Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Xenon H4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 15:48    Temat postu: Xenon H4 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co myslicie o takim zestawie w 126p... pomijajac oczywiscie legalnosc spryskiwacze i poziomowanie Wink Arrow http://allegro.pl/item290310982_xenon_xenony_ksenon_h4_halogen_promocja_hid.html

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 18:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj chyba jakas sciema. Pochodzi troche i padnie. Z reszta w tej cenie to raczej nie mozliwe ze kupic ksenony...wlasnie...chyba w powinno sie pisac "ksenony" a nie "xenony" ?

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 18:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podoby zestawik ma znajomy w mondeo i jest bardzo zadowolony. jezdzi juz ponad rok i nic sie nie dzieje! zam sie zastanawiam nad takim zestawem dla siebie tylko najpierw chyba bylo by warto wypolerowac szklo reflektora....

Ostatnio zmieniony przez Cybul dnia Czw 10 Sty, 08 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

taniej jest kupic nowe lampy niz polerowac stare. Ceny teraz spadly. Mam ksenon w A4 i kusi mnie aby zaopatrzyc w niego malucha albo osiemdziesiake zony Wink

Powrót do góry
Cybul (Wrocław)

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 19:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale zauwaz ze wiekszosc ksenonow seryjnie montowanych ma polerowane szkla.... nie chodzi tu o brud lub porysowane szklo w malcu.... tylko o to zeby lepiej to swiatlo przechodzilo przez szklo i zeby nie bylo az tak rozpraszane;] jak bede mial troche kasy luzem to na pewno kupie taki zestaw dla siebie bo nie ma co sie oklamywac.... swiatla w malcu nie swieca zbyt dobrze....

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 19:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz racje zle Cie zrozumialem bo pomyslalem o odblysniku. Jednak nie jest to dobry pomysl aby polerowac szklo. Szkla gladkie maja inaczej uksztaltowany odblysnik bo to on kieruje i zalamuje strumien swiatla. W starych lampach robi to szyba z prazkami tak wiec przy tym zestawie polerowanie jej pogorszy sprawe. Co innego jesli w lampe od tylu wbuduje sie soczewke np z rozbitych lamp z innego auta. Tego jednak nie chce bo to zaburzy stylistyke malca Wink . W pokazanym zestawie jest dolozona halogenowa zarowka na swiatla dlugie i to budzi moja nieufnosc. O 200 zl drozej mozna miec zestaw Bixenonu z zarnikiem na elektromagnesie. W sumie to moge miec zwykly ksenon a dalekosiezne uzyc jako dlugie.

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 9:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja powiem ze gdybym kupil takie xenony to doslownei podwajam wartosc samochodu Smile
Powrót do góry
dzejo (Białystok)

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 13:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

he ksen w malcu, nono ciekawe Wink
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 17:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moge na tym nie pojezdzic bo ksenon w 126p moze byc bardzo interesujacy dla policji Wink

Powrót do góry
Fifi (Bydgoszcz)

PostWysłany: Sob 12 Sty, 08 12:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

akurat tego bym nie polecał
ale polecam z tąd: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2839503&p=4&p=5
sprawdzone i full legalne i do malca policia sie nie ma do czego uczepić

Mały Fan Klub Zaprasza
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Nie 13 Sty, 08 11:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tez jest to nielegalne. Lampa ma homologacje do danego typu zarowki. Uzycie zarowki samowyladowczej do H4 jest nielegalne. Kseno jest zimnym swiatlem lampy sie bardziej brudza niz zwykle musi miec spryskiwacze a takze system samopoziomowania. Tak wiec cokolwiek nie kupie i tak problemy z niebieskimi bede mial Wink

Powrót do góry
Fifi (Bydgoszcz)

PostWysłany: Nie 13 Sty, 08 11:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to dlaczego na tym ludzie jeźdzą i nie mają problemów z policją i na przeglądach ??

Mały Fan Klub Zaprasza
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Nie 13 Sty, 08 11:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fifi napisał:
to dlaczego na tym ludzie jeźdzą i nie mają problemów z policją i na przeglądach ??

Bo to Polska jest. W A4 mam xenon z S4 i sama lampa jest legalna ale nie mam spryskiwaczy i poziomowania. Trafi sie bystry policjant to dowod poleci. Na przegladzie jeszcze nik sie zorientowal a ja nie podpowiadam Wink

Powrót do góry
Fifi (Bydgoszcz)

PostWysłany: Sob 26 Sty, 08 12:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żebym nie był gołosłowny:

XXX napisał:
po drugie wkleje Ci szablon, którym hurtowo odpisuje klientom na zapytania

"witam

w Polsce przepisy sa sprzeczne w tej materii - prawda jest taka, że przepisy nie nadążają za rzeczywistością i nie ma konkretnych paragrafór, które zabraniają lub pozwalają na takie przeróbki - np. mam artykul w prasie motoryzacyjnej gdzie POLICJANT wypowiada się, ze po montazu zestawu xenonowego nalezy udac sie na stacje kontroli pojazdow w celu ustawienia swiatel i wystarczy pisemne zaswiadczenie z SKP ze swiatla sa ustawione poprawnie, tzn zachowana jest granica swiatlo-cienia zgodnie z kodeksem drogowym

samopoziomowanie lub spryskiwacze to wymog odnosnie nowych aut, ktory nie dotyczy aut z zamontowanymi zestawami, spryskiwacze sa oczywiscie zalecane, uklad oczyszczania zawsze poprawia wydajnosc oswietlenia, natomiast moim zdaniem fabryczny uklad poziomowania elektrycznego z kabiny jest lepszy od automatycznego systemu samopoziomowania, trzeba tylko pamietac o korekcji ustawien za kazdym razem gdy mamy pasazerow na tylnej kanapie lub ladunek w bagazniku

wiele jest obiegowych opinii np PZMOT ktore podaja w watpliwosc legalnosc zestawow xenon, jednak są to głównie opinie płatne, np na zlecenie PHILIPSA, OSRAMA itp ktore po prostu wiele traca w konkurencji z azjatyckimi produktami, taka propaganda to lobbing w najczystszej formie

znany jest mi tez przypadek problemow z policja jednego z naszych klientow, jednak odnalazl on dyrektywe UE, wg ktorej produkt, który posiada dopuszczenie na rynek Unii Europejskiej, a znak "E" o tym swiadczy to nie ma zadnych przeciwskazan do jego stosowania - oczywiscie mowa o pisemnej homologacji i oznaczeniu a nie tylko znaczku nadrukowanym na kartoniku - taki zabieg stosuja sprzedawcy najtanszych zestawow, ktorych parametry nigdy nie pozwolilyby na uzyskanie takiego dopuszczenia, a koszt kartonika z dowolnym nadrukiem to wydatek max 10zł

w razie watpliwosci zapraszam do lektury naszej strony www.xenony.bydgoszcz.pl"

Mały Fan Klub Zaprasza
Powrót do góry
Malaria (Sokołów Podlaski)

PostWysłany: Pią 28 Mar, 08 18:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a w standardowe lampy mozna wsadzic zarowki H4?? ( nie wiem bo tam jakies bomby siedza )
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 28 Mar, 08 19:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Te bomby ciemniolu to R2...

PostWysłany: Pią 28 Mar, 08 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dobra ale nie odp na moje pytanie czy do standardowych lamp wejda H4 !! Evil or Very Mad Twisted Evil
Powrót do góry
misznax (Ostrów Wlkp)

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jasne ze wejda... ja mam u siebie H4... swiatlo nieco bielsze ale szału nie ma ;/
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zamiast 40/45 W masz 55/60 W Jest o co powalczć, ale bez alternatora może być kiepsko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński