 944, 914, w fiatach jest dach miękki

Kolega ma tu przykład autka którego praktycznie już w Polsce spotkać nie można i ja bym widział tego malucha w oryginale Smile
Powrót do góry
Jozin (Katowice)

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 08 17:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ogólnie nie zamierzam już dodawać spojlerów z tyłu, pozostane tak jak jest, no i jeszcze jakieś fajne felgi założe. Natomiast koledzy od sporu o targe Laughing w fiacikach to się zwie faltdach. Pod taką nazwą jest na ebay-u drugi taki http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180282944289&ih=008&category=9873&_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DK%252BD%252BC%26otn%3D1%26ps%3D5 i mój powinien mieć takie listwy, ale mi zgniły i musiałem założyć inne.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński