Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Wyścigi przez sieć (było:LIGA Need For Speed:Carbon)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Czw 02 Lis, 06 14:43    Temat postu: Wyścigi przez sieć (było:LIGA Need For Speed:Carbon) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś testuję NFS Carbon. Może założymy ligę i bedziemy się ścigali online:) ?

Ostatnio zmieniony przez m.a.x.x. dnia Pią 10 Lis, 06 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 02 Lis, 06 15:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam demo i mnie nie zachwyca... mogę grać jak coś Smile
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Nie 05 Lis, 06 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem po małych testach gry:) Pokładałem w niej duże nadzieje po udanym wg. mnie Underground 2.

Moja opinia - Porażka Wall

• Model jazdy jest z kosmosu, samochód zachowuje się nieprzewidywalnie. Teraz wystarczy odpuścić gaz i samochód jedzie jak po szynach. A jak wciśniesz hamulce to o razu stoisz w miejscu. Tak jakby komputer Ci pomagał, wystarczy że odpuścisz gaz i Ci pomoże.
  • Graficznie wg. mnie wygląda gorzej, prawdopodobnie robiony był z myślą o XBoxe 360, a PC dostał konwersję. Niestety nie mam grafiki zgodnej z DirectX9 (Mam 9800PRO czyli 8.1c) także prawdopodobnie coś mnie omija (i trudno mi jest ocenić czy na innym kompie nie wygląda lepiej). Nie ma już reflexów w asfalcie (są bardzo słabe).
  • Nie ma trybu DRAG
  • Samochody nadjeżdżające z nad przeciwka można śmiało taranować (odfruną po uderzeniu).
  • W driftach dostępne jest nitro, ale zamiast pomagać zerwać przyczepność kół, powoduje zawsze przyspieszenie samochodu (jak robisz drifta to się skończy i pojedzie do przodu [ WTF?] ).
  • W przerywnikach i filmikach widać że czasem samochody nie jeżdżą w kierunku w którym są zwrócone lub skręcają z prostymi kołami (jak to mogło przejść w kultowych wyścigach!!!)
  • Można zmieniać ustawienia klawiszy ALE np. oglądania się do tyłu nie ma w ustawieniach (zawsze musi być to klawisz „L”)

Ogólnie najbardziej irytuje mnie model jazdy i fizyka – tak jakbym był za słaby żeby warunki były chociaż pseudorealne i musze mieć pomoc na każdym kroku Sad

Teraz parę plusów (które wg. mnie nie rekompensują minusów):
  • Bardzo rozbudowany tryb tunningu (teraz można zmieniać wygląd poszczególnych spojlerów deformując je suwakami)
  • Naklejki można przesuwać, i ogólnie można robić 10 razy więcej niż w Underground 2.
  • Jest timebreak’er z Most Wanted
  • Jest policja z Most Wander (niestety taka sama)
  • Możesz w czasie wyścigu mieć pomocnika i wydawać mu polecenia (zablokuj inne auto, znajdź skrót, jedź przede mną i stwórz korytarz aerodynamiczny).

Ostatnio zmieniony przez m.a.x.x. dnia Pon 06 Lis, 06 12:06, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 05 Lis, 06 22:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jutro bede mial.. kolega ma i mówie ze lajtowa jest strasznie..zobacaze jutro ocenie co to warte Smile

Po pierwszych jazdach musze powiedzieć.. LIPA !! panowie lipa straszna.. łatwizna .. a pozatym mi tnie jak jest za dużo akcji na monitorze Wink musze grafe kupic i ramu dołożyć !!

PostWysłany: Pon 06 Lis, 06 17:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak już pisałem, mnie nie zachwyca... najbardziej co mnie denerwuje to fizyka jazdy.. tak jak napisał Maxx wystarczy puścić gaz i auto jedzie po szynach... Rolling Eyes Confused

Ja polecam Toce 3 od groma wyścigów i dość nieźle się gra! Cool
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 9:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj zarzuciłem dla porówniania Undergorunda 2 i:
-mimo ze arcadowy styl jazdy to jednak bardzo „przyjemny”
-dużo więcej ruchu ulicznego jest na ulicach U2
-jak wpadłem na samochód cywilny prawie dachowałem (teraz wiem po co się je wymija:) )
-chodzi o wiele płynniej
-wydaje mi się że dźwięki są lepsze (U2 ma certyfikat THX)

To co – liga Undergorunda 2?
U2 jest fajny bo ma parę trybów w których można się zmierzyć (DRAG, DRIF, SPRINT, ...), no i każdy podjeżdża własnym samochodem (po customizacji, można zbadać nawzajem swoje upodobania).
Zobaczę czy mogę postawić własny serwer aby można było łatwo się odnajdywać.

PS.
Dobrych wyścigów polecam:

TOCA3 (tak jak napisał kapsel)

GTR2 (bardzo dobra symulacja wyścigów na asfalcie)

Evolution GT

Richard Burns Rally (fenomenalny symulator rajdów, BEZ TRYBU GRY W SIECI !!!) -

Live for Speed (symulator, istnieje darmowa wersja z ograniczeniami, samochody bez licencji)

Racer (symulator, dość wczesna faza projektu, darmowy, można dogrywac samochody Smile , projekt jest dużo starszy niż Live for Speed ale rozwija się wolniej)

Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 10:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nooooo o, w U2 mozna śmiało pyknąć Wink
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 10:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w Carbona juz nie gram.. Wczoraj mnie złapali i cała kasa na mandat poszla Sad Razz a ten tegos w Racera to grałem daaaaaaaaaawno temu.. miałęm dużo mapek i duzo samochodów byłem na forum zarejstrowany itd. pamietam ze bardo sie "jarałem" tą grą..

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 11:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam coś do Racer'a co by sie wielu spodobało.

Co prawda jeszcze nie są skończone, ale koniec jest bliski, aktualnie nad nimi pracuje.
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 12:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to jak bede gotowe to dopiero wtedy bede w to grał Smile

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 12:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W sumie sa gotowe do jazdy tylko wizualnie musze dokonczyć.
Powrót do góry
kapsel

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 15:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maxx, a w Toce dałoby grać przez sieć?
Powrót do góry
aranarth (Była Wawa, jest Kraków)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 15:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:

To co – liga Undergorunda 2?
U2 jest fajny bo ma parę trybów w których można się zmierzyć (DRAG, DRIF, SPRINT, ...), no i każdy podjeżdża własnym samochodem (po customizacji, można zbadać nawzajem swoje upodobania).
Zobaczę czy mogę postawić własny serwer aby można było łatwo się odnajdywać.

jest tylko maly problem: EA jakos w okolicy wakacji wylaczyla serwery dla Ugd2, wiec normalnie nie pogramy... chyba, ze ma ktos hamachi i wie, jak postawic serwer pod hamachi (wirtualna siec LAN), to mozna pykac przez niby-LAN

Powrót do góry
kapsel

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 15:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie ja z kumplami przez kamacziego robiliśmy, ale niestety było tak, że wystarczy, że jeden zresetował serwer i nie wszyscy mogli po tym grać.
Ja niestety ani razu sobie nie zagrałem przez hamachiego Rolling Eyes
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 07 Lis, 06 23:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

TOCA'e można tylko jest zabezpieczona StarForcem (to takie dość upeirdliwe zabezpieczenie i zakładam że nie każdy da rade uruchomić TOCA'e).

Z tego co wiem to servery U2 działają tylko nie wiem co z CD-Keyem.
Hamachi potestuję, mam wszytko czego potrzeba (serwer i statyczne zewnętrzne IP), tylko kto napisze "Tutorial" (samouczek) jak z tego kożystać?

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 14:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hamachi raczej nie jest trudny do konfiguracji... chociaz mnie tez musieli najpierw uczyc do MU. Smile

Powrót do góry
kapsel

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 14:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kamaczi nie jest trudny, ale jest cholernie wnerwiający. Wczoraj kumpel, który grał z innymi od miesiąca, musiał zresetować neta i teraz ma prawie wszystkich na żółto przez co nie idzie mu grać... w takim razie jestem za U2, chyba, że Maxx napisze samouczek do Toci Smile
Powrót do góry
Nikita (Zarszyn)

Member
Member

1991 Fiat 126p BIS

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez jestem za U2 tylko wchodzi w gre cd-key po pierwsze jeeli mamy grac na serverze jakims EA to musa byc wszystkie orginalne i zaden nie moze sie powtorzyc bo inaczej jak jede wejdzie to drugi nie
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 21:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to ktos ma kopiowane ?? przecież wszyscy mają orginały Wink

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dajcie jakiś link do ściągnięcia Racera, ale najlepiej normalny, bo zanim przez Torrenta mi ściągnie to będę na emeryturze... Razz
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 21:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamietam ta gra wazy 10mb Smile

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 22:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to pyknijcie ją na serwer albo cuś bo bym pograł malczanem jakimś Cool
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakbyscie chcieli zrobic z angielskiej wersji NFS-a polską to prosze :

Start > Uruchom > regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE ->Electronic Arts -> Need for Speed Carbon
Klucz Modifikujemy:
Locale z en_us na pl
Language z English na Polish
Trzeba jeszcze zmienić nazwy plików w katalogu MOVIES z english na polish... i gotowe.

Laughing Cool u mnie działa Smile teraz walcze ze zmieną plików Very Happy

1976 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 08 Lis, 06 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grałem we wszystkie gry, które przedstawił maxx, też lubię takie klimaty.
DO tego może być jeszcze S.C.A.R.S poprzednia gra twórców Evolution GT.
Wszyscy jada po tej grze, bo tak naprawdę trzeba się do niej "przyzwyczaić" i pograć w nią dłużej.
Tak naprawdę NFS:U byłby ostatnią grą, w którą chciałbym grać po sieci mając do wyboru te tytuły przedstawione przez prezesa Smile
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Czw 09 Lis, 06 9:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To żeby mieć ostatnie słowo to dodam że jest jeszcze:

Cross Racing Championships (symulacja dość trudno się jeździ)

Też zabezpieczony StarForcem

Flatout 2 (tylko w to jeszcze nie grałem)

Żeby odpalić grę zabezpieczoną StarForce'm trzeba fizycznie odłaczyć wszystkie napędy CD/DVD (otworzyć kompa i wyciągnąc kabel), chyba że ktoś ma dysk podpięty jako SATA i może przez menadzera urządzeń w XP/2000/2003 wyłaczyć cały kontrolem PATA na płycie głownej).

Tu mozna zassać Racera - http://files.filefront.com/racer053b30zip/;6049902;;/fileinfo.html
(osobno zgrywa się grę i osobno tory i samochody z http://www.racer-xtreme.com/ ).
W Racera nie da się grać (jak w każdą symulację) klawiaturą (zostaje zawsze myszka), wyjątkeim od tej reguły są wyścigi Richard Burns Rally
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński