Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Włącznik halogenów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sro 10 Sty, 07 21:50    Temat postu: Włącznik halogenów Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak macie usytułowane włączniki halogenów? Pokażcie co wymyśliliście.[/url]
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 10 Sty, 07 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teoretycznei wedlug przepisow wlacznik halogenow musi byc jako odzeiny wlacznik i musi byc podswietlony w momencie wlaczenia...ale ja to olalem i zamiast dmuchawy mam podlaczone haluny :d

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 10 Sty, 07 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie sugeruj sie iloscia Razz pierwszy to do dlugich, drugi do przeciwmglowych a reszta to tajemnica Razz Mr. Yellow
ale nie polecam tego miejsca bo dalego dla kierowcy. w Zomo bedzie to gdzies blizej reki
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sro 10 Sty, 07 23:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiecei co. Pomyślałem i wymyśliłem, a i zrobienie banał, ale dopóki nie zrobię to nie powiem, ale pokazujcie co macie.
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 11 Sty, 07 22:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie w elu kupilem knefel ze swiatel i go wsadzielm zamiast wolnego przycisku, wczesniej mailem tam troche diód ale je poprzenosilem Smile
Powrót do góry
kielek (Białystok)

Member
Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 11 Sty, 07 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co slyszalem halogeny dalekosiezna musza byc wylaczane razem z swiatlami dlugimi , ja jak w rajdooffce mialem jeszcze halogeny to poprostu podlaczylem przekaznik pod bezpiecznik dlugich swiatel , a prad na swiatla z kasc indziej tak zeby przy wlaczeniu dlugich wlaczaly sie tez halogeny. niestety jak jakis idiota podlaczylem bez bezpiecznika i jak wracalem z rajdu suwalskiego , okazalo sie ze podczas malego wypadniecia z drogi przerwalem kable ... kleba dymu i gasnica poszla sie je.. kochać , ale przygoda byla ciekawa Wink Laughing Laughing

teraz chce te halogeny tak samo zainstalowac w dupowozie , ale oczywiscie z bezpiecznikiem Wink
Powrót do góry
Kamikaze (Wieliczka)

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 6:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja również włącznik mam w wolnym przycisku hihi
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 10:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
z tego co slyszalem halogeny dalekosiezna musza byc wylaczane razem z swiatlami dlugimi

Razem lub po włączeniu długich świateł.

http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 13:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sorki za OT, Mandolina - czy koło obrotka masz kompas?

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 14:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

micha$ napisał:
czy koło obrotka masz kompas?

Shocked

Laughing
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 17:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie widze dokladnie...anie nigdy czegos takiego w rekach nie mialem...ale jezeli sie nie myle to ten bajer pokazuje stopien ladowania albo cos w ten desen...

pomysl z kompasem...dobry zart...

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 18:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moge sie mylic ale mnie to wyglada na wakuometr

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Temperatura oleju/ładowanie

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

micha$ napisał:
Sorki za OT, Mandolina - czy koło obrotka masz kompas?

no nie...... Laughing Laughing Laughing

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 10 Mar, 08 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Temperatura oleju/ładowanie

Brawo Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 11 Mar, 08 1:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może robić za kompas przy pewnej dozie fantazji i .. Laughing Cool

A wracając do tematu, to też zamiast wolnego przycisku chce umieścić włącznik halogenów. Zaadaptowałem do tego włącznik świateł (dwupozycyjny). Chce podłączyć w tren sposób ze na pierwszym stopniu zapalą sie pozycyjne w halogenach, a na drugim stopniu halogeny.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński