| Autor |
Wiadomość |
kornoBIS
![]()
|
Wysłany: Sob 04 Gru, 10 21:08 Temat postu: Utrzymanie bieżącego stanu |
|
|
| Witam, mam w posiadaniu renault 19 z 92 r stoi ono już ponad 10 lat w garażu ponieważ toczy się o niego sprawa w sądzie . Stoi on w garażu murowanym bez ogrzewania , rdze ma tylko na lewym nadkolu a pozatym podłoga itp są w stanie idealnym. Silnik po 5 latach nie odpalania odpalił idealnie. Mam do tego auta sentyment jak i mój syn który ma zamiar je przejąć po ukończeniu 18 lat , lecz chciał bym aby do tego czasu samochód był w takim stanie jak jest czyli bardzo dobrym . Mam pytanie a mianowicie co zrobić aby samochód jak najdłużej się zachował ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 04 Gru, 10 22:16 Temat postu: |
|
|
POstawić na kobyłkach by uniknąć niepotrzebnych naprężeń w układzie zawieszenia.
Zabezpieczyć antykorozyjnie profile zamknięte. Naryc folia wnętrze, kocami z zewnątrz i plandeka. Na pewno przechowa się wiele lat.
Tym niemniej posiadałem renault 19 - ciężko mieć jakikolwiek sentyment do tego auta !  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 10 0:46 Temat postu: |
|
|
Dodatkowo w opony dmuchnąć nieco więcej powietrza (tylko też nie przesadzać). _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kornoBIS
![]()
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 10 9:04 Temat postu: |
|
|
| Co do tych koców na zewnątrz auta jest podzielone zdanie , bo np mój znajomy mówił że wtedy koc trzyma wilgoć i nie ma miejsca aby ona odparowała. Jak sądzicie ile jest w tym prawdy ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomiirow
![]()
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 10 10:32 Temat postu: |
|
|
| Tą rdzę wyszliwować do zera i zabezbieczyć podkładem antykorozyjnym, bo za niedługo dziura będzie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 05 Gru, 10 13:14 Temat postu: |
|