| Autor |
Wiadomość |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 11 21:12 Temat postu: Yellow Maybach '93 :) |
|
|
Witam Po bardzo udanym zlocie w Manufakturze postanowiłem się zarejestrować i pokazać Maybacha
Jest to Polski Fiat 126p z 1993 roku, przejechane ma obecnie 64,8 tys. Dostałem go od mojego dziadka, który był jedynym właścicielem . Stan nie jest zły, jest parę niedoróbek, które staram się likwidować w miarę możliwości. Najbardziej rdza opanowała maskę, nadkola z lewej strony są niestarannie poszpachlowane. Za to reszta jest tak obficie i porządnie zakonserwowana, że nie muszę się martwić .Mam go od marca tego roku i od tego czasu trochę się zmieniło: przebieg - coś koło 61,5 tys. miał kiedy go dostałem, dostał parę wlepek, zostały ściągnięte plastikowe osłony na wloty i pełne kołpaki, które zastąpiłem małymi czarnymi, dostał nową gałkę, emblemat na tył, odmalowałem felgi, progi, pedały i tablice . Czekają jeszcze na niego klamki w chromie, bagażnik dachowy, na którym wyląduje stara waliza i może zmienię lusterka na łezki . Początkowo widziałem go na P4, czerwonej szerokiej stali i glebie, z czasem bardziej przekonałem się do serii i tego na razie będę się trzymał To tyle, zapraszam do oglądania zdjęć, komentowania, może jakiś sugestii
Tak wyglądał na początku:
Taki początkowy był plan jak miał wyglądać
A tak się prezentuje na dzień dzisiejszy :
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
v max96 (cieszyn)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 11 21:24 Temat postu: |
|
|
no dosyć dosyć ładny maluch ale widać na nim rude zmarszczki doprowadź go do stanu świetności a tak to spoko malczan |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 11 22:47 Temat postu: |
|
|
Ja!!! pierwszy raz widzę malca z taką samą tapicerką jak moja widze że też sztywna i kwitnie gdzie niegdzie od słońca _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Saint_Lilith (Łódź)

|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 11 23:27 Temat postu: |
|
|
Ooo, to ten, którego kolor zwrócił moją uwagę na zlocie (tak, baba jestem i najpierw widzę kolor, a później auto )
Chyba nie było ich zbyt wiele? _________________ So unholy.
Sister of grace. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcinb858 (Ożarów)

|
Wysłany: Sro 28 Wrz, 11 6:15 Temat postu: |
|
|
Ładny maluszek dbaj o niego bo już ich ubywa  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 28 Wrz, 11 9:38 Temat postu: |
|
|
ładna sztuka, widziałem w manu  _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Sro 28 Wrz, 11 17:49 Temat postu: |
|
|
| piotrekwielki napisał: | Ja!!! pierwszy raz widzę malca z taką samą tapicerką jak moja widze że też sztywna i kwitnie gdzie niegdzie od słońca |
No trochę drażni mnie to wypalone miejsce na oparciu tylnej kanapy, ale reszta jest ok, bo dziadek chyba od nowości pokrowce trzymał na fotelach
| Saint_Lilith napisał: | | Chyba nie było ich zbyt wiele? |
Trochę szukałem ich na forach i jakiś portalach typu Polska Jazda no i znalazłem jednego w tym kolorze, a tak jeszcze w Częstochowie parę razy widziałem takiego  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metaltymek (Kady)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 11 7:15 Temat postu: |
|
|
te fotele mają obicie skajowo-materiałowe? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalec (Częstochowa)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
Dobry jest wnętrze powala na kolana Może po misterze zrobimy jakąs porządną sesyjkę  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 11 13:43 Temat postu: |
|
|
u mnie tez sie takie miejsca robiły, i nadal się to powiększa  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sob 01 Paź, 11 9:06 Temat postu: |
|
|
| mmuszka napisał: |
Trochę szukałem ich na forach i jakiś portalach typu Polska Jazda no i znalazłem jednego w tym kolorze, a tak jeszcze w Częstochowie parę razy widziałem takiego
|
ja miałem st-ka w tym kolorze
niestety pod koniec pobytu u mnie zrobił się prawie biały przez to że stał cały czas pod chmurką i słońce kolor wypaliło  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Oweb (Łódź)

|
Wysłany: Sob 01 Paź, 11 10:08 Temat postu: |
|
|
Bardzo ladny maluch.
Nie rozumiem po co chcesz zakladac lezki i klamki w chromie? To go tylko skundli, modele z 93 oryginalnie mialy takie klamki i lusterka jak ty masz.
Pomysl z bagaznikiem tez mi sie nie podoba
Pozdrawiam. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
młody2 (konin)
![]()
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 01 Paź, 11 11:16 Temat postu: |
|
|
| ja bym zrobił oryginał w 100% a nie połączenie st i flka |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Sob 01 Paź, 11 15:47 Temat postu: |
|
|
Lewe lusterko nie jest oryginalne tylko Cross A wydaje mi się że pierwsze FLe miały łezki. A co do klamek to był taki luźny pomysł No i na pewno nie będę robił go na STka |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mati126EL (Ostrołęka)

|
Wysłany: Wto 11 Paź, 11 18:53 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny oryginalny malczan takie mi się najbardziej podobają  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 21:03 Temat postu: |
|
|
Maybach ciągle żyje! Ostatnio stuknął "szatański" przebieg 66 666 Poza tym nic szczególnego się nie zmieniło, dziadek znalazł ostatnio książkę gwarancyjną do niego i kwit na wykonaną konserwacje Cały czas mi dzielnie służy i niestety będzie musiał mi służyć również przez zimę Mikołaj przyniósł nowego sprzęta do fotografowania to się dzisiaj trochę pobawiłem, ale na razie jestem laikiem więc zdjęcia nie robią woow
Szatan się mną interesował przez chwilę
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:08 Temat postu: |
|
|
| Bardzo zacny FL i może lepiej że jest używany na codzień bo ciężko jest już zobaczyć maluszka w ładnym stanie. Co zamierzasz zrobić z wykwitami? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:29 Temat postu: |
|
|
Zakupiłem już maskę w lepszym stanie (tyle, że czerwona) więc na wiosnę malowanie to i przy okazji zrobi się resztę  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

1986 Fiat 126p E
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:33 Temat postu: |
|
|
Naklejki zawsze można ściągnąć (co zamierzam po pracach wiosenno-odświeżających ) Po prostu miał się czymś wyróżniać  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:34 Temat postu: |
|
|
mmuszka to się chwali że maska nowa będzie tylko żeby Ci dobrze kolor dobrali bo naprawdę ślicznie się prezętuje jako oryginał tylko tak jak kolega wyżej napisał precz z naklejkami  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

1986 Fiat 126p E
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mmuszka (Częstochowa)

|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:37 Temat postu: |
|
|
W tej chwili moim planem na przyszły sezon jest 100% seria Full Pakiet taki jak wyszedł z fabryki czyli ze stanu obecnego znikną wlepy i ruda a dojdą progi w kolor, lewe lusterko oryginalne FL i kołpaki wzór BIS  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:38 Temat postu: |
|
|
w pewnym okresie było sporo takich majtkowych kolorków, teraz ciężko takiego malca spotkać _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|