| Autor |
Wiadomość |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 22:48 Temat postu: Wstyd mi za baranów, których w naszym kraju nie brakuje |
|
|
http://www.milanos.pl/film.php?cat=11&id=70655
Przecież to kretyni a nie ludzie.
Ich zachowanie mówi samo za siebie.
Policjant to zawód każdy jak inny dostał polecenie służbowe i musi je wykonać.
Stoi tam aby nie doprowadzić do zamieszek, aby chronić takiego pajaca a w zamian za to jest obrzucany obelgami.
Ten sam debil , który tu zgrywa kozaka jeden z drugim jak będzie potrzebował pomocy wezwie ludzi ( policję), których wyzywa i ośmiesza.
Jak można być tak płytkim i czego się spodziewać od młodych ludzi skoro dorośli dają im skrajnie patologiczne przykłady?
Ja bym tak spokojnie nie ustał i puściły bi mi nerwy więc wiem, że nawet gdyby mnie przycisnęło finansowo nigdy nie został bym policjantem.
Może i system w naszym kraju jest zły, decyzje użędników itd. ale to nie policja jest winna, że musi tam stać i mieć kontakt z takim marginesem społecznym. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

|
Wysłany: Pon 27 Lip, 09 20:51 Temat postu: |
|
|
Ja tam ich popieram,
| Mandolina napisał: | | Ja bym tak spokojnie nie ustał |
a ustał byś jakbys był sprzedawcą, oni chcą sprzedawać ludzie chcą kupować, targowiska maja swój urok oby były jak najdłużej |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

Pochwał: 1
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 27 Lip, 09 21:53 Temat postu: |
|
|
Wszystko byłoby spoko, gdyby się wynieśli pokojowo tak jak wietnamce ze Stadionu Narodowego - była jakaś awantura? Nie słyszałem. Kupcy z KDT chcieli doprowadzić do "zamieszek" wzywając na pomoc ultrasów Legii. Chcieli też, żeby "wyzwalanie" hali urosło do rangi WYZWALANIA Narodu polskiego od Komunizmu 20 lat temu. Jacy oni są naiwni  _________________ Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/49118
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 8:27 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | a ustał byś jakbys był sprzedawcą, oni chcą sprzedawać ludzie chcą kupować, targowiska maja swój urok oby były jak najdłużej |
Ale co z tym wspólnego ma policja? Na .uj się do nich rzucają? Myślisz że oni tam przyszli dla zabawy.
Decyzje o zamknięciu hali nie zapadają w policji. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Przemooo (Przeczyce)
![]()
|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 8:49 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ja tam ich popieram |
Ja może też bym ich popierał, ale:
1. teren pod KDT nie byl ich wlasnoscia
2. Dużo wcześniej wiedzieli , że mają się wynieść
3. Komornik jest urzędnikiem, sąd wydał nakaz o eksmisji, a to to już nie jest nikogo wymysł, tylko tak pracuje państwo.
4. I właściwie rzecz biorąc w majestacie prawa (PRAWA ustalonego lata wcześniej, a nie wymysł człowieka) tylko oni działali nielegalnie.
5. Policja również pełniła swoje obowiązki.
Poza tym... Bodajże 100 osób które wyniosło się wcześniej bez okupacji dostało jakieś zastępcze miejsca na prowadzenie działalności. Dlatego mam wrażenie, że tylko Ci kupcy zachowywali się psychicznie. Państwo odbiera ludziom miejsca zamieszkania, pracy (np. pod autostrady) które należały wcześniej do nich i to jest nie fair. Natomiast tutaj kupcy nie mieli nawet aktu własności. Tak jakbym rozłożył się z namiotem w Pałacu Kultury i handlował kanapkami O.o
Shit happens _________________ Mały Fiat przetrwa jeszcze tysiąc lat! - a przynajmniej do poważniejszego dzwona. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 20:25 Temat postu: |
|
|
| Przemooo napisał: | | oni działali nielegalnie. | yyyyyyyyyyyy że co?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Przemooo (Przeczyce)
![]()
|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 20:55 Temat postu: |
|
|
Tłumaczyłem to... Nie mieli prawa zajmować budynku, bo do nich nie należał. Juz nie wspominając o rozróbach. _________________ Mały Fiat przetrwa jeszcze tysiąc lat! - a przynajmniej do poważniejszego dzwona. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 20:58 Temat postu: |
|
|
| Ale na pewno cos płacili zato że tam handlują |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Przemooo (Przeczyce)
![]()
|
Wysłany: Wto 28 Lip, 09 22:16 Temat postu: |
|
|
Jeśli nakaz sądowy był wydany ileś tam miesięcy wcześniej to raczej tylko płacili za media... Ja tylko mówie, że gdyby oni wcześniej nie wiedzieli co się szykuje to bym ich w pełni popierał. Ale wyrok sądu był i tu, no co by nie było, nie ma dyskusji. Demokracja. _________________ Mały Fiat przetrwa jeszcze tysiąc lat! - a przynajmniej do poważniejszego dzwona. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|