| Autor |
Wiadomość |
artidu (Poznań)

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 09 23:07 Temat postu: Zielony 126p 99 |
|
|
Witajcie
Chciałbym zaprezentowac swoje auto, moja pasje i hobby
Jest to FIAT 126p z rocznika 1999, jestem jego drugim właścicielem, przeżył wiele i jak wielu mechaników którzy z nim cuda robili ale niestety z marnym skutkiem [wielkie wycieki oleju, układ kierowniczy i itp]. Już w nim jest 3 silnik. Pierwszy silnik zostal skonczony przez niesprawny regulator co spowodowalo ogromny wyciek oleju i itp. Drugi silnik byl przerobiony ale niestety skończył swój żywot na autostradzie przy predkości 135km/h [jak wyprzedał AUDI A4]. Trzeci silnik jak narazie jest to fabryczny bez żadnych modyfikacji. Plan jest na czwarty ale to juz wkrótce... Póki co to na dzień dzisiajszy to jest remont blachy bo jest w stanie, jak sie okazalo masakrycznym, dziura na dziurze
Plan jest aby go zrobić do 6 Ogólnopolskiego Zlotu - Plan jest ambitny, trzymajcie kciuki aby sie udał.
To stan przed remontem
http://www.artidu.one.pl/fotomaluch/1.jpg
To zdjecie z liczenia Maluchów na 5 Ogólnopolskim Zlocie
http://www.artidu.one.pl/fotomaluch/2.jpg
To stan z remontu - są gorsze zdjecia dziur ale to Wam zaoszczędze
http://www.artidu.one.pl/fotomaluch/3.jpg |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 09 23:13 Temat postu: |
|
|
| Chwała za o że coś robisz, zobazymy z jakim skutkiem i jakoscią ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artidu (Poznań)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 16:50 Temat postu: |
|
|
| artidu napisał: | | jestem umówiony z blacharzem i oceni czy warto robić |
jak chcesz mieć czym jeździć i ogólnie cieszyć się Maluchem i tym, że jestes jego właścicielem to wierz mi WARTO  _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 17:23 Temat postu: |
|
|
Mysle to samo co kolega Piotrek

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 17:44 Temat postu: |
|
|
oczywiście, że blacharz powie, że nie warto i będzie miał rację, bo ile taki maluch jest wart? grosze
wszystko zależy od twojego podejścia, ale jeśli to Twoja | artidu napisał: | | moja pasje i hobby | to ładuj w niego
czy on miał założone nadkola? _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ROOMPER (Gliwice / Wellington)

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 18:00 Temat postu: |
|
|
No zgadzam się z przedmówcami Jeżeli faktycznie jest to pasja to go będziesz ratować... Łatwo i tanio zapewne nie będzie. Ale za to po wszystkim będziesz miał wielka satysfakcje
Jak chodzi o blacharza to pewnie będzie odradzać. Bo wartość roboty pewno będzie większa niż wartość małego. I jeszcze zależy jaki blacharz. Bo jest (niewielka) garstka takich co się bez marudzenia podejmują się takich prac i nie zdzierają. Ale to już kwestia dłuższych poszukiwań
Generalnie to szacun za chęci podjęcia się remontu. Kupe osób maluchy w takim i lepszym stanie wysyłało na złom. Wiadomo, nikt nie sra kasa. Ale wiele mozna bylo uratowac  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artidu (Poznań)

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 18:43 Temat postu: |
|
|
| Rampula napisał: | | czy on miał założone nadkola? |
Tak mial zalożone i nawet miał przeprowadzona konserwacje wykonana po wyjechaniu z salonu. Cala rdza była ukryta pod farba i konserwacja
Właśnie wielu mówi ze nie warto robić go bo to złom i nic nie warte auto [wartość średniej klasy roweru]
A z pewnością potrzeba pasji aby go ratować ale niestety tez kasa do tego jest potrzebna.
Myśle i znaj mnie to zrobie go na zlot tylko niewiem czy starczy mi kasy na lakiernika, bo nie ukrywam myslałem ze bedzie w troche lepszym stanie.
Miałem Malca z 85 roku i po tylu latach co ten obecny byl o wiele lepszym stanie blacharskim ale coż WALKA BĘDZIE TRWAĆ !!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 18:46 Temat postu: |
|
|
I dobrze grunt to nie poddawać się zbyt wcześnie  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 20:13 Temat postu: |
|
|
Masz stale zrodlo dochodu? pracujesz? Pytam bo z kieszonkowego go nie zrobisz. _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lewy_ (Tczew)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artidu (Poznań)

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 09 21:54 Temat postu: |
|
|
| Pracuje ale jeszcze rodzina, 2 dzieci i do tego kreyt na mieszkanie to kasa sie rozpływa ze nawet niewiesz kiedy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|