Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
zakup fiata 126p
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
olek1605 (Warszawa)

PostWysłany: Sob 28 Lis, 09 22:49    Temat postu: zakup fiata 126p Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. Zamierzam kupić malucha i najprawdopodobnie będzie to fl i tu moje pytanie na co zwrócić głównie uwagę przy zakupie co moge sprawdzić żeby się nie naciąć i ewentualnie jak to sprawdzić w poniedziałek mam jednego oglądać dokładnie tego http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-samochody-osobowe-Sprzedam-Fiat-126p-maluch-W0QQAdIdZ171203512# jest to 4 właściciel co o nim i o jego cenie sądzicie może ktoś go zna Laughing pozdrawiam
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 29 Lis, 09 18:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze to na stan nadwozia czy nie ma rdzy itp..
na podłoge to wazne czy nie jest przezarta przez rdze itp
ale widze ten egzemplarz jest jakis dizwny maska przednia po stronie pasażera dziwnie odstaje listwa oderwana i jakos krzywo stoi...
zgłos sie do kolegi Mocha on ma na sprzedaz ładnego maluszka Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
olek1605 (Warszawa)

PostWysłany: Nie 29 Lis, 09 23:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedź napisałem do kolegi Moch-a jutro podejde obejrzę tego malucha z linku zobacze w jakim jest stanie ogólnym najwyżej sie podziele wrażeniami co zobaczyłem usłyszałem i może ktoś mi coś będzie mógł powiedzieć czy warto, ja uważam że nie powinien kosztować więcej jak 500 ale zobacze i sie wtedy wypowiem. czekam na kolejne rady
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 29 Lis, 09 23:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaa no i najwazniejsze tez jest jak pracuje silnik czy mocno z niego leci olej itp
przebieg pojazdu tez jest wazny stan wnetrza czymocno zjezdzony czy nie

Powrót do góry
olek1605 (Warszawa)

PostWysłany: Nie 29 Lis, 09 23:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przebieg na liczniku coś koło 70 tyś więc nie dokońca mu dowierzam bo wiem że wartość na liczniku jest wartością względną i często zmienną razem z właścicielem Laughing
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 29 Lis, 09 23:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak to FL, to licznik się mógł raz czy dwa obrócić. Wink Powiedz skąd jesteś, to może ktoś Ci jakąś inną okazję do obejrzenia podrzuci. Wink

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 1:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem z warszawy i poniewaz będzie to mój pierwszy samochód mam ograniczone pole poszukiwań jak będzie jakaś okazja to wiadomo jakoś sie transport żeby zobaczyć skombinuje
Powrót do góry
gosu23 (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 8:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja rada trzeba samochód obejrzeć na żywo najlepiej ogladać z kumplem znajacym sie troche na samochodach lub ojcem osoba postronna im wiecej par oczu tym lepiej.Zdjecie tego malucha jest bardzo sprytnie zrobione bo zaraz po deszczu samochód jest mokry wiec za bardzo nie widac niedoskonałosci lakieru ale wydaje mi sie ze przód byl caly robiony poniewaz na pierszym zdjeciu widac róznice w kolorze i jest kiepsko złozony.Co do ceny to mysle ze da sie jeszcze cos zbic za 500 kupisz.Powodzenia

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo długi link Wink

sory że taki długi ten link ale taki musi być co o tym myślicie??

Udało mi się okiełznać długi link //m.a.x.x.
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pomijając fakt, że to elegant, to na pewno pierwsze wrażenie robi o niebo lepsze niż to poprzednie auto. Coś tam mu wyłazi na przednim pasie, te zdjęcia też nie są najlepsze. Cena trochę wysoka, ale gdybym miał jechać oglądać to prędzej tego jak tego poprzedniego. Razz

http://moto.allegro.pl/item834889573_fiat_126_126p_maluch_z_historia_jak_z_dramatu.html

To też można jechać obejrzeć, sprawdzić co według właściciela znaczy "jedynie gdzieś go tam jakaś mała ruda podszczypuje". Ponoć się kolesiowi spieszy, a jak mu się naprawdę spieszy, to z ceny może zjechać dość sporo. Wink

Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już przez sam opis bym go nie kupował, niezle przekombinowane, takie sranie w banie Neutral
co kogo obchodzi co ten koles zrobil, komu i po co Neutral

a po drugie szczerze i z dobrego serca radze, nie kupuj eleganta Wink ten z pierwszego linku juz widac ze rdza na progach zasrana bitexem i standardowa sciema o uzywaniu na zakupy i do kosciola

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 30 Lis, 09 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula napisał:
już przez sam opis bym go nie kupował, niezle przekombinowane, takie sranie w banie Neutral
co kogo obchodzi co ten koles zrobil, komu i po co Neutral

Podjechać i obejrzeć zawsze można. Kosztuje to tyle co nic, a dopiero po dokładnym obejrzeniu można stwierdzić, czy jest sens czy nie, bez względu na to, jak durny jest ten opis. Smile

Druga sprawa, jeśli on się nie zna na kupowaniu aut, to sam lepiej niech nie jeździ oglądać, bo da sobie wcisnąć pierwszy lepszy, który pojedzie oglądać. Smile

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 14:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a więc tak sprawa wyglada następująco w poniedziałek nie udało mi sie obejżeć maluszka z pierwszego linku na jutro jestem umówiony ale znalazłem jeszcze coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=840329118&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. wymaga napewno nakładu estetycznego i komora silnika wygląda na dość zaniedbaną ale z drugiej strony ten pierwszy też kosmetyki wymaga co wy na to?? może macie jakieś propozycje
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 15:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olek1605 Tego to napewno nie bierz po zdjęciach już widać że gdzie niegdzie wyłazi i był naprawiany przód Confused
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 16:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten z tego linku tez nie jest słodki i go ruda podzera ;/
no i w błotnik był kopniety wiec nie brałbym
skontaktuj sie z Mochem jakos i obejrzyj jego maluszka tamten jest wart kupna i od powaznej osoby wiec sie staraj z nim skontaktować Very Happy

Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 17:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cena - póki co 200zł. No cóż, za taką kwotę nie ma co wymagać. Blacha na pewno jest do roboty, ale... to w końcu FL. Gdyby zrobić mu porządną blacharkę, to posłuży jeszcze na pewno długo. Plus za maglownicę. Przydałoby się zorientować, co dokładniej właściciel miał na myśli mówiąc "wymienione prawie wszystko". No i też trzeba sprawdzić, czy samochód "ma częściowo skorodowaną podłogę", czy ma podłogę nadającą się do wymiany, albo czy w ogóle ją ma. Silnik... To że brzydko wygląda, nie znaczy że zły. Z fotki też się nie da zbyt wiele powiedzieć. Trza podjechać, obejrzeć, czy nie ma wycieków, odpalić, posłuchać jak pracuje. To samo skrzynia biegów, położyć się pod auto, zobaczyć czy nie ma wycieków, sprawdzić w czasie jazdy czy nie wyje, jak biegi wchodzą. Trza sprawdzić hamulce, czy hamują jak trza, czy w elektryce wszystko jest ok itp.

Generalnie jak masz jakieś wielkie plany na kupno, remont, doprowadzanie do ideału to można jechać obejrzeć, zobaczyć ile faktycznie będzie tam do remontu. Ale jak chcesz kupić auto tylko po to, żeby do niego lać i jeździć, to ten egzemplarz się raczej średnio do tego nadaje.

Jak chcesz wybrać się po auto gdzieś dalej niż najbliższe okolice Warszawy, to możesz faktycznie rozważyć pomysł z autem Mocha.

A jak nie, to w samej Warszawie przecież jest kilku ludzi (np. Porthos), którzy znają się na rzeczy. Wystarczy poprosić o pomoc w poszukiwaniu czy podjechaniu i obejrzeniu któregoś z aut. Wink

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedzi z kolegą Mocho próbowałem sie skontaktować napisałem mu pw ale narazie nie odpowiedział ale cierpliwie czekam i jak nie będzie odzewu to ponowię wiadomość
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 03 Gru, 09 20:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jego chyba tak czesto na forum nie ma dlatego
nr kom kombinuj Wink

Powrót do góry
olek1605 (Warszawa)

PostWysłany: Pon 14 Gru, 09 17:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam po dośC długiej przerwie i kilku nieudanych próbach obejrzenia samochodu, maluszki pojawiające się w internecie co w lepszym stanie znikają w tym samym dniu co sie pojawią, znalazłem takiego http://moto.allegro.pl/item853738108_polski_fiata_126p_650.html co wy na to?? cena ok 700 umówiłem sie na jutro rano, jak go oceniacie drugi właściciel co jest na plus bo większość z tych lat a nawet młodszych miało ich już 3,4. podobno pierwszy właściciel robił jakiś remont skrzyni i silnika obecny właściciel jak mówi nie zna szczegółów
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 14 Gru, 09 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olek1605 no i wreszcie sie postarałes i ładnego malca znalazłes Very Happy
ten mi sie podoba ładne wnetrze ma i kolorek mysle ze za 700zł to sie opłaca Smile
tak wiec zycze powodzenia przy zakupie Wink

Powrót do góry
olek1605 (Warszawa)

PostWysłany: Pon 14 Gru, 09 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie dziękuje żeby nie zapeszyć Laughing

no więc byłem i oglądałem przejechałem sie, i takie spostrzeżenia hamulce są Laughing wszystko chodzi w miarę ładnie ale silniczek ma przedmuchy niestety, jak sie odkręci korek to dość mocno dmucha podobnie przy bagnecie, ale mimo to nieźle odpala, po przejechaniu się chwile na ssaniu można je wyłączyć, samochód chodzi równo, jedzie w miare dobrze ale nie mam porównania więc nie wiem czy sie dobrze zbiera, luzów w układzie kierowniczym też nie zauważyłem co teraz o tym sądzicie jak z tym silnikiem pojeździ jeszcze dodam że niepluje olejem ale widać na karoserii przy wentylatorze że gdzieś rzuca troche olej Question
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 15 Gru, 09 12:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W maluchu zawsze są przedmuchy, tłoki pracują równocześnie wiec coś z tym powietrzem musi sie dziac, po za tym silnik łatwo i tanio można naprawic samemu więc tu bym sie nie przejmował. Na fotkach wygląda na ładnego, jeśli blacha ok to brac Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 15 Gru, 09 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olek1605 ja bym go brał troche ponegocjowac moze sie taniej kupi i brac a silnik to albo jak pisał sr99 albo mozna tanio tez kupic dobry silniczek Wink

Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 16 Gru, 09 9:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakiś uderzony, albo przynajmniej malowany to on chyba był (prawe drzwi mają nieco inny odcień, albotak to na zdjęciu tylko wygląda), niemniej jednak prezentuje się ciekawie. Było się położyć pod auto i zobaczyć, jak podłoga wygląda. Jak by nie było tragedii to warto by pomyśleć. Ogólnie samochód całkiem całkiem się prezentuje. Szkoda, że nie ma więcej fotek. Wyciekiem oleju jakoś specjalnie bym się w tamtym miejscu nie przejmował. Wszystko da się zrobić.

PostWysłany: Sro 16 Gru, 09 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maluch miał wymieniane drzwi i są bardzo kiepsko spasowane, malowany cały też raczej był, podłoga przy mocowaniu resora jak patrzyłem troche przeżarta jest więc sie zastanawiam gość z ceny już nie chce zejść bo mówi że wstępna cena była 800. Tylko niestety w wawie strasznie mało malców na sprzedaż nie wiem czy nie poczekać do stycznia bo większość ma ubezpieczenie do końca grudnia a to też koszty w stosunku do ceny zakupu spore (w moim wypadku nawet nie wiem czy nie droższe Wink ) wolał bym troche dołożyć i mieć już silnik zdrowy bo mechanika jest dla mnie najważniejsza
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński