Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Witam oto mój nowy nabytek Poski Fiat 126p z 1985r.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 16:20    Temat postu: Witam oto mój nowy nabytek Poski Fiat 126p z 1985r. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie, na forum zaglądałem często i podziwiałem tzw klasyczne 126p kolegów z forum. Zajawkę na malucha miałem od czasu gdy mój śp dziadek miał oryginalnego włoskiego malucha w kolorze turkusowy motyl. Malucha dostałem od wujka który chciał go zezłomować więc długo się nie zastanawiając wsiadłem w autobus i pojechałem po autko. Fiacikiem wróciłem z Krakowa do Zakopanego bez większych problemów. Plany są takie że Maluch ma być zrobiony na wiosnę i ma mi służyć do codziennej jazdy. Posiadam także wyremontowanego Trabanta 601 z 81 roku który zimuje z ciepłym garażu pod kocem Razz Maluszek wygląda biednie przez wyblakły lakier, zaprawki z pędzelka , parę małych wgnieceń i tragicznie skorodowaną klapę silnika, oprócz tego jest w dobrym stanie technicznym jak i blacharskim.

Ostatnio zmieniony przez Jasiek_prl dnia Pon 12 Gru, 11 23:14, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
poloska (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 16:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chromy miał oryginalnie Question
Jak tam podłoga Question
Przebieg Question
Ogólnie bardzo ładny i warty remontu 126p Wink

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak chromy są oryginalne, podłoga w w stanie niemal idealnym bez ognisk korozji, przebieg to 45 tys podobno Razz
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 18:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest świetny Wink
mój kolor ;b więc jeszcze bardziej będę Ci kibicował

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 19:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Działaj działaj bo jest warty nowego życia!
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 20:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jasiek_prl napisał:
Tak chromy są oryginalne

Co mieli to widać pakowali XD tak jak w przejściówkach istni misz masz XD Zresztą ostanio widziałem na allegro FL 87 buda cała wnętrze też ale palony z kija XD
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 11 Gru, 11 20:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Klapą się nie przejmuj doprowadzić autko do stanu używalności i będzie ok Wink ogólnie autko świetne Very Happy dbaj o niego Very Happy
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plan jest taki że ma być zrobiona blacharka, wymienione wszystkie emblematy nie wiem czy nie zlikwidować przedniego i dać go centralnie co wy na to ? Po za tym chromy mają być odświeżone i mam w planie kupić chromowane lusterka.
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 20:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Galerianek ja widziałem wiele FLi palonych z kija...

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jasiek_prl napisał:
...nie wiem czy nie zlikwidować przedniego i dać go centralnie co wy na to ? ...

Jestem zdecydowanie na NIE Exclamation

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poloska czemu takie zdanie? Szczerze też jestem za oryginałem ale czy nie wyglądał by wtedy lepiej?
Cool
Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krótko;
dla mnie najładniejszy typ malucha to FL (szczególnie szeroki zderzak)
a po drugie lubię seryjne 126p
Wink

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie przykładowo Ładny oryginalny ST-ek Lub pomodzony EL Jedyne najlepsze 126 które ja uważam.

Choć ten jest zacnym egzemplarzem i który mi się podoba. Życzę powodzenia w pracach bo naprawdę warto Smile
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w sumie to masz rację, ale wydawało mi się że jak znaczek jest na środku z przodu to ta mordka jakoś lepiej wygląda tak przyjemniej Razz hehe Very Happy
Powrót do góry
fiatcik (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 22:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym go tylko dopieścił ale nic nie zmieniał Smile znaczy nie przerabiał. Emblematów też nie bo tylne też masz na ścięciu a nie w słuchawce. Ale egzemplarz ładny Smile będzie się wspinał na zakopiańskie szczyty Razz

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wrzuć miniatury inaczej kasuje zdjęcia.

Edit: Dziękuję.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy

Ostatnio zmieniony przez morrek dnia Pon 12 Gru, 11 23:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiedyś się zastanawiałem po kiego grzyba przenieśli przedni emblemat na prawą stronę czyżby to powiew nowoczesności? Razz haha
Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stworzenie pozoru ogromnych zmian Laughing

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jasiek_prl napisał:
przedni emblemat

hmm ale szczerze powiem Ci XD ja bym dał na środek XD i mnie się zdaje że na środku był oryginalnie Wink zawsze mógł być po dzwonku i ktoś zmienił na pas przedni od FL Smile
Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Drogi Galerianku w 1985r. w FSM działy się rzeczy o których nie śnili najwięksi filozofowie więc teoria o dzwonie jest mało prawdopodobna

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poloska napisał:
w FSM działy się rzeczy o których nie śnili najwięksi filozofowie

Nie no wiem że przejściówki składali z z czegokolwiek tylko mogli XD ale mnie się zdaje że jednak coś się działo złego z tym przodem i wierzę że oryginalnie jednak było logo na środku XD (może dlatego że sam bym je na środku umieścił) XD A notabene powiem ci więcej XD sam miałem ST z 1978 r. i wyglądał na nie dłubanego a miał znaczek po prawej XD właścicielka mówiła że zmienili bo przód zardzewiał mogło też tak być w tym przypadku XD
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 12 Gru, 11 23:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie w moim przypadku nie ma śladów że przedni pas lub błotniki były kiedykolwiek ruszane, wszystko wygląda na fabrykę.
Powrót do góry
CiNeK (Pabianice)

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 13 Gru, 11 0:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładny egzemplarz a znaczek lepiej zostaw na miejscu.powodzenia w remoncie

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 0:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie jakie lusterka mu sprawić tzw łezki czy może coś chromowanego w starym stylu? Co jeszcze ewentualnie dodać ? postarzyć ? Twisted Evil
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 0:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lusterka najlepiej Cromodora chromowane ale kurewsko drogie są Neutral

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński