| Autor |
Wiadomość |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 11:25 Temat postu: |
|
|
nie chwalac tego co mam, polecam bardziej lezki  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 11:46 Temat postu: |
|
|
kolega ma stary znaczek polski fiat ten pionowy i teraz nie wiem czy kaleczyć mu mordkę i postarzyć?
Dzięki za poradę piotrekwielki też chyba będę za łezkami raz że dużo tańsze a dwa też fajnie wygląda  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

Pochwał: 1
1986 Fiat 126p E
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 17:56 Temat postu: |
|
|
Zakładaj łezki zostaw znaczek w świętym spokoju i nie postarzaj go bo tylko krzywdę mu zrobisz  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 18:28 Temat postu: |
|
|
| Jasiek_prl napisał: | | raz że dużo tańsze a dwa też fajnie wygląda |
ostatnio jakis sklep na allegro wystawia co jakis czas komplet prawa lewa do licytacji (nowe)...chyba ze 3 komplety widziałem w przeciągu kilku miesięcy, cena od 50zł do 140zł
przykład
http://allegro.pl/lusterko-zewnetrzne-fiat-126-p-lewe-prawe-nowe-i1985746146.html _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
paulo850

|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 19:43 Temat postu: |
|
|
serce pęka jak się jedzie na szrot i widzi takie auta
złomowanie tylko jak po wypadku nadaje sie po prostu do kasacji;p
dbaj o niego;p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 20:01 Temat postu: |
|
|
mam jedno takie lustereczko od strony kierowcy ładne jak ktoś by chciał  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 11 19:22 Temat postu: |
|
|
A mam małe pytanko mało związane z maluchem jest ktoś z klubu kto mieszka w pobliżu Zakopanego?
I maluszek został dziś odpalony zimno było ale się nie zawahał i od kopa zapalił zrobiłem parę zdjęć dla odświeżenia tematu ale są kiepskiej jakości bo podobnie jak auto i telefon staje się powoli zabytkiem Czekam na tą wiosnę jak na zbawienie żeby go zrobić
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Nie 18 Gru, 11 22:03 Temat postu: |
|
|
Widać że telefon to zabytek bo na tych zdjęciach jest śnieg  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 11 8:11 Temat postu: |
|
|
No niestety troszkę śniegiem postraszyło w Zakopanym ale na szczęście nie ma go zbyt wiele Maluch podobno istota ciepłolubna więc lepiej żeby szybko zniknął Czyżbym był sam na podhalu z forum????
Kierownicę zostawić tą co jest czy szukać po alledrogo cienkiej?
Jaki wydech radzicie założyć ? Aktualnie jest od FL-a ale posiadam drugi silnik z wydechem starego typu i właśnie mam taką zagwozdkę bo jedni mówią że na starym wydechu auto jest słabsze a znowu inni że na FL-owskim jest lepsze więc jak to naprawdę jest ktoś do tego doszedł?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poloska (Łódź)
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 11 17:41 Temat postu: |
|
|
kurcze dlaczego ty na siłę chcesz go postarzyć
Zostaw wszystko tak jak fabryka przykazała bo to właśnie jest urok tego auta  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 11 18:01 Temat postu: |
|
|
wydech to akurat fabrycznie był na małej puszcze więc ta zmiana na plus będzie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pon 19 Gru, 11 23:46 Temat postu: |
|
|
poloska w kwestii wydechu chodziło mi o to który jest lepszy jeśli chodzi o osiągi auta i jaka jest między nimi różnica oprócz wyglądu bo słyszałem różne podzielone zdania na ten temat i chciałbym od Was usłyszeć opinię  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dieludolfs (Włocławek)

|
Wysłany: Wto 20 Gru, 11 12:14 Temat postu: |
|
|
Wydech ST jest ładniejszy więc taki załóż  _________________
Das Auto ist nicht schlecht... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Wto 20 Gru, 11 19:09 Temat postu: |
|
|
No masz rację ładniejszy to może i jest ale jak kwestia kucyków w silniczku? podobno wydech FL dodaje jakieś 2hp ile w tym prawdy nie mam pojęcia uświadomcie mnie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dieludolfs (Włocławek)

|
Wysłany: Wto 20 Gru, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
Nawet jak już, to pewno tej zmiany nie poczujesz  _________________
Das Auto ist nicht schlecht... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 11 21:49 Temat postu: |
|
|
dieludolfs mówisz że nie odczuje ? Czekam aż ktoś jeszcze się wypowie na ten temat czy będzie odczuwalnie słabszy na małej puszce? i czym one się tak naprawdę różnią z mechanicznego punktu widzenia? ( od którego roku wkładali duże FL-owieskie puszki? )  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 11 22:13 Temat postu: |
|
|
| hmm ja myślę że jakoś od 87 roku jak "pełnowartościowe" FL wychodziły ale mogę się mylić |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 23 Gru, 11 23:09 Temat postu: |
|
|
Galerianek - Domnika ma z 89r i p4 bez listew bocznych  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 11 21:28 Temat postu: |
|
|
Foczka ale hmm nie przepłacaj szkoda kup sobie michałka na małej puszcze takiego jak ma PiotrekWielki będziesz miał fajny mruczek mnie bynajmniej się podoba bardziej niż u mnie na dużej puszce  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 11 21:31 Temat postu: |
|
|
Galerianek dzięki za poradę a jeśli chodzi o wydechy seryjne to duża a mała puszka jest odczuwalna różnica w mocy ?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
zalezy od silnika jak wiadomo nie ma dwóch takich samych ale puszka FL ma mniejsze opory odprowadzania spalin
wg. mnie FLowa pucha tez jest najlepsza...
Jest
Pucha FL --> St --> EL --> ELX _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 12 22:08 Temat postu: |
|
|
No i ostatnio włożyłem starego typu przełączniki pod kierownicę (ktoś zmienił chyba bo były takie jak w EL)
zdjąłem tylną klapę ponieważ gdzie nie stanąłem to się wyśmiewali z tych dziur, więc znalazłem w piwnicy drugą tylko zieloną jak trawka w lecie i przemalowałem ją na czarno i założyłem teraz jest trochę lepiej jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcia jak to aktualnie wygląda. Oczywiście plany się nie zmieniły remącik na wiosnę będzie i czarna klapa zostaje tylko do tego czasu. Dostałem jeszcze tapicerki na drzwi w kolorze miodowym i zastanawiam się jak by to wyglądało gdybym miał czarny środek a obicia drzwi miodowe?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 12 22:31 Temat postu: |
|
|
e co do przełączników to powiem ci taką małą ciekawostke mój ojciec kiedyś miał ST z 84 r wyglądał identyko jak personal 4 znaczy zderzaki, listwy grube boczne i miał szerokie przełączniki ale w sumie hmm ktoś to mógł zmieniać bo kupił go jak miał chyba 7 lat więc się coś mogło przez te lata stać  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|