| Autor |
Wiadomość |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 16:20 Temat postu: Witam oto mój nowy nabytek Poski Fiat 126p z 1985r. |
|
|
Witam wszystkich serdecznie, na forum zaglądałem często i podziwiałem tzw klasyczne 126p kolegów z forum. Zajawkę na malucha miałem od czasu gdy mój śp dziadek miał oryginalnego włoskiego malucha w kolorze turkusowy motyl. Malucha dostałem od wujka który chciał go zezłomować więc długo się nie zastanawiając wsiadłem w autobus i pojechałem po autko. Fiacikiem wróciłem z Krakowa do Zakopanego bez większych problemów. Plany są takie że Maluch ma być zrobiony na wiosnę i ma mi służyć do codziennej jazdy. Posiadam także wyremontowanego Trabanta 601 z 81 roku który zimuje z ciepłym garażu pod kocem Maluszek wygląda biednie przez wyblakły lakier, zaprawki z pędzelka , parę małych wgnieceń i tragicznie skorodowaną klapę silnika, oprócz tego jest w dobrym stanie technicznym jak i blacharskim.

Ostatnio zmieniony przez Jasiek_prl dnia Pon 12 Gru, 11 23:14, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
poloska (Łódź)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 16:37 Temat postu: |
|
|
Chromy miał oryginalnie
Jak tam podłoga
Przebieg
Ogólnie bardzo ładny i warty remontu 126p  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 16:42 Temat postu: |
|
|
Tak chromy są oryginalne, podłoga w w stanie niemal idealnym bez ognisk korozji, przebieg to 45 tys podobno  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 18:57 Temat postu: |
|
|
jest świetny
mój kolor ;b więc jeszcze bardziej będę Ci kibicował _________________ Fiat 126p Trypel 89' (remont)
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek6996 (Bełchatów)

|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 19:04 Temat postu: |
|
|
| Działaj działaj bo jest warty nowego życia! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 20:13 Temat postu: |
|
|
| Jasiek_prl napisał: | | Tak chromy są oryginalne |
Co mieli to widać pakowali tak jak w przejściówkach istni misz masz Zresztą ostanio widziałem na allegro FL 87 buda cała wnętrze też ale palony z kija  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 11 20:21 Temat postu: |
|
|
Klapą się nie przejmuj doprowadzić autko do stanu używalności i będzie ok ogólnie autko świetne dbaj o niego  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 20:28 Temat postu: |
|
|
| Plan jest taki że ma być zrobiona blacharka, wymienione wszystkie emblematy nie wiem czy nie zlikwidować przedniego i dać go centralnie co wy na to ? Po za tym chromy mają być odświeżone i mam w planie kupić chromowane lusterka. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 20:31 Temat postu: |
|
|
Galerianek ja widziałem wiele FLi palonych z kija... _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:01 Temat postu: |
|
|
| Jasiek_prl napisał: | | ...nie wiem czy nie zlikwidować przedniego i dać go centralnie co wy na to ? ... |
Jestem zdecydowanie na NIE  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:11 Temat postu: |
|
|
poloska czemu takie zdanie? Szczerze też jestem za oryginałem ale czy nie wyglądał by wtedy lepiej?
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:14 Temat postu: |
|
|
Krótko;
dla mnie najładniejszy typ malucha to FL (szczególnie szeroki zderzak)
a po drugie lubię seryjne 126p
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:17 Temat postu: |
|
|
Dla mnie przykładowo Ładny oryginalny ST-ek Lub pomodzony EL Jedyne najlepsze 126 które ja uważam.
Choć ten jest zacnym egzemplarzem i który mi się podoba. Życzę powodzenia w pracach bo naprawdę warto  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 22:20 Temat postu: |
|
|
w sumie to masz rację, ale wydawało mi się że jak znaczek jest na środku z przodu to ta mordka jakoś lepiej wygląda tak przyjemniej hehe  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

Pochwał: 1
1986 Fiat 126p E
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:04 Temat postu: |
|
|
Wrzuć miniatury inaczej kasuje zdjęcia.
Edit: Dziękuję. _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711

Ostatnio zmieniony przez morrek dnia Pon 12 Gru, 11 23:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:19 Temat postu: |
|
|
kiedyś się zastanawiałem po kiego grzyba przenieśli przedni emblemat na prawą stronę czyżby to powiew nowoczesności? haha |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:21 Temat postu: |
|
|
Stworzenie pozoru ogromnych zmian  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:25 Temat postu: |
|
|
| Jasiek_prl napisał: | | przedni emblemat |
hmm ale szczerze powiem Ci ja bym dał na środek i mnie się zdaje że na środku był oryginalnie zawsze mógł być po dzwonku i ktoś zmienił na pas przedni od FL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:29 Temat postu: |
|
|
Drogi Galerianku w 1985r. w FSM działy się rzeczy o których nie śnili najwięksi filozofowie więc teoria o dzwonie jest mało prawdopodobna _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:33 Temat postu: |
|
|
| poloska napisał: | | w FSM działy się rzeczy o których nie śnili najwięksi filozofowie |
Nie no wiem że przejściówki składali z z czegokolwiek tylko mogli ale mnie się zdaje że jednak coś się działo złego z tym przodem i wierzę że oryginalnie jednak było logo na środku (może dlatego że sam bym je na środku umieścił) A notabene powiem ci więcej sam miałem ST z 1978 r. i wyglądał na nie dłubanego a miał znaczek po prawej właścicielka mówiła że zmienili bo przód zardzewiał mogło też tak być w tym przypadku  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 11 23:59 Temat postu: |
|
|
| Właśnie w moim przypadku nie ma śladów że przedni pas lub błotniki były kiedykolwiek ruszane, wszystko wygląda na fabrykę. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CiNeK (Pabianice)

2000 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 13 Gru, 11 0:17 Temat postu: |
|
|
ładny egzemplarz a znaczek lepiej zostaw na miejscu.powodzenia w remoncie _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 0:08 Temat postu: |
|
|
Panowie jakie lusterka mu sprawić tzw łezki czy może coś chromowanego w starym stylu? Co jeszcze ewentualnie dodać ? postarzyć ?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 0:15 Temat postu: |
|
|
lusterka najlepiej Cromodora chromowane ale kurewsko drogie są  _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|