Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
woltomierz

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 24 Lip, 10 10:24    Temat postu: woltomierz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elo Wink wygrzebalem dzisiaj u siiebie woltomierz z ST. i tu moje pytanie: Ktory kabel do czego podlaczyc?? 4 kable mam do kostki i jeden luzem.
Kolory kabli to:
- niebieski,
- czarny,
- czerwony,
- 2x bialy.
Z gory dzieki.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Lip, 10 12:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nigdy czegoś takiego nie miałem, ale jak widzę tam są dwie skale - volty i temperatura, więc ja obstawiam tak - czarny i czerwony to zasilanie (czerwony +, czarny -). Jeżeli to urządzenie ma podświetlenie, to być może jest to ten niebieski przewód, a te dwa pozostałe białe to myślę, że one są od temperatury i podłącza się je do czujnika. No ale dla pewności dobrze by było gdyby się wypowiedział ktoś, kto to podłączał.

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 24 Lip, 10 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no mozliwe jest to co mowisz a podswietlenie posiada Wink
i nie pamietam na jakiej zasadzie to dziala bo ma jedna wskazowke ale dwie skale Confused
i wez to rozgryz Laughing
Powrót do góry
darek1231 (Lewkowo)

PostWysłany: Sro 11 Sie, 10 14:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

działa to na takiej zasadzie że przełącza się przełącznikiem tym co jest na obudowie z temp. na V
o ile dobrze pamiętam bo już dawno się takim czymś bawiłem to kaszlak_maniak dobrze opisał te kable a te białe to podłączało się jeden do masy a drugi do bagnetu z czujnikiem temp. Very Happy
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 11 Sie, 10 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To powinno ci pomóc Wink

ps mam nadzieję że sr99 się nie obrazi bo to od niego kiedys skopiowane
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński