Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Warszawa i okolice
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Motoryzacyjne życie - spoty, zloty, rajdy.
Autor Wiadomość
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 20 Cze, 09 10:14    Temat postu: Warszawa i okolice Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spora cześc osób siedzi na Fiat126p, ale widze że i tutaj jest pare osób, z Wawy, Grodziska, Milanówka itd - odzywać się ! Very Happy

Porthos - Warszawa, Żyrardów, Głosków Smile

Ostatnio zmieniony przez Porthos dnia Sob 20 Cze, 09 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Sob 20 Cze, 09 10:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.BRwinów sie kłania Very Happy.

Napewno musiałeś lecieć kiedyś przez BRwinów bo to przed Milanówkiem Laughing
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 20 Cze, 09 11:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przez Brwinów faktycznie latałem - jak jechałem przez Grodzisk.

Będzie trzeba zrobić jakiegoś spota - masz może jakieś fajne miejsce ?

No i reszte ludzi trzeba ruszyc Smile
Powrót do góry
chybol (Skierniewice)

PostWysłany: Nie 21 Cze, 09 22:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak spot w zyrardowie to skierniewice chetne Very Happy
Czerwony Smile

Powrót do góry

PostWysłany: Nie 21 Cze, 09 22:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to wołaj ludzi z okolic i powoli zaczniemy uzgadniac co i jak Smile
Powrót do góry
chybol (Skierniewice)

PostWysłany: Nie 21 Cze, 09 22:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to zaden problem Smile
Czerwony Smile

Powrót do góry
itchy (Brześce)

PostWysłany: Nie 05 Lip, 09 0:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to i ja sie pisze na takowe dzialanie. Jakies urozmaicenie do Eko 126p.pl przyda sie oliwce.
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 05 Lip, 09 9:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak jeszcze Aaron i pare innych osób się odezwie to można zrobić jakiegoś spota w Skierniewicach Smile
Powrót do góry
luqui86

PostWysłany: Nie 05 Lip, 09 17:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam kolege jestem z piaseczna. dodam ze mam maluszka rocznik 84 zero tuningu wszystkie czesci oryginalne i uwaga przebieg tylko 29000!!
Planuje wybrac sie nim na zlot do Bydgoszczy
Powrót do góry
itchy (Brześce)

PostWysłany: Nie 05 Lip, 09 18:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

luqui86 jestes na oficjalnej liscie, bo jak jeszcze sie nie zapisales,to bedziesz 14 z wawy i okolicD
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 05 Lip, 09 19:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

luqui86 napisał:
witam kolege jestem z piaseczna. dodam ze mam maluszka rocznik 84 zero tuningu wszystkie czesci oryginalne i uwaga przebieg tylko 29000!!
Planuje wybrac sie nim na zlot do Bydgoszczy

No to witam ! Smile

W tą sobotę jest grill garage glasgow (Głosków) masz raptem pare km więc wpadaj i poznasz ekipe która bedzie jechała do Bydgoszczy Smile
Powrót do góry
plaster (Warszawa)

PostWysłany: Sro 08 Lip, 09 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jeszcze Ja sie pisze:) Wawa mokotów
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 08 Lip, 09 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehe, stary znajomy Smile

Już nie masz problemu z jeźdzeniem po wawie ? Smile

Eleganta jednak uruchomiłeś czy cos innego ?
Powrót do góry
plaster (Warszawa)

PostWysłany: Pią 10 Lip, 09 16:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

coś innego:D oczywiście też kaszluna a co do problemu to nadal aktualny hehe
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 12 Lip, 09 20:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krótka fotorelacja z naszego GarageGrill :

Pierwszy przyjechał Padalec i wymieniliśmy w jego aucie cylinderek hamulcowy :

za jakiś czas dołączył do nas kaktuho i jego niezawodny GPS Czesio Very Happy

trochę później przyjechali Kasia i Itchy który zaczął walczyć z odcinającym zapłonem i gaśnięciem auta przy hamowaniu:

Dar00 bardzo aktywnie składał bisa 1,2 :

Po jazdach testowych Itchego w Maluchu Kaktuha zakleszczył się drugi bieg którego nie dało rady wybić na aucie :

Dar00 po paru piwach zaczął zmieniać orientacje :

Kaktuho pomimo postępującemu rozpadowi jego auta zachowywał stoicki spokoj :

Pozostałości z malca Kaktuha pozostawilismy pod płotem - może komuś się przyda Razz

Ja w międzyczasie złożyłem silnik :

Robiło się coraz później, a zamiast ubywać przybywało aut niezdolnych do jazdy :

Palec ze swojej najlepszej strony Razz

Michala naprawdę podziwiam - pomimo tego że zrobił zdecydowanie najwięcej z nas miał czas na numerki na boku :

dziewczyny skutecznie znieczulały się winem, więc humor o dziwo dopisywał :

Podsumowując :

Zrobilismy 300% normy - wymieniony został cylinderek hamulcowy, ustawione wolne obroty, odblokowana skrzynia biegów, wymienione koło zamachowe, zapłon, gaźnik, złożony, włożony i odpalony silnik i masa innych rzeczy - niestety każdy był padnięty, ale dalismy rade Smile

Następnym razem przyjeżdzamy i grzecznie odstawiamy auta (po krótkich pomiarach na odcinku który znają Palec i Itchy) Żadnego dłubania i sam grill z procentami!

Mam nadzieję ze następnym razem zjawią się nieobecni i dołączą do naszej zrytej paczki Very Happy

Maluch Itchego jeździ coraz sprawniej - przy bezpośrednim porównaniu odjeżdza bisowi Palca - więc nie jest źle Smile

Następnego dnia Palec z Michałem walczyli z Bisem :

Ustalone zostało również że ekipa wyjeżdza na zlot w Bydgoszczy około godziny 7.30 z parkingu pod torwarem - kazdy prosto tam trafi - zbiórka od godziny 7.00.
Powrót do góry
Kaktuho (100-lyca)

PostWysłany: Nie 19 Lip, 09 18:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zlot 126p na święcie Skierniewic 19-20.09.2009 no to mamy następny termin na spotkanie okolic warszawy ... będzie po Bydzi wiec można będzie powspominać Smile ja oczywiście jestem za Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 26 Lip, 09 16:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

25.07.2009 No i kolejny GarageGrill za nami Smile

Pierwsi pojawili się Pichtof i Studi - Pichtof miał bojowe zadanie: pomalować swoje felgi, w czym nie pomagał mu deszcz.

Studi miał problemy z ciężko odpalającym i grzejącym się silnikiem ( wraz z Bartkiem szybko się ogarneło temat i teraz z tego co wiem silnik lata juz ok Wink )

Potem pojawił się Kierownik Manager Kaktuho :

... i własnoręcznie zamontował "Lwa" (+5hp , +10 do respektu Very Happy )

...a auto przybywało :

Po założeniu u mnie spieka, ustawieniu auta Studiego i wielu innych mniejszych pracach pojechalismy wraz ze świeżo przybyłymi Palcami na "testy porównawncze" naszych bąków.

Tutaj małe foto przed testami :

Testy czas zaczać : na pierwszy ogień poszli Itchy i Studi ( o swoich motorkach sami najlepiej niech się wypowiedza własciciele)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F9nOmUglbeM[/youtube]

Kolejny wyścig miał stawke : browar Very Happy

Porthos kontra Kaktuho (Lajt II vs seryjny, dobrze rozbiegany silnik na zmienionym dolocie, gaźniku i lekkim zamachu - bardzo zdrowe serducho jak się okazało Smile )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xXftJ-9hcQw[/youtube]

Itchy vs Kaktuho :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V3DavSkOaQo[/youtube]

A tutaj wyścig trojki drombo : Kaktuho vs Itchy vs Porthos....i wcale nic nie będę wspominal że do spółki ze starterem Palcem chcieliście mnie pojechach wcześniej startująć Razz

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p0ahHdbSoQc[/youtube]

Tutaj już po testach : Palec w swojej ulubionej pozycji : na opierdalacza Very Happy

Tutaj po powrocie : walka ze szpilkami Itchego :

Palec i jego "second Dupa"

Maluszek Pichtofa na odmalowanych felgach :

A tutaj Michał tworzy nową modę : alusy z kołpaczkami Very Happy

Po ciężkim, ale jakże owocnym dniu wszyscy usiedliśmy do tego co potrzeba : volty Very Happy

[img[http://img199.imageshack.us/img199/2608/15709430.jpg[/img]

...a tutaj jeden z porannych efektów picia : (jednak niektorym nie mozna dawać tyrtytek, golarek i innych ostrych rzeczy po pijaku do ręki )

A tutaj nasze wspólnie wymyślone nowe logo :

Wydaje mi się że tym razem udało nam się zrobić to co zaplanowalismy Very Happy

reszte zdjęć w normalny rozmiarze postaram się spakowac i wysłać na jakiś serwer aby każdy mógł sobie wybrać które chce Wink
Powrót do góry
Kaktuho (100-lyca)

PostWysłany: Nie 26 Lip, 09 18:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A oto dowód że nikt nie czuje się skrępowany w naszym towarzystwie Mr. Green :

I zawsze możesz liczyć na czułą opiekę gdy niemoc cie dopadnie Smile
Powrót do góry
itchy (Brześce)

PostWysłany: Nie 26 Lip, 09 20:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dlaczego nikt mi nie powiedzial, ze studi ma 555?

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 27 Lip, 09 1:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny rozbudowany informujący o wszystkim co ważne post Very Happy

PostWysłany: Pon 27 Lip, 09 9:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie jest sprawa.

Na szarych szeregów 1 (okolice włochów) jest zakład regenerujący itp gaźniki. dzwoniłem do nich i mówią ze bez problemu dorobią mi dysze. Czy mógłby ktoś podjechac do nich i wziąc dla mnie dysze : chodzi mi o dorobienie : 135, 140 (po dwie sztuki) kase oczywiście oddam w piątek na spocie.

Podjechałbym sam, ale nie mam kiedy wyrwac sie z pracy, a czynne jest w godzinach 7-15ta Ekhm...
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 30 Lip, 09 10:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

RallySprint pod Stadione

Zlot zbliza się dużymi krokami, a nie mieliśmy okazji potrenować - może tak wybierzemy się na sprint pod stadionem ? Będziemy mogli trochę rozruszać gnaty, a przy okazji sprawdzić autka. Najlepsze terminy to : 4.08.2009 lub 11.08.2009, bo 17tego wydaje mi się że jest troche za późno - w razie jakichkolwiek niespodziewanych napraw .

Ja sobie zakładam gaźnik tak aby mi odcinało przy 6000 - silnik ma być zachowany w dobrej kondycji Wink
Powrót do góry
Kaktuho (100-lyca)

PostWysłany: Czw 30 Lip, 09 15:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze kiedy człowiek idzie na urlop ci sobie o treningach przypominają Smile... to ja potrenuje na łódce w giżycku ..... ciekawe jak wyjdzie mi drifting żaglówką Razz .....
wystartuje w tamtejszym KJS - Kajakowy Jebutny Sprint Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 04 Wrz, 09 10:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panie i Panowie urodził mi się w głowie pomysł i po zastanowieniu uważam że jest on jak najbardziej sensowny i realny w

wykonaniu :

Puchar Stolyca Squadu

Każdy z nas praktycznie chce się poganiać/pościgać. Jednak ciągle ktoś sie dozbraja, ciągle chce być szybszy i ciągle jest że

ja mam najsilnieszy silnik. Trzeba to zastopować i zaczać jeździć, uczyć sie techniki jazdy, a nie tylko dłubania.

No i tutaj przedstawiam moje załozenia :

regulamin :

silnik

głowica :
-zawory : dolot dowolna średnica, wydech seryjna średnica
-plan głowicy dowolny
-kanały - dozwolone obrabianie

osłony popychaczy:
-dowolne

gaźnik:
-dozwolony jest tylko seryjny ze standardowymi przeróbkami : dysze/gardziel/uszczelki

dolot:
-seryjny
-filtr powietrza : dowolny
-dozwolona rurka od 600tki, dodmuch
-zabronione lejki dolotowe, strumienice dolotowe

Klawiatura zaworowa:
-seryjna (zabronione odciazanie, polerowanie, nawiercanie)

Wałek rozrządu :
dowolny (zalecany 385 lub 555)

Rozrząd:
-seryjny
-dozwolone fazowanie
-zabronione udchudzanie

wał korbowy:
-seryjny z 650 lub bisa

korbowody :
-seryjne
-zabronione jakiekolwiek obrabianie, korygowanie

tłoki:
-seryjne
-jedyną modyfikacją dozwoloną jest robienie łezek na zawory
-zabronione jakiekolwiek odchudzanie i inne tego typu obróbki

Koło zamachowe :
-dowolne (może być seryjne, moze być odciążane dowolnie

Koło pasowe alternatora:
-dowolne (dozwolone jest duże koło pasowe ALU 1:1, ale seria również moze być)

Wydech:
-dowolny (seria/wupex/pustak/Breda)

Miska olejowa:
-dowolna

Mając seryjny zdrowy silnik można dołozyć około 700-1000zł i mamy silnik który będzie posiadał nawet 35-38HP (po złozeniu

tego silnika pojadę na hamownię aby to potwierdzić)

Większość z nas ma silnik który jest zgodny z tym regulaminem, lub niewiele mu brakuje aby go w pełni spełniać.
Do swojej pomarańczki zrobie również taki silnik, bo ze względu na posiadane częsci obecny silnik nie spełnia założeń

regulaminu.

Po tym jak zrobimy juz sobie te silniki będziemy ustawiac się na zawody.

Z racji tgo ze eko jest spalone w grę wchodzi tylko AK Centrum i jego rallysprinty oraz KZK organizowane w łodzi.

Ponieważ prezentujemy wszyscy raczej słaby poziom umiejętności nie ma sensu startować na razie w KJS-ach - za dużo wydatków

i stresu, a wyniku na dzień dobry zadnego nie będzie.

Poza tym jak już sie dogramy i rozjeździmy to w przyszłym roku możemy mocno zamieszać na zlocie ogólnopolskim Smile

Jest to również propozycja do Ekipy z Łodzi - moze ktoś z nich będzie chętny na taki nasz puchar ?

Ostatnio zmieniony przez Porthos dnia Pią 04 Wrz, 09 19:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 04 Wrz, 09 12:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak ktos nie ma 650 Smile tylko swapa
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Motoryzacyjne życie - spoty, zloty, rajdy. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński