Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Yellow Maybach '93 :)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 11 21:12    Temat postu: Yellow Maybach '93 :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Very Happy Po bardzo udanym zlocie w Manufakturze postanowiłem się zarejestrować i pokazać Maybacha Very Happy
Jest to Polski Fiat 126p z 1993 roku, przejechane ma obecnie 64,8 tys. Dostałem go od mojego dziadka, który był jedynym właścicielem Very Happy. Stan nie jest zły, jest parę niedoróbek, które staram się likwidować w miarę możliwości. Najbardziej rdza opanowała maskę, nadkola z lewej strony są niestarannie poszpachlowane. Za to reszta jest tak obficie i porządnie zakonserwowana, że nie muszę się martwić Smile.Mam go od marca tego roku i od tego czasu trochę się zmieniło: przebieg - coś koło 61,5 tys. miał kiedy go dostałem, dostał parę wlepek, zostały ściągnięte plastikowe osłony na wloty i pełne kołpaki, które zastąpiłem małymi czarnymi, dostał nową gałkę, emblemat na tył, odmalowałem felgi, progi, pedały i tablice Very Happy. Czekają jeszcze na niego klamki w chromie, bagażnik dachowy, na którym wyląduje stara waliza i może zmienię lusterka na łezki Very Happy. Początkowo widziałem go na P4, czerwonej szerokiej stali i glebie, z czasem bardziej przekonałem się do serii i tego na razie będę się trzymał Smile To tyle, zapraszam do oglądania zdjęć, komentowania, może jakiś sugestii Very Happy

Tak wyglądał na początku:

Taki początkowy był plan jak miał wyglądać Very Happy

A tak się prezentuje na dzień dzisiejszy Mr. Green :

Powrót do góry
v max96 (cieszyn)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 11 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dosyć dosyć ładny maluch ale widać na nim rude zmarszczki Laughing doprowadź go do stanu świetności a tak to spoko malczan
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 11 22:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja!!! pierwszy raz widzę malca z taką samą tapicerką jak moja Smile widze że też sztywna i kwitnie gdzie niegdzie od słońca

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 11 23:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ooo, to ten, którego kolor zwrócił moją uwagę na zlocie Smile (tak, baba jestem i najpierw widzę kolor, a później auto Laughing )
Chyba nie było ich zbyt wiele?
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sro 28 Wrz, 11 6:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny maluszek dbaj o niego bo już ich ubywa Smile
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 28 Wrz, 11 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładna sztuka, widziałem w manu Smile

Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Sro 28 Wrz, 11 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrekwielki napisał:
Ja!!! pierwszy raz widzę malca z taką samą tapicerką jak moja Smile widze że też sztywna i kwitnie gdzie niegdzie od słońca

No trochę drażni mnie to wypalone miejsce na oparciu tylnej kanapy, ale reszta jest ok, bo dziadek chyba od nowości pokrowce trzymał na fotelach Very Happy

Saint_Lilith napisał:
Chyba nie było ich zbyt wiele?

Trochę szukałem ich na forach i jakiś portalach typu Polska Jazda no i znalazłem jednego w tym kolorze, a tak jeszcze w Częstochowie parę razy widziałem takiego Very Happy
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 28 Wrz, 11 22:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny nie ma co Smile Fotele mi się podobają i chyba zrobie sobie takie Wink

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 29 Wrz, 11 7:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te fotele mają obicie skajowo-materiałowe?

Powrót do góry
Michalec (Częstochowa)

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 29 Wrz, 11 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobry jest wnętrze powala na kolana Smile Może po misterze zrobimy jakąs porządną sesyjkę Smile Cool

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 11 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie tez sie takie miejsca robiły, i nadal się to powiększa Sad

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 01 Paź, 11 9:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mmuszka napisał:

Trochę szukałem ich na forach i jakiś portalach typu Polska Jazda no i znalazłem jednego w tym kolorze, a tak jeszcze w Częstochowie parę razy widziałem takiego

ja miałem st-ka w tym kolorze Mr. Green
niestety pod koniec pobytu u mnie zrobił się prawie biały przez to że stał cały czas pod chmurką i słońce kolor wypaliło Evil or Very Mad

PostWysłany: Sob 01 Paź, 11 10:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ladny maluch.
Nie rozumiem po co chcesz zakladac lezki i klamki w chromie? To go tylko skundli, modele z 93 oryginalnie mialy takie klamki i lusterka jak ty masz.
Pomysl z bagaznikiem tez mi sie nie podoba Razz
Pozdrawiam.
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 01 Paź, 11 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym zrobił oryginał w 100% a nie połączenie st i flka
Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Sob 01 Paź, 11 15:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lewe lusterko nie jest oryginalne tylko Cross Razz A wydaje mi się że pierwsze FLe miały łezki. A co do klamek to był taki luźny pomysł Razz No i na pewno nie będę robił go na STka
Powrót do góry
Mati126EL (Ostrołęka)

PostWysłany: Wto 11 Paź, 11 18:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny oryginalny malczan takie mi się najbardziej podobają Smile
Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 21:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maybach ciągle żyje! Very Happy Ostatnio stuknął "szatański" przebieg 66 666 Twisted Evil Poza tym nic szczególnego się nie zmieniło, dziadek znalazł ostatnio książkę gwarancyjną do niego i kwit na wykonaną konserwacje Very Happy Cały czas mi dzielnie służy i niestety będzie musiał mi służyć również przez zimę Sad Mikołaj przyniósł nowego sprzęta do fotografowania to się dzisiaj trochę pobawiłem, ale na razie jestem laikiem więc zdjęcia nie robią woow Razz

Szatan się mną interesował przez chwilę Twisted Evil

Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo zacny FL i może lepiej że jest używany na codzień bo ciężko jest już zobaczyć maluszka w ładnym stanie. Co zamierzasz zrobić z wykwitami?
Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zakupiłem już maskę w lepszym stanie (tyle, że czerwona) więc na wiosnę malowanie to i przy okazji zrobi się resztę Very Happy
Powrót do góry
fiatcik (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pamiętam to auto z Manufaktury, na żywo prezentuje się równie fajnie Smile
Tylko ta naklejka z przodu mi trochę psuje jego obraz...

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Naklejki zawsze można ściągnąć (co zamierzam po pracach wiosenno-odświeżających Razz) Po prostu miał się czymś wyróżniać Razz
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mmuszka to się chwali że maska nowa będzie tylko żeby Ci dobrze kolor dobrali bo naprawdę ślicznie się prezętuje jako oryginał tylko tak jak kolega wyżej napisał precz z naklejkami Very Happy
Powrót do góry
fiatcik (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem Ci że wyróżnia to on się kolorem Very Happy Pierwszy raz widziałem takiego Maluszka Very Happy

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
mmuszka (Częstochowa)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W tej chwili moim planem na przyszły sezon jest 100% seria Full Pakiet taki jak wyszedł z fabryki czyli ze stanu obecnego znikną wlepy i ruda Razz a dojdą progi w kolor, lewe lusterko oryginalne FL i kołpaki wzór BIS Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w pewnym okresie było sporo takich majtkowych kolorków, teraz ciężko takiego malca spotkać

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński