| Autor |
Wiadomość |
Agnieszka

|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 7:43 Temat postu: V Ogólnopolski Zlot Małego Fiata - Poznań 2008 |
|
|
W czasie wspomnień z tegorocznego zlotu padłą propozycja by następny zlot zorganizowało trójmiasto w jakimś przyjemnym klimatycznym miejscu nad morzem...
powstaje pytanie...
Skorpion i Grajek co Wy na to? jesteście gotowi sie tego podjąć?
i co na to reszta Polski...
Jeśli ktoś ma jeszcze inny ciekawy pomysł lub jest chętny podjąć sie tego niełatwego wyzwania to niech pisze w tym temacie...
piszcie bo trzeba o tym zacząć myśleć już teraz jak co roku zresztą...
i pamiętajcie na mnie zawsze możecie liczyć i pomocną dłoń otrzymacie. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 9:20 Temat postu: |
|
|
Ja jestem na tak. Jeżeli chłopaki się zgodzą (w co nie wątpie) to może być najlepszy i najliczniejszy zlot ze wszystkich. W końcu to MY będziemy musieli do nich jechać przez pół, a niektórzy przez całą polskę  _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 10:48 Temat postu: |
|
|
ale postawcie sie w ich sytuacji choc rani oni nie beda tracili 28 h na same przejazny a zobacz w relacjach ile autek do nich przyjechało na 2 trójmiejski zlot 45 Bąków hehehe wiec moze być ciekawie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 13:39 Temat postu: |
|
|
Właśnie , miejscówa nad morzem całkiem zachęcająco brzmi, ja bym jechał  _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 15:30 Temat postu: |
|
|
| Ja chętnie bym powrócił do korzeni. Łódź. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
animavillis (Łódź)

Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 16:13 Temat postu: |
|
|
Mochu ale ty leniwy jesteś  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 16:56 Temat postu: |
|
|
bez kitu strasznie leniwy potwierdzam  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
m.a.x.x. (Łódź) Site Admin
Pochwał: 2
1998 Fiat 126p EL
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 17:15 Temat postu: |
|
|
Przecież Mocha i tak nie będzie  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rOgaL (Wroclaw)
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 17:23 Temat postu: |
|
|
dokladnie !!! w lodzi byl bo mial blisko a do wrocka juz sie nie chcialo ruszyc !! _________________ Happy Hardcor and i feel goOd
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 17:26 Temat postu: |
|
|
bo moze sie boji ze nie dojedzie i bedzie jachac tak dłuo jak...
EDIT: Proponuje POZNAŃ (własnie od soboty rozwarzamy czy nie podjac sie organizacji przyszło rocznego zlotu jesli byli by chetni ) _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 22:56 Temat postu: |
|
|
Jestem za zlotem nad morzem. Z tego względu, że na Trójmiejski zlot przyjechało tyle Maluchów ile na Ogólnopolski, więc jeśli do trójmiejskich Fiatów dodamy te z całej Polski będziemy mogli liczyć na rekord
Poza tym do Trojmiasta mam blisko Bo coś koło 650 KM ...  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Scorpion (Gdynia) Prezes oddziału
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 7:36 Temat postu: |
|
|
czytam wasze posty i sie zastanawiam nad tym
tylko czy naprawdę tyle osób podoła wyzwaniu by dojechać nad morze
ostatnio tylke osób pisało, że jedzie na Zvoleń i co
porozmawiam jeszcze z kilkoma osobami i zdecyduje (lecz konkretną odpowiedź mógłbym udzielić za dobry miesiąc - mam teraz za dużo na głowie, nawet nie byłem pewny czy wybiorę się do was na tegoroczny zlot) _________________ Terytorium126p Member - TRÓJMIASTO
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartonq (Katowice)
 Pochwał: 4 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 8:50 Temat postu: |
|
|
ja nie wiem czy bym sie odwazyl jechac az tyle maluchem
Dla scorpiona i grajka respect |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 9:08 Temat postu: |
|
|
bartonq, Ty wymiękasz?  _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 9:52 Temat postu: |
|
|
Dobrze gadacie - jestem leniwiec. Ale na każdym ogólnopolskim byłem, prócz wrocławskiego - tylko na żadnym maluchem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciekdj (Łódź)

|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 9:56 Temat postu: |
|
|
reanimujemy bobera to w 4 godzinki nad morze smigniesz  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartonq (Katowice)
 Pochwał: 4 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 11:09 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | Dobrze gadacie - jestem leniwiec. Ale na każdym ogólnopolskim byłem, prócz wrocławskiego - tylko na żadnym maluchem  |
dobrze to o tobie nie swiadczy mochu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 13:05 Temat postu: |
|
|
| karol S. 126wlkp napisał: | | bo moze sie boji ze nie dojedzie i bedzie jachac tak dłuo jak... |
karol S. 126wlkp bez nazwisk  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
grajek666 (Gdynia)

|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 15:11 Temat postu: |
|
|
Scorp przekazał mi info, że padł pomysł organizacji V ogólnego u nas w Gdyni. Ja ostatnio nie mam czasu czytac forum - praca i zabrałem sie za blachy w maluchu, ale do rzeczy. Szczerze widze to słabo i juz tłumacze dlaczego:
- Dwa spoty które udało mi się zorganizować z pomoca tutejszej ekipy z Fiat126p.pl są spotkaniami również ludzi których kompletnie nie znamy, a którym zostawiłem zaproszenia za wycieraczką malucha (było prawie 200 takich ulotek). Wrocław to raczej był zlot ludzi z forum, dlatego frekwencja moze mniejsza.
- Tak jak Scorp napomniał, zawsze tak jest ze wszyscy sie deklarują, że przyjada i będą na 100% a na tydzien przed terminem nagle większość nie może. Pozatym juz we Wrocławiu słyszałem głosy zdziwienia, że jesteśmy z nad morza i taki kawał drogi nam się chciało jechać. Na taka podróż trzeba liczyc dwa całe dni samej jazdy, zatem piątek i poniedziałek musi byc wolny na urlopie. Wiec realnie patrząc widze koło 10 aut terytorialnych z Polski a reszta zacznie się tłumaczyc awariami , brakiem kasy lub urlopu. Dokładnie tak było w drugą stronę kiedy to miliśmy jechac większą ekipą z trojmiast ado Wrocławia.
To są główne dwa powody dla których nie bardzo mi sie widzi zlot na wybrzeżu, skoro wiekszość z was jest po drugiej stronie Polski.
Do tego dochądzą inne juz mniejsze sprawy jak:
- problem sponsorów
- organizacji KJSu z AK Orski i Morski
- Camping, który we wakacje ciężko zamówić, a jak już to na gwarantowaną liczbę osób i to za niemałą kase- uroki wybrzeża.
- i sama organizacja: Ja i Scorp to mało, a wiem że chłopaki z fiat126p.pl są mądrzy na forum a przy pomocy spotów ciezko o jakąs ich inicjatywę.
A jednak osoby tu na miejscu będą potrzebne.
Tak więc mimo iż wcześniej sam już o tym myślałem i sprawa jeszcze do przemyślenia, ale obecnie na 90% z przykrością muszę stwierdzić, że przynajmniej ja osobiście muszę zrezygnować z organizacji V ogólnopolskiego zlotu. Nie gniewajcie sie i nie piszcie zaraz w postach, ze to gadanie i tylko mi sie nie chce ( i tak wiem, że tak będzie). Robie spoty i wiem jak cieżko jest z organizacja -ponownie szacunek dla Wrocławia- ale na 10-15 aut szkoda miesięcy pracy.
pozdr |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Porthos (Głosków/ pod Wawą)
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 15:29 Temat postu: |
|
|
ja w razie czego bede, czy tu czy tam...a co do odległosci - jak na razie najwiecej zrobilem ~750km w jeden dzien malcem - wlicząjac w to zwiedzanie, odwiedziny rodziny itd
a jezeli jakis malec wytrzyma 200km w trasie, to wytrzyma i 600 - taka moja opinia |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rOgaL (Wroclaw)
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 16:19 Temat postu: |
|
|
grajek666 dobrze gada i dobrym roziwazaniem bylo by zrobienie zlotu gdzies w centrum by kazdy mial w miare blisko albo wroclaw znowu    _________________ Happy Hardcor and i feel goOd
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 07 16:35 Temat postu: |
|
|
No to HollyLodz  _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Sob 01 Wrz, 07 8:33 Temat postu: |
|
|
W sumie na wybrzeżu byłaby fajna opcja. Może i kawał drogi ale co za przygoda. Obojętnie gdzie będzie zlot, tam pojadę i już  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
yoshi2 (Łódź)
1976 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 01 Wrz, 07 22:16 Temat postu: |
|
|
Porthos dobrze pisze. Sam tydzień temu przejechałem jakieś 500km z Zakopanego, zwiedzając Kraków i okoliczne wsie 31 letnim malcem kompletnie bez żadnego przygotowania ( dobra przetarłem szyby i uzupełniłem powietrze w oponach, przyłapaliście mnie ).
Także sam się przekonałem, że fiaciki to porządna myśl techniczna tylko trzeba o nią dbać.
No skoro wybrzeże odpada to pozostaje Poznań lub stara dobra Łódź.
Mnie to jest obojętne, żałuję tylko, że nie mogłem zawitać do wrocka w tym roku  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 01 Wrz, 07 22:32 Temat postu: |
|
|
Poznan jutro zaczniemy omawiac sprawe, a oficjalny spot w tej sprawie mamy 30 wrzesnia wiec wtedy damy wiecej znac padły narazie dwa terminy, musimy obadac kempingi, teren do KJS-u i pare innych spraw i przedwszyskim sponsorów poszukac, jak ktos moze w czyms pomoc to po 30 wrzesnia na bank chetnie skorzystamy
POzdro 650! _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|