| Autor |
Wiadomość |
kamil_loczek (Zduńska Wola)

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 15:04 Temat postu: Zielonka z nowym sercem :) |
|
|
Fiat 126p z 87 roku od początku w rodzinie. Dziadek, tata, a Teraz ja jestem jego właścicielem. Przejechane 85 tyś km od nowości przy 78 zrobiłem mu remont bo miałem problem z ciśnieniem oleju przy dłuższej jeździe. Strzała musiała conajmniej raz w roku mieć pit stop u mechanika a wszystko za sprawą nie otwierającego się termostatu. Na szczęśćie wyeliminowałem ten problem i juz nim bezproblemowo przejechałem około 16 tyś w półtora roku.
Silnik to kompletna seria oprócz tyrbinki kowalskiego którą założyłem w wakacje tego roku. Wiekszośc połaczeń w karoserji za szpachlowałem a progi są lekko poszeżone.Ma dymione kierunki z przodu a przezroczyste
klosze z tyłu, wydech z założoną wiejską końcówką swojej roboty:D hehe Tapicerka bodajże wyjęta była z malucha z 75 roku.
Osiągi jego nie są za ciekawe. Do 80 około 16/17 sekund do setki troche poniżej 30 coś około 28. Jak na seryjny silnik to chyba dobrze mi sie wydaje. Jego V-max bez turbinki wynosił 125 a teraz oscyluje około 118.
Jeśli chcecie coś więcej wiedzieć to pytajcie, a ja sie postaram wam na wszystko odpowiedzieć
A o to mój maluszek przed tym jak nie był pod moją opieką:)
a to świeżo po malowaniu bez chromów na starych zderzakach i tapicerce
zdjęcie z KZK w Sieradzu (8 na 19 startujących bez żadnej klasy pojemnościowej) ewidentny brak gleby:D
a mniej wiecej tak teraz wygląda
niebawem postaram sie zamieścić zdjęcia środka i silnika w opłakanym stanie wizualnym  _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html
Ostatnio zmieniony przez kamil_loczek dnia Sro 29 Kwi, 09 23:16, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 15:44 Temat postu: |
|
|
Bardzo fajnie tymbatdziej patrząc na stan przed. Ale dlaczego drzwi tak od środka liźnięte kolorem zewnętrznym a nie całe  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 16:01 Temat postu: |
|
|
koszty i brak czasu miałem wyjazd na wakacje na karku zresztą planowałem zrobić od środka w innym kolorze ale jak do tej pory mi sie nie udało do tego dojść hehe _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciekdj (Łódź)

|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 16:10 Temat postu: |
|
|
spoko bobek ogolnie podoba mnie sie, tylko felgi pomaluj w jakis kolor bo odbieraja mu wiele uroku
zycze duzo radosci z zabawy zieloną strzałą |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 16:46 Temat postu: |
|
|
nie było dachu całe szczęście hehehe a drzwi i felgi poprawie Ale co do felg to nie wiem jeszcze w jakim kolorze. Chciałem zrobic srebrne i rant w kolorze auta i po środku czarny metalowy kołpaczek ale nie wiem jak to by wyglądało bo na alu mnie nie stac
 _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 07 18:29 Temat postu: |
|
|
Wygląda dobrze, jesli widze jak wyglądał zanim do Ciebie trafił... Tablice tylną daj na środek, będzie o wiele lepiej
Podpicuj go jeszcze troche w miare możliwości, powodzenia! _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Medyk (ETM)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 07 18:56 Temat postu: |
|
|
No trzeba mieć jaja żeby na takiej glebie jeźdzć  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 07 20:28 Temat postu: |
|
|
| kamil_loczek napisał: | | 8 miejsce na 19 samochodów startujących Smile |
No to bardzo fajnie, biorą pod uwage, że startowały takie samochody jak Colt, czy Swift i nie było podziału na klasy...
 _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Sro 21 Lis, 07 8:03 Temat postu: |
|
|
gleba już niedługo będzie zrobiona mam nadzieje że do niedzieli wyzdrowieje i ją zdrobię bo znów chłopaki organizują Konkurs zręczności a chciałbym teraz troche wyżej się wspiąć:D A jak nie to pojadę bez już się przyzwyczaiłem do przechyłów nie tylko w malcu ale u ojca w aucie także co nie zabije to wzmocni mnie
a to nowy gadżet tylko nie wiem w jaki sposób się go montuje jak wiecie to pomóżcie
 _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 30 Gru, 07 23:42 Temat postu: |
|
|
No nie no panie bajer nie z tej ziemi. Wypasik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 07 0:37 Temat postu: |
|
|
No gratuluję zdobyczy, fajna "gała"  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 07 8:12 Temat postu: |
|
|
Bardzo kultowa gałeczka. Też taką miałem w Beżyku, ale sprzedałem. Pochodziła moja z zapasów magazynowych podobno do Fiata 850 Sport Coupe.... Piękna gałeczka. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
eyeless_es (Katowice)

|
Wysłany: Pon 31 Gru, 07 11:28 Temat postu: |
|
|
| ...jezeli otwor w galce jest za maly to jest lekka kapa ( bo w ruch musi pujsc jakas szlifierka - zeby zebrac troche materialu z koncowki lewarka ) ...ale jesli jest za duzy w stosunku do drazka to nie widze przeszkud w zamontowaniu ...przeciez mozesz okleic koniec lewarka np tasma izolacyjna i wcisnac tam galke ... nic nie bedzie widac i bedzie sie trzymac ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 07 22:17 Temat postu: |
|
|
Ja miałem gwint, normalnie nakręciłem tą gałeczkę. Potem jak już się znudziła to normalnie odkręciłem. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 14:43 Temat postu: |
|
|
tak wygląda środek mojego dupo wozu
stara gała
a to z zewnątrz troche brudny
a to serducho
wiejski tjuning
equalizer z wzmacniaczem po 25 watt RMS na kanał a pod spodem głosnik V-tronic oczywiście po drugiej stronie też:D
radio Blaupunkt z adapterem i mp3 pod to:D
kolumienki od jakiegoś jamnika
a to odpowiada za basik:D _________________ gdyby bóg preferował przedni napęd to ludzie chodzili by na rękach:D
Moja Zielona Strzała
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html
Ostatnio zmieniony przez kamil_loczek dnia Wto 01 Sty, 08 15:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 14:48 Temat postu: |
|
|
to malowanie mu szkodzi najbardziej te zapylenia i czarny dach reszta ok stosownie do wieku  _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 15:34 Temat postu: |
|
|
Moim skromnym zdaniem lepeij prezentowalby sie caly w zieleni kawasaki i oczywiscie z pomalowanymi wnetrznosciami  _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1987 Fiat 126p
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Medyk (ETM)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 17:30 Temat postu: |
|
|
| To wnętrze to chyba nie jest oryginalne? no i trochę podniszczone, ale wiać że dbasz i coś sie zawsze z autkiem dzieje, też mi trochę malowanie nie pasuje, ale to wola właściciela, jakaś fajna felg by sie przydała. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 17:34 Temat postu: |
|
|
| Wnetrze bardzo spoko, troche podreperować i odświerzyć i bedzie git. No i nie chcę być ieorginalny ale malowanie jak dla mnie dziwne acz nie twierdze że nie dobre. podszykuj te drzwi żeby to wyglądało jak nalezy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 08 17:50 Temat postu: |
|
|
Zapuszczony strasznie, wnętrze poszarpane, w dodatku niepomalowane, zadbaj trochę o niego. _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|