Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zielony elegant
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Pią 16 Gru, 11 23:03    Temat postu: Zielony elegant Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, postanowiłem coś napisać o moim fiacie. Kupiłem go w październiku 2010 roku, uratowałem go przed złomowaniem. Na początku plany co do niego były takie, aby zrobić buggy, ale nie mam zielonego pojęcia dlaczego zmieniłem zdanie i postanowiłem go wyremontować Very Happy. Blacha podłogi była tragicza. Dodam jeszcze, że poprzedni właściciel, albo jakiś blacharz zaspawał dziury "puszkami po konserwie". Nadwozie było trochę w lepszym stanie. Do dziś jest zaspawana podłoga, pomalowana buda, obrotomierz cyfrowy, razem z zegarkiem, taki bajer z przodu jak z filmu knightrider w nocy fajnie widać, pomalowane felgi, ale i tak niedługo pujdą na złom, radio, centralny zamek, alarm, halogeny, zmieniłem klakson bo orginalnego nie było słychać Smile, zmieniłem podświetlenie licznika na niebieskie. Wymieniłem szczęki hamulcowe, a co za tym idzie płyn hamulcowy, dzwignie uchylną od ręcznego, jakimś cudem pękła, dobrze że był na biegu. Po za tym jakieś drobne usprawnienia. Rocznik 98 przebieg 108972

Ostatnio zmieniony przez fiat126pknightrider dnia Sob 17 Gru, 11 16:49, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pią 16 Gru, 11 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witamy witamy. Kolejny odratowany malec Smile Zapodaj jakieś foto Smile
v max96 (cieszyn)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 0:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i teraz jest ok Very Happy tak to ładny el ale polerka by się mu przydała Very Happy
EDIT
przed chwilą była fotka teraz nie ma Question
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 0:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez fiat126pknightrider dnia Sob 17 Gru, 11 10:42, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 2:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dopisz w profilu skund jezdyś Razz
maluszek galanty nie ma co i w dodtku zielony Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 7:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U a jaki przebieg, trochę pozwiedzał.Powodzenia ,wyganiaj rudą.
Powrót do góry
v max96 (cieszyn)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 10:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh foty co chwilę inne Laughing będziesz zmieniał kolor czy co ??
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 10:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, kolor zostaje jak w pierwszym poście napisałem już blacharkę zrobiłęm, a teraz dodaje foto z prac. A kolor na zdjęciach z tego aparatu wychodzi ciągle inny Very Happy a jest zielony kod lakieru chyba 306
A tutaj fotki centralnego zamka, centralki, i licznik- niebieskie podświetlenie + podświetlnenie wskazówke.

A teraz jest taki jak na zdjęciach niżej. Nie wiem czemu, coś ten kolor na zdjęciu jest taki dziwny.
Powrót do góry
wojtek6996 (Bełchatów)

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 19:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do kolorku mam taki sam i też na zdjęciach dziwnie wychodzi Very Happy
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też miałem zielonego i na zdjęciach wychodził lekko błękitny a czasami zielony Very Happy

Ale widzę podłoga od środka zakonserwowana a jak od spodu?Mr. Yellow
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko fajnie ale ta folia na podłodze to zły pomysł, wszystko paruje i trzyma się tam wilgoć Neutral

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 20:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Licznik teraz wygląda jak w Passacie B5. Cool Ogólnie fajnie, przynajmniej na zdjęciu.

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 20:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podłoga faktycznie tak jak wczoraj pisałeś, masakra ale widze że to już przeszłość ,świetna robota powodzenia w dalszych modach Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 20:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od spodu też zakonserwowana, pamiętam te dzień jak farba z podwozia kapała na mnie. Co do licznika to tak samo w rzeczywistości wygląda jak na zdjęciu. Foli bym nie dawał, ale ta farba bardzo długo schnie. Co sądzicie o podłodze ryflowanej tzn. położyć ją na dywanikach?
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 21:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek piękny i brawo za to że go ratujesz Smile Kolego napisz skąd jesteś bo rejkę masz kielecką Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I jestem z kielc Smile
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapraszamy na spoty naszego woj Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 23:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nawet nie wiedziałem,że są spoty w świętokrzyskim Very Happy
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tym knightriderem to chyba przesadziłeś...

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 23:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehehe jak nie świeci to nic nie widać, nawet nie widać, że to ma świecić Very Happy Ale fajnie wygląda w nocy, na zdjęciach to słabo widać ten efekt. Halogeny wyszły jak kartka papieru Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

halogeny dziwnie wyglądają...
a te diodki, to coś ala 'wieś świeci' Razz kwestia upodobań..

PostWysłany: Sob 17 Gru, 11 23:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ala mustang Very Happy a że zmieścilem to w tak małej przestrzeni, zawsze mozna wyłączyć i nic nie widać jak się komuś nie podoba, na żywo ładniej wygląda. Namęczyłem się projektując schemat, żeby diody powoli przygasałyi robiąc "to coś" i co ja słysze, mam to wywalić? Nie no patrze na te zdjęcia to faktycznie wieśniacko wygląda, a całkiem inne odczucie mam na żywo.
Co sądzicie, żeby kierunkowskazy przenieść na zderzak?
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Nie 18 Gru, 11 11:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie obraz się ale jak jeszcze kierunkowskazy mu na zderzak dasz to na lusterka zawieś bombki i choinka jak się patrzy Very Happy w końcu zielony jest Cool
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 18 Gru, 11 12:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytasz co sądzimy...
ja sądzę, że będzie to wyglądać tragicznie.
to jest maluch i mogłoby tak zostać.

PostWysłany: Nie 18 Gru, 11 13:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do choinki to przecież święta idą Very Happy . Dobra w takim razie zostaje tak jak jest.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński