Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Witam oto mój nowy nabytek Poski Fiat 126p z 1985r.
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 11:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie chwalac tego co mam, polecam bardziej lezki Smile

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 11:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kolega ma stary znaczek polski fiat ten pionowy i teraz nie wiem czy kaleczyć mu mordkę i postarzyć?
Dzięki za poradę piotrekwielki też chyba będę za łezkami raz że dużo tańsze a dwa też fajnie wygląda Cool
Powrót do góry
fiatcik (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 14:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym mu nie przyczepiał starego znaczka. W sumie nie wiem dlaczego ale bym zostawił ten co masz Razz

Jeżeli jeszcze może być słowo o lusterkach to też polecam łezki Razz

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
poloska (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zakładaj łezki zostaw znaczek w świętym spokoju i nie postarzaj go bo tylko krzywdę mu zrobisz Wink

Organizator Manu'12

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 18:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jasiek_prl napisał:
raz że dużo tańsze a dwa też fajnie wygląda

ostatnio jakis sklep na allegro wystawia co jakis czas komplet prawa lewa do licytacji (nowe)...chyba ze 3 komplety widziałem w przeciągu kilku miesięcy, cena od 50zł do 140zł Shocked

przykład
http://allegro.pl/lusterko-zewnetrzne-fiat-126-p-lewe-prawe-nowe-i1985746146.html

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 19:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

serce pęka jak się jedzie na szrot i widzi takie auta Mr. Green
złomowanie tylko jak po wypadku nadaje sie po prostu do kasacji;p
dbaj o niego;p
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 20:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jedno takie lustereczko od strony kierowcy ładne jak ktoś by chciał Wink
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Nie 18 Gru, 11 19:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mam małe pytanko mało związane z maluchem jest ktoś z klubu kto mieszka w pobliżu Zakopanego?

I maluszek został dziś odpalony zimno było ale się nie zawahał i od kopa zapalił zrobiłem parę zdjęć dla odświeżenia tematu ale są kiepskiej jakości bo podobnie jak auto i telefon staje się powoli zabytkiem Czekam na tą wiosnę jak na zbawienie żeby go zrobić

Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Nie 18 Gru, 11 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widać że telefon to zabytek bo na tych zdjęciach jest śnieg Exclamation Laughing Razz

PostWysłany: Pon 19 Gru, 11 8:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety troszkę śniegiem postraszyło w Zakopanym ale na szczęście nie ma go zbyt wiele Laughing Maluch podobno istota ciepłolubna więc lepiej żeby szybko zniknął Laughing Czyżbym był sam na podhalu z forum????

Kierownicę zostawić tą co jest czy szukać po alledrogo cienkiej?

Jaki wydech radzicie założyć ? Aktualnie jest od FL-a ale posiadam drugi silnik z wydechem starego typu i właśnie mam taką zagwozdkę bo jedni mówią że na starym wydechu auto jest słabsze a znowu inni że na FL-owskim jest lepsze więc jak to naprawdę jest ktoś do tego doszedł? Very Happy
Powrót do góry
poloska (Łódź)

PostWysłany: Pon 19 Gru, 11 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze dlaczego ty na siłę chcesz go postarzyć Question
Zostaw wszystko tak jak fabryka przykazała bo to właśnie jest urok tego auta Wink

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 19 Gru, 11 18:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydech to akurat fabrycznie był na małej puszcze więc ta zmiana na plus będzie Smile
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pon 19 Gru, 11 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poloska w kwestii wydechu chodziło mi o to który jest lepszy jeśli chodzi o osiągi auta i jaka jest między nimi różnica oprócz wyglądu bo słyszałem różne podzielone zdania na ten temat i chciałbym od Was usłyszeć opinię Very Happy
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Wto 20 Gru, 11 12:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydech ST jest ładniejszy więc taki załóż Laughing

Das Auto ist nicht schlecht...
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Wto 20 Gru, 11 19:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No masz rację ładniejszy to może i jest ale jak kwestia kucyków w silniczku? Twisted Evil podobno wydech FL dodaje jakieś 2hp ile w tym prawdy nie mam pojęcia uświadomcie mnie Laughing
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Wto 20 Gru, 11 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nawet jak już, to pewno tej zmiany nie poczujesz Wink

Das Auto ist nicht schlecht...
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Pią 23 Gru, 11 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dieludolfs mówisz że nie odczuje ? Czekam aż ktoś jeszcze się wypowie na ten temat czy będzie odczuwalnie słabszy na małej puszce? i czym one się tak naprawdę różnią z mechanicznego punktu widzenia? ( od którego roku wkładali duże FL-owieskie puszki? ) Laughing
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 23 Gru, 11 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm ja myślę że jakoś od 87 roku jak "pełnowartościowe" FL wychodziły ale mogę się mylić
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12

PostWysłany: Pią 23 Gru, 11 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Galerianek - Domnika ma z 89r i p4 bez listew bocznych Wink

PostWysłany: Nie 25 Gru, 11 20:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy nie kupić maluchowi fajnej zabawki tego typu : http://motoallegro.pl/super-tlumik-michael-speeder-fiat-126p-fl-podwojny-i2012321379.html Posiadał ktoś taki wydech? Co myślicie o całym oryginalnym fiaciku tylko z taką rurką? Laughing
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 25 Gru, 11 21:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Foczka Smile ale hmm nie przepłacaj szkoda kup sobie michałka na małej puszcze Smile takiego jak ma PiotrekWielki będziesz miał fajny mruczek Smile mnie bynajmniej się podoba bardziej niż u mnie na dużej puszce Smile
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Nie 25 Gru, 11 21:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Galerianek dzięki za poradę a jeśli chodzi o wydechy seryjne to duża a mała puszka jest odczuwalna różnica w mocy ? Cool
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 25 Gru, 11 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy od silnika jak wiadomo nie ma dwóch takich samych ale puszka FL ma mniejsze opory odprowadzania spalin

wg. mnie FLowa pucha tez jest najlepsza...

Jest
Pucha FL --> St --> EL --> ELX

PostWysłany: Wto 24 Sty, 12 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i ostatnio włożyłem starego typu przełączniki pod kierownicę (ktoś zmienił chyba bo były takie jak w EL)
zdjąłem tylną klapę ponieważ gdzie nie stanąłem to się wyśmiewali z tych dziur, więc znalazłem w piwnicy drugą tylko zieloną jak trawka w lecie Laughing i przemalowałem ją na czarno i założyłem teraz jest trochę lepiej jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia jak to aktualnie wygląda. Oczywiście plany się nie zmieniły remącik na wiosnę będzie i czarna klapa zostaje tylko do tego czasu. Dostałem jeszcze tapicerki na drzwi w kolorze miodowym i zastanawiam się jak by to wyglądało gdybym miał czarny środek a obicia drzwi miodowe? Laughing
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 24 Sty, 12 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

e co do przełączników to powiem ci taką małą ciekawostke XD mój ojciec kiedyś miał ST z 84 r wyglądał identyko jak personal 4 znaczy zderzaki, listwy grube boczne i miał szerokie przełączniki ale w sumie hmm ktoś to mógł zmieniać bo kupił go jak miał chyba 7 lat więc się coś mogło przez te lata stać XD
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński