Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Utrzymanie bieżącego stanu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
kornoBIS

PostWysłany: Sob 04 Gru, 10 21:08    Temat postu: Utrzymanie bieżącego stanu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam w posiadaniu renault 19 z 92 r stoi ono już ponad 10 lat w garażu ponieważ toczy się o niego sprawa w sądzie . Stoi on w garażu murowanym bez ogrzewania , rdze ma tylko na lewym nadkolu a pozatym podłoga itp są w stanie idealnym. Silnik po 5 latach nie odpalania odpalił idealnie. Mam do tego auta sentyment jak i mój syn który ma zamiar je przejąć po ukończeniu 18 lat , lecz chciał bym aby do tego czasu samochód był w takim stanie jak jest czyli bardzo dobrym . Mam pytanie a mianowicie co zrobić aby samochód jak najdłużej się zachował ?
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 04 Gru, 10 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

POstawić na kobyłkach by uniknąć niepotrzebnych naprężeń w układzie zawieszenia.
Zabezpieczyć antykorozyjnie profile zamknięte. Naryc folia wnętrze, kocami z zewnątrz i plandeka. Na pewno przechowa się wiele lat.
Tym niemniej posiadałem renault 19 - ciężko mieć jakikolwiek sentyment do tego auta ! Laughing

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 05 Gru, 10 0:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dodatkowo w opony dmuchnąć nieco więcej powietrza (tylko też nie przesadzać).

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Gru, 10 0:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie. na kobyłkach w ogóle zdjąć koła.

PostWysłany: Nie 05 Gru, 10 9:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do tych koców na zewnątrz auta jest podzielone zdanie , bo np mój znajomy mówił że wtedy koc trzyma wilgoć i nie ma miejsca aby ona odparowała. Jak sądzicie ile jest w tym prawdy ?
Powrót do góry
tomiirow

PostWysłany: Nie 05 Gru, 10 10:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tą rdzę wyszliwować do zera i zabezbieczyć podkładem antykorozyjnym, bo za niedługo dziura będzie
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 05 Gru, 10 13:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Nie. na kobyłkach w ogóle zdjąć koła.

No tak, ale mimo wszystko je napompować.
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński