Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Wykupienie OC

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 17 Maj, 09 21:08    Temat postu: Wykupienie OC Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W jakim towarzystwie ubezpieczeniowym rozłożę OC samochodu z przed 80 roku na więcej niż 2 raty ?

Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 17 Maj, 09 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja na Kermitka 76' miałem rozłożone na 4 raty w PZU...

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 1:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mtu

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 10:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli Question Question

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 12:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli na najbliższej poczcie.
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 12:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

był już takowy temat, ale powtórzę jeszcze raz HDI Asekuracja lub MTU najtaniej i bez problemów, mam w tych dówch firmach coś ubezpieczonego i jest ok Wink

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 13:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie we wszystkich da radę ubezpieczyć na kilka rat samochód z 79 roku Smile

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na poczcie da rade rozłożyć na raty i chyba najtaniej wychodzi nawet składka, przynajmniej u mnie Razz
Powrót do góry
Mały (okolice piły)

PostWysłany: Sob 23 Maj, 09 15:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam sportinga na poczcie bo było najtaniej, a zwiedziłem paru agentów.
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 0:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w mtu czyli "moje towarzystwo ubezpieczeń" możesz rozłożyć na 4 raty, wychodzi to niewiele drożej, nie pamiętam ile

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 8:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skladka drozsza w mtu o 10% przy systemie ratalnym.. za auto powyzej 12 lat tez 10%.. ale i tak wychodzi taniocha
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 12:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kizar na 2 raty masz stawkę niezmienioną, przy płatności jednorazowej dostajesz zniżkę 5% a przy 4 ratach 5% w górę, ale tak jak mówisz wychodzi tanio Wink

Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 24 Maj, 09 15:18    Temat postu: Re: Wykupienie OC Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
samochodu z przed 80 roku

sprzed Wink

PostWysłany: Nie 31 Maj, 09 17:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doczepe sie Very Happy Czy jak przestane płacić składki (w PZU) to potem moge ponownie auto ubezpieczyć, obiło mi sie o uszy że to jakieś problemy z tym są Question
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 31 Maj, 09 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będą Ci naliczać karne odsetki.

PostWysłany: Nie 31 Maj, 09 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To inaczej, rezygnuje z ubezpieczenia i czy potem moge ubezpieczuć sie znowu?
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 31 Maj, 09 19:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teoretycznie nie możesz przestać płacić.
Ale z tego co wiem, to nie ma problemu z rezygnacją i później wykupieniem nowego oc (ale w innej firmie).

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 31 Maj, 09 19:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak to wygląda z rezygnacją z OC, to mogę powiedzieć tyle, że kiedyś kupiłem kaszla i był ubezpieczony o ile dobrze pamiętam w firmie UNIQA, czy coś w tym stylu. Kiedy kończyło się OC, wysłałem do nich pismo z rezygnacją, ale samochodu już nigdzie indziej nie ubezpieczałem, a potem je sprzedałem. Do dziś dnia nikt mi żadnego problemu o to nie robił.

PostWysłany: Pon 01 Cze, 09 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okej, ale czy to był samochód do jazdy czy do rozpierduchy (nie obraź się kaszlak)
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 01 Cze, 09 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie obrażę się. Wink Samochód był do jazdy. Jeździłem nim bez OC (tak tak, wiem czym to groziło). Razz
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński