| Autor |
Wiadomość |
wojtekk_17

|
Wysłany: Sro 26 Maj, 10 9:19 Temat postu: |
|
|
| Czerwone wskazówki i bedzie git. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 26 Maj, 10 11:15 Temat postu: |
|
|
Tarcza i finito.
Niech dostanie normalny lakier, w ładnym stanie chromy i felgi w kolorze szarym młotkowym ( wedle oryginału ) i będzie dobrze. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 27 Maj, 10 20:27 Temat postu: |
|
|
Jak miałem 13 lat miałem wobec swojego malca duże plany. Ostatnio robiłem porządek ze zdjęciami na kompie i znalazłem coś takiego:
Kto wie może zrobię kiedyś coś takiego, jak sądzicie (ten projekt robiłem w wieku 13 lat więc proszę o wyrozumiałość)  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 27 Maj, 10 21:36 Temat postu: |
|
|
dodge viperem mi tu zalatuje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)
![]()
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 10 18:35 Temat postu: |
|
|
| Te poradniki to możesz sobie koleżko wsadzić... do szuflady... to nic więcej jak zbiór wiadomości z neta i forów. Autko troche zrypałes, ale nie wygląda jak z dupy wysrane, gdyż zawsze lepiej pomalowane emalią niż z napisem POLSILVER:) Ja proponuje zaprzestać agro tuningów, a uzbierać na porządny lakier i prysnąć go jakoś ładnie. Pasowałby mi jeśli nie klasyczny beżyk, czy coś w tym stylu, to kolor bordo-wiśnia z kolorem kremowym. Tapicerka jasna w środeczku ze skayu i bedzie git. Chromy w polere, jakiś ładny halogenik w chromie. Silnik to już twoja sprawa co lubisz, ja bym zostawił standart bez przeróbek, bo wtedy kiedyś coś technicznie będzie wart, a przy tuningach silnika to co byś nie zrobił to i tak zawsze będzie malczan, no chyba, że S-W-A-P. Ogółem cieszy mnie, że coś robisz. Powodzenia i pozdro... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Pią 11 Cze, 10 21:37 Temat postu: |
|
|
1. Poradniki mam za darmo w nagrodę za swoje zasługi w szkole (Nie będę ich wam mówił bo sie posikacie ze śmiechu )
2.Lakier tak jak Grubszy napisał: | Cytat: | | ...czy coś w tym stylu, to kolor bordo-wiśnia z kolorem kremowym... | ...miał być od początku tylko gdy naprawiłem maluszka tata mi tak powiedział: "Najpierw zabezpiecz go przed zimą, a później go sobie ulepszaj bo tak i siak chyba pójdzie na złom." więc go zabezpieczyłem farbą zielono cytrynową bo taki kolor chciała mama (wtedy jeszcze ona nim zarządzała). To co później przy nim zrobiłem wyszło poza skalę oczekiwań taty i wtedy powiedział mi żebym go pomalował tak jak bym chciał żeby wyglądał tylko że emalią a później będziemy gadać o normalnym lakierze. No to go pomalowałem ale niestety nie było tych kolorów co chciałem no to pomalowałem bielą i czerwienią. Teraz po ostatnich negocjacjach tata zgodził się na polakierowanie go normalnym lakierem tylko mam na niego sobie zarobić sam, co jak na razie nie okazuje się zbyt trudne wystarczy sprzedać silnik który dostałem od wujka na części bo niestety mi nie podejdzie do malca bo za dużo wydatków na osprzęt od niego będzie, drugie to złom którym mam zawalony cały plac no i teraz kumple kupili sobie malca którego naprawiam za drobną opłata i jeżeli tak dalej pójdzie to nowy lakier będzie przed jesienią plus jak zostanie kasy to ponikluje zderzaki na nowo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)
![]()
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 10 10:29 Temat postu: |
|
|
| Oj drogi koleżko zderzaki to nie będzie taka tania sprawa... W każdym razie życzę powodzenia. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Nie 13 Cze, 10 21:14 Temat postu: |
|
|
Postaram się. Tyle mam tego dziadostwa do maszyn że wystarczy kilka rzeczy sprzedać i styknie kasy na lakier i niklowanie. Nie wie ktoś kto może kupić części do maszyn Byłbym wdzięczny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 13 Cze, 10 21:30 Temat postu: |
|
|
na pewno zlomowisko byleby ciezkie byly  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Wto 27 Lip, 10 15:13 Temat postu: |
|
|
Dostałem je za darmo bo chcieli wyrzucić, nigdy nie zakładane chrom w idealnym stanie z czerwienią będzie idealnie pasować Jestem ciekaw co jeszcze się kryje w garażu tej pani co mi je dała bo skoro mówi że kupowała różnego rodzaju części do malucha  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 27 Lip, 10 15:39 Temat postu: |
|
|
Lakier tylko 113F jakieś ładne kółka fotele intergroklinu kiere jakąś ładna i będzie git  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (kowal)

Pochwał: 10
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 27 Lip, 10 16:18 Temat postu: |
|
|
gratuluje znaleziska  _________________
Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
seba650 (Skierniewice)
|
Wysłany: Wto 27 Lip, 10 22:10 Temat postu: |
|
|
Szczepan4566, kolego to nie FL.
Ja bym proponował go zrobić tak jak fabryka go zmontowała. Czyli zomo blue, karkołamacze, felgi z dekielkiem itd.
Tuning, ok ale nie ten rocznik!! _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 19:11 Temat postu: |
|
|
| Jaki kolor najbardziej pasuje do chromowanych zderzaków, ramówek okien, "okularów" świateł, wlotów powietrza, lusterka i jeszcze paru innych elementów? Proszę o wypowiadanie się w ankiecie. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 19:26 Temat postu: |
|
|
zaden z wyzej wymienionych na moj gust  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 19:37 Temat postu: |
|
|
| To jaki sugerujesz? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 20:24 Temat postu: |
|
|
jakis kremowy _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
freeman1982 (Wyspy Bergamuta (SCZ))

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 21:05 Temat postu: |
|
|
| turchese farfalla |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 21:08 Temat postu: |
|
|
Odpada ;/
Wolał bym coś z ciemnych kolorów żeby chromy się wyróżniały więc kremowy też odpada |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
freeman1982 (Wyspy Bergamuta (SCZ))

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 21:19 Temat postu: |
|
|
Jak chcesz kontrast to czarny
mi też niektórzy pisali że do pomarańczowego nie pasuje chrom a jakoś się skomponowało rzecz gustu
najważniejsze żeby tobie się podobało. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 22:36 Temat postu: |
|
|
No właśnie mam w końcu przykład jak to może wyglądać jak sie na czarno bachnie o to mi właśnie chodzi
Takie coś tylko chromem a nie srebrnym pomalowane wloty powietrza i chromowane ramówki wokół lamp, no i lusterko od syreny chromowane.
I jeszcze jedno: GLEBA!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 10 7:28 Temat postu: |
|
|
Mi się np podoba ten maluszek tomka84, i ten kolor idealnie pasuje
Wg mnie  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 10 11:43 Temat postu: |