Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zielone Zło - rally, not race by Porthos Garage
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
szwedo22 (Kraśnik)

PostWysłany: Wto 25 Paź, 11 19:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos Co masz wyrzucone , że poniżej 550 ? . A z tyłu i tak już w miarę siedzi z tego co widzę Wink
Powrót do góry
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 25 Paź, 11 20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam trochę powycinanych blach, wywalone bitgumy itd. Generalnie jest tego trochę Wink

a tak z kolejnej beczki...na razie miejsce dla 2 aut...robi się na trzecie

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 25 Paź, 11 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajna dziupla Twisted Evil ech też muszę sobie coś zorganizować na zimę Rolling Eyes

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 25 Paź, 11 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos a pomarańcza gdzie jest ??

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 26 Paź, 11 19:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126ppomarańczka jest sprzedana i szykuje się u nowego właściciela. Moce przerobowe idą w Zło i różne modyfikacje. Lepiej robić jedno auto na 100%, niż pare sztuk po trochu .

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 26 Paź, 11 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny hangar Razz
W końcu musisz mieć gdzie przygotować go przez zimę do startów na torze poznań w przyszłym sezonie Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 29 Paź, 11 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj w różowym motorku wyregulowałem zawory ( silnik ma obecnie nakręcone trochę ponad 7000km)

Sprawdziłem również czas przyspieszenia (dwa przejazdy):

0-60km/h : 4,07/4,12s
0-80km/h : 7,49/7,29s
0-100km/h:12,14/11,83s

Po powrocie do kompletu sprawdziłem ciśnienie w cylindrach.
Wszystko ok, tak więc jestem zadowolony Smile

Tomek84 mam cichą nadzieję że się uda Smile

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 29 Paź, 11 18:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten 2 malec twój?;]
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 29 Paź, 11 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dynzel22nie, to jest auto Wiśni

PostWysłany: Nie 06 Lis, 11 17:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i takich ludzi to ja lubię , jak rozbije malucha to go naprawi a nie wywali na złom i to jest człowiek którego można za takie coś szanować brawo. A maluszek jest piękny Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 16 Lis, 11 14:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnie dwa weekendy minęły pod znakiem szutrów Smile

2011.11.06 - Mazowieckie Szutry

Na ten rajd wybieraliśmy się z Klimim z mocnym nastawieniem na walkę o podium.
...niestety, przez debilny żart(poluzowanie przewodu WN) na pierwszym, najdłuższym odcinku rajdu zanotowaliśmy stratę 70s (cały odcinek przejechany na jednym cylindrze).
Po tym postanowiliśmy pojechać resztę rajdu bez ciśnienia, treningowo, odpuszczając na wyrypach, dbając o auto. itd...tak więc wyniku brak Evil or Very Mad

Zaraz po szutrach dostałem zaproszenie od Klakiera i Konrada Kosińskiego na
II Rajd Skierniewic

Klasa 1 była do 1150, więc nie nastawiałem się na nic, ale ciekaw byłem nowych odcinków:)
Na prawym usiadł debiutant w tej roli: Szwejku Very Happy

Nowość to zapoznanie - odbywa się ono przed rajdem, w trakcie rajdu nie ma już na to czasu.
Byłem sceptycznie nastawiony do tego rozwiązania, ale muszę przyznać że mi się ono spodobało Smile

Odcinki jakie przygotowali organizatorzy były super - wymagające skupienia, dobrej techniki i myślenia.
O tym, że dawały ogromną ilość fanu nawet nie wspomnę Very Happy
Dla mnie nowym faworytem jest sl3/8 - Fungis "Pieczary" - mistrzowska próba - szybka i zdradliwa.

Po pierwszej pętli byliśmy na 2 miejscu w klasie 1150 i 1 w markowej 126p. Na drugiej pętli postanowiliśmy zwolnić, pilnować swego i cało dojechać do mety.
Finalnie byliśmy 3 w 1150 i wygraliśmy klase 126p - do 3 miejsca w generalce zabrakło 13s Very Happy

Podsumowując - Rajd organizowany przez AK Skierniewice był najlepszym KJS-em w jakim uczestniczyłem - masa jeżdzenia i zabawy - polecam każdemu !

Wielkie dzięki dla Szwejka za pilotowanie i Klakiera za pomoc Smile

szutry

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 16 Lis, 11 14:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos napisał:
...niestety, przez debilny żart(poluzowanie przewodu WN) na pierwszym, najdłuższym odcinku rajdu zanotowaliśmy stratę 70s (cały odcinek przejechany na jednym cylindrze).

bali się że objedziesz wszystkich Devil

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 16 Lis, 11 15:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo ładny, piękne zdjęcia!
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nieźle ciśniesz ziomek Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p starość, nie radość, ale się staram Smile

Zapraszam do dyskusji o Projekcie Pucharu AK Skierniewice - Puchar markowy 126p.

AK Skierniewice - puchar 126p

Ze swojej strony mogę powiedzieć tylko tyle, że każda osoba która jest zainteresowana rajdowaniem na mazowszu, powinna choć raz wziąć udział w rajdzie robionym w Skierniewicach - odcinki są długie, wymagające i dostarczają mase frajdy Smile chcesz coś lepszego, to musisz lecieć już RSMP lub PPZM

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos a ja mam pytanie z innej beczki
Kiedy przerejestrujesz zło Razz Question

A co do Skierniewic jestem bardzo na tak, silnik już się robi Cool

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek84 napisał:
A co do Skierniewic jestem bardzo na tak, silnik już się robi Cool

Robisz dla Siebie czy Jarzombka ?
taka mała rada - stawiaj na wytrzymałość i niezawodność, max wysilenie może nie wyrobić, bo trzeba się liczyć z tym, że w ciągu dnia, z dojazdem, zapoznaniem itd zrobi się 200-400km Very Happy

Tomek84 napisał:
Porthos a ja mam pytanie z innej beczki
Kiedy przerejestrujesz zło Razz Question

Tego to najstarsi górale nie wiedzą Smile

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NA warsztacie są dwa silniki
mój i jarząbka, oba nie będą cudami techniki ale będą się jakoś odpychać Wink

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek84 napisał:
NA warsztacie są dwa silniki
mój i jarząbka, oba nie będą cudami techniki ale będą się jakoś odpychać Wink

Zwycięzcy są na mecie, a w rajdach nie tylko silnik się liczy - auto musi dobrze skręcać i hamować Smile

Kiedy będzie można zobaczyć, jak wasze motory śmigają ?

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 9:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję że do końca tego roku uporam się z silnikami
O tym że musi skręcać i hamować nie musisz mi mówić
Myślę że do marca powinienem się wyrobić ze swoim, nie wiem jak jarząb

Ale tak jak ci mówiłem kiedyś ja to traktuje jako tylko dobrą zabawę, przynajmniej na razie Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 9:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek84 napisał:
Ale tak jak ci mówiłem kiedyś ja to traktuje jako tylko dobrą zabawę, przynajmniej na razie

I tego się trzymaj Smile
Ja mam podobnie - na ostatnim rajdzie byłem jedyną załogą z kompletnym wnętrzem i tylną kanapą - miny ludzi którzy to widzieli - bezcenne Very Happy

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 9:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos napisał:
Ja mam podobnie - na ostatnim rajdzie byłem jedyną załogą z kompletnym wnętrzem i tylną kanapą - miny ludzi którzy to widzieli - bezcenne

Ja fl-a nie będę szpecił, co najwyżej włożę jeden kubeł ze swapa dla swojego bezpieczeństwa

dobra skończmy to OT bo nam się do tyłków dobiorą

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Następny rajd w Skierniewicach przewidywany jest na 11 grudnia. Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 22:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

blondyn__ Puchar Zimy - jeżeli mam lecieć, to w tym terminie jest Barbórka Bis.
Ja czekam na Skierniewice by AK Skierniewice (Klakier, Kosa, Zawodnik) Smile

PostWysłany: Pon 21 Lis, 11 20:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Porthos Hmm to ciekawe ile załóg nas odwiedzi. Ale jak kto lubi Smile Na nasze próby też zapraszam Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński