Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Wyciąganie szyb

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Kwiatek (Rybnik)

PostWysłany: Sro 03 Mar, 10 8:21    Temat postu: Wyciąganie szyb Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Dzisia po południu mam zamiar wyciągnąć tylne szyby z mojego maluszka.
I tu mam pytanie na co mam w szczególności uważać żeby nic nie zniszczyć?
I jak je puźniej włożyć żeby uszczelka nie zawadzała?
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 03 Mar, 10 16:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odezwij sie do mnei na gg 7536964
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 03 Mar, 10 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boczne masz uchylane czy nie?

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 6:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylne boczne szyby nie są uchylane
Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podciągasz palcami uszczelke i po trochu wypychasz... ja tak robiłem z przednia i tylną bo akurat boczne miałem uchylane albo bardziej kreatywnie weź sobie łyżeczki i uchwytami podważaj uszczelke a potem jak podstawisz po całej cługości w dół i z góry łyżeczki to popchnij szybe ja tak kiedyś zrobiłem poszło mi na to 27 łyzeczek albo ogólnie weź zwykłe sztućce

PS:sory za błędy pisze ze szkoły brak to Mozilli Mr. Green
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ja zdradzę wam mój sposób, może brutalny ale kilku sekundowy i zawsze skuteczny Smile

Stawiasz kolegę na zewnątrz auta koło szyby, kładziesz się na kanapie, opierasz nogi na szybie i równomiernie ją wypychasz, kolega ją łapie i juz po krzyku.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 15:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zły ruch zły ucisk i masz grafiti na szybie Devil Rotfl
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 17:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie kropek ;p
zly ruch zly ucisk i masz nowa szybe Mr. Green
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 napisał:
zly ruch zly ucisk i masz nowa szybe Mr. Green

Grunt to optymizm. Smile

A wkładać szybkę to owinąć uszczelkę dookoła sznureczkiem, przyłożyć szybę do otworu (najlepiej niech ktoś drugi trzyma), wejść do środka i ciągnąć sznurki. Sama wskoczy na swoje miejsce. Smile

Pochwał: 16

PostWysłany: Czw 04 Mar, 10 23:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zły ruch zły ucisk i masz grafiti na szybie

Zdemontowałem już tak kilkadziesiąt szyb , przednich, tylnych i bocznych i nigdy żadna się nie posypała.
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Pią 05 Mar, 10 5:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mówie że sie muszą posypać ale mi kilka razy sie tak sypneły przednie
Powrót do góry
Kwiatek (Rybnik)

PostWysłany: Pią 05 Mar, 10 8:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za pomoc dzisiaj po praktykach i jazdach pójde spróbować wyciągnąć te szyby Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 05 Mar, 10 11:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mandolina ten sam sposób co mój Mr. Green
tyle zekiedyś mi sie posypała przednia w cc jak tak robiłem ale fakt moja wina była Rolling Eyes

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 07 Mar, 10 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale przednia to jest inna bajka. Tam trzeba naprawdę uważać. Wink

PostWysłany: Nie 07 Mar, 10 20:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przednia jest w łuku i łatwo się może złożyć a boczne i tylna są płaskie bardziej co można bardziej na wypych wziąść
Powrót do góry
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Wto 09 Mar, 10 18:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proste podginasz kawałek uszczelki w górnym rogu i popychasz z umiarem, dalej leci sama. Co wy za problemy widzicie Panowie??
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 09 Mar, 10 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ano widzimy. Czasami tego umiaru nam właśnie brakuje. Mr. Green

PostWysłany: Sro 10 Mar, 10 15:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wyjmowanie szyby nogami to świadczy właśnie o braku umiaru Mr. Green a wręcz przeciwnie Mr. Green
Powrót do góry
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Sro 10 Mar, 10 18:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie umiar a wyczucie. Nie siła a delikatność. Wszystko jak dla mnie w temacie.
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 10 Mar, 10 19:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kwiatek jak boisz sie za to wziasc odezwij sie na PW i sie zgadamy o pomoge ci z tymi szybami
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński