| Autor |
Wiadomość |
gokart
![]()
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 11 21:46 Temat postu: Tylny nawiew w maluchu |
|
|
| witam mam pytanie dzisiaj w podróży moja żona chciała mi wmówić, że w maluchu były montowane tylne nawiewy miedzy przednimi siedzeniami czy takie rozwiązanie było stosowane w jakimś z fiatów 126p ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:18 Temat postu: |
|
|
Niestety ale miała rację, ale jeżeli ktoś sobie sam tą kratkę np. z poldka założył to mogła widzieć. Z tego co kojarzę to chyba w starszych maluchach była taka dźwignia która otwierała nawiew na przód właśnie między fotelami. Jeżeli się mylę, niech mnie poprawią:) _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:32 Temat postu: |
|
|
| Pawwel92 napisał: | | jeszcze w FL. |
U mnie nie ma już czegoś takiego  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gokart
![]()
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:32 Temat postu: |
|
|
| a moze ktoś wklei jakies foto tych nawiewów ? zeby żonka mogła do końca Zatriumfować i nabijać się ze mnie. No cóż znam się tylko na polówkach. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kultowe@op (EL/ETM)

1994 Fiat 126
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 26 Wrz, 11 6:47 Temat postu: |
|
|
wystarczy wymienić sama ośkę tej przepustnicy w tunelu _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 26 Wrz, 11 21:06 Temat postu: |
|
|
Uruchamianie ogrzewania było i w ST i w FL, które miały rozrusznik na linkę. Egzemplarze fabrycznie palone z kluczyka miały dźwignie na środkowym tunelu innego typu i prawa zamiast do rozruchu służyła właśnie do otwierania ogrzewania.
| PimpQ napisał: | | Niestety ale miała rację |
Fabrycznie nie montowano żadnych nawiewów, więc na szczęście nie miała racji, ale tak jak koledzy piszą, to popularna przeróbka wśród użytkowników z samochodami, które już nie mają podłogi i ciepłe powietrze nie zdąży dolecieć do mieszalnika, bo wyleci dziurami w podłodze, więc montuje się kratkę nawiewu np. z poloneza na tunelu. Czasami tuninguje się jeszcze tunel wentylatorami komputerowymi, choć akurat raczej niewiele one dają. :E _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|