Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Zamki w drzwiach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 21:53    Temat postu: Zamki w drzwiach Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od zakupu martwię się o to czy mi któregoś dnia ktoś nie otworzy drzwi i nie wyciągnie radia czy czegoś innego... w drzwiach od pasażera kluczykiem nie otworzę, zamek niewiem chyba zapieczony (od środka normalnie się zamyka). W drzwiach kierowcy to już cyrki się dzieją, kluczykiem mogę przekręcać dowolną ilość razy (żeby zamknąć drzwi muszę obrócić o 180 stopni) ale najgorsze jest to co pewnego dnia odkryłem, że gdy ok 10 razy mocniej złapię za klamkę do góry to się drzwi otwierają... trzeba by wymienić zamki czy da się coś z tego jeszcze zrobić? Dużo roboty przy wymienianiu?

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli od szarpnięcia otwieraja siedrzwi to lepiej wymienić cały zamek. zwłaszcza jeżeli klucze działają jak opisałes. No i oczywiście koneicznie nowe wkładki.
Powrót do góry
Zibi (Pszów)

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 22:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z przedmówcą.Ja w moim pierwszym malcu miałem to samo. Bawiłem się na wsze strony z tym zamkiem ale Devil tkwi w szczegółach. Kupiłem nowy zamek, wkładki i po problemie Smile

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak z wymianą? dużo zabawy czy nie?

Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od zaje*ania albo jak kto woli od ch*ja i ciut ciut.
No a tak na poważnie to jest z tym sporo dłubania. czasowo tez zchodzi. A o konkrety nei pytaj, to trzeba zejść do auta zacząć kręcić śruby i sie uwijac. Innej rady nie ma.
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 08 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to już będę wiedział że sam sie nie będę za to zabierał Wink dzięki za odp.

Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 16 Wrz, 08 0:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co Ty... Ja wymieniałem (dawno temu) bo zamki miały bliskie spotkania z wkrętakiem. Pierwsze drzwi trochę czasu mi zajęły - tak ze 2h, drugie drzwi szybciutko jak się już wie jak.

Ostatnio zmieniony przez micha$ dnia Wto 16 Wrz, 08 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zibi (Pszów)

PostWysłany: Wto 16 Wrz, 08 8:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi też tak zeszło. Ale jak masz grube łapy to Ci zejdzie dłużej. Z resztą nabywasz doświadczenia w miarę dalszej wymiany. Powodzenia i daj znać jak Ci poszło Smile

PostWysłany: Pon 22 Wrz, 08 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm ja sie podlącze do tematu by nie dublowac ;] i zadam pytanie ;] poprzedni wlasciciel Very Happy zrobil centralny zamek lecz odlaczyl zamki w drzwiach(tylko klamki dzialaja zamki kreca sie dookola) czy da sie zrobic by i na kluczyk i na pilot otwierało?

Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 22 Wrz, 08 17:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, d sie na lajcie. Od bębenka od wewnętrznej strony drzwi odchodzi taki cypelek z kuleczkąi an nią wciska sie taki specjalny plastikowy trzpień/pałąk, jak kto woli tak niechnazwie, a drugi koniec do takiego samego przy zamku.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński