Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Tylny nawiew w maluchu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
gokart

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 21:46    Temat postu: Tylny nawiew w maluchu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie dzisiaj w podróży moja żona chciała mi wmówić, że w maluchu były montowane tylne nawiewy miedzy przednimi siedzeniami czy takie rozwiązanie było stosowane w jakimś z fiatów 126p ?
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety ale miała rację, ale jeżeli ktoś sobie sam tą kratkę np. z poldka założył to mogła widzieć. Z tego co kojarzę to chyba w starszych maluchach była taka dźwignia która otwierała nawiew na przód właśnie między fotelami. Jeżeli się mylę, niech mnie poprawią:)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PimpQ nie mylisz się Smile We wszystkich St były i chyba (nie jestem pewien) jeszcze w FL.

PimpQ napisał:
w starszych maluchach była taka dźwignia która otwierała nawiew na przód właśnie między fotelami

Dokładnie tak Cool

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pawwel92 napisał:
jeszcze w FL.

U mnie nie ma już czegoś takiego Wink

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moze ktoś wklei jakies foto tych nawiewów ? zeby żonka mogła do końca Zatriumfować i nabijać się ze mnie. No cóż znam się tylko na polówkach.
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 24 Wrz, 11 22:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PimpQ właśnie tak jak mówię nie jestem pewien Very Happy Hmm nie mam skąd Ci zrobić takie foto ale na allegro w popatrz może będzie takie foto..

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 25 Wrz, 11 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W FL mechanizm nadal jest ale sterowany już linką tak jak w EL, ale wystarczy wymienić osłone na stkową.
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Wrz, 11 6:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wystarczy wymienić sama ośkę tej przepustnicy w tunelu

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 26 Wrz, 11 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uruchamianie ogrzewania było i w ST i w FL, które miały rozrusznik na linkę. Egzemplarze fabrycznie palone z kluczyka miały dźwignie na środkowym tunelu innego typu i prawa zamiast do rozruchu służyła właśnie do otwierania ogrzewania.

PimpQ napisał:
Niestety ale miała rację

Fabrycznie nie montowano żadnych nawiewów, więc na szczęście nie miała racji, ale tak jak koledzy piszą, to popularna przeróbka wśród użytkowników z samochodami, które już nie mają podłogi i ciepłe powietrze nie zdąży dolecieć do mieszalnika, bo wyleci dziurami w podłodze, więc montuje się kratkę nawiewu np. z poloneza na tunelu. Czasami tuninguje się jeszcze tunel wentylatorami komputerowymi, choć akurat raczej niewiele one dają. :E
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński