| Autor |
Wiadomość |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 09 17:59 Temat postu: |
|
|
Uwierz mi, da się. Zwłaszcza jeśli gniazdo żarówki jest już w kiepskim stanie. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
imperatoor

|
Wysłany: Czw 25 Cze, 09 18:24 Temat postu: |
|
|
Okej, jest już powód. Żarówka była dobra ale niewiedzieć czemu cały czas świeciła stopem. Wyjąłem, wsadziłem i wszystko ok. Troche nie ogarniam czemu tak ale ważne że działa  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Porthos (Głosków/ pod Wawą)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pią 26 Cze, 09 9:27 Temat postu: |
|
|
Na chromie autko nabiera wyglądu
Daj go jakies 2cm nizej, wywal chlapacze albo daj jakies fajne i do przodu !  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lewy_ (Tczew)

|
Wysłany: Nie 12 Lip, 09 20:44 Temat postu: |
|
|
na chromie odrazu lepiej ale gleba to tu wg mni ejest konieczna, chociaz lekka  _________________ - Dlaczego faceci uwielbiają kobiety w skórze?
- Bo pachną jak nowa tapicerka.
---------OooO---------
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/23522 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Pią 24 Lip, 09 15:11 Temat postu: |
|
|
Założyłem zderzak chrom i dzisiaj wymieniłem pompę paliwa która nie dość że ledwo co ciągnęła to jeszcze z niej dysza wypadała co ją ostatecznie skreśliło.
W planach także oczywiście zaczepienie rejestracji, i pomalowanie felg na srebrno + te małe dekielki czarne które zakrywają środek koła. Bo ten motyw widziałem wiele razy i będzie po mojemu pasował. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Porthos (Głosków/ pod Wawą)
|
Wysłany: Pią 24 Lip, 09 16:02 Temat postu: |
|
|
Pasuje, auto wygląda coraz lepiej  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 24 Lip, 09 22:56 Temat postu: |
|
|
Ładnie mu na chromikach  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 10:29 Temat postu: |
|
|
Okej, nareszcie moja bestia wygląda jak należy. Do takiego stanu właśnie dążyłem. Jest wszystko co potrzebne. Następnym etapem zabawy będzie walka ze rdzą i poprawki lakieru w kilku miejscach.
Foto silnika dałem bo troszkę się zmieniło, może to tylko nowy tłumik szmerów, pompa paliwa i przewody ale dla mnie na tym etapie to już i tak dużo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 11:01 Temat postu: |
|
|
fajnie ale moglbys robic w koncu zdjeca aparatem a nie telefonem _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 11:24 Temat postu: |
|
|
| No właśnie zapomniałem wspomnieć że moja cyfrówka jest z 600km odemnie i nie mam innej opcji. Ogólnie są wakacje i kumpli też niema co by pożyczyć od nich, ale wolę takie wrzucić i się pochwalić niż czekać dwa tygodnie na aparat. Tak więc komórką robię nie z lenistwa lecz z przymusu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 09 12:19 Temat postu: |
|
|
coraz bardziej maluszek zaczyna mi się podobać... jest o niebo lepiej niż na początku działaj dalej  _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Nie 02 Sie, 09 13:37 Temat postu: |
|
|
A teraz coś co moim zdaniem pasuje każdemu maluchowi, a więc mojemu również. Ale jak wyszło to sami oceńcie
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

|
Wysłany: Wto 04 Sie, 09 22:08 Temat postu: |
|
|
Skąd wytrzasnąłeś te chlapacze  _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
|
Wysłany: Wto 04 Sie, 09 22:37 Temat postu: |
|
|
wg mnie to oryginalne FSM takie jakie mam np ja tylko ładnie malnięte  _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Sro 05 Sie, 09 11:54 Temat postu: |
|
|
Tak to są oryginalne FSM, i nie musiałem ich wynajdywać nie wiadomo gdzie, po prostu były przy autku odkąd je zakupiłem. Malowanko zajęło może z 45min, bo w tym była najbardziej pracochłonna część zadania czyli obklejenie taśmą jak to jest na foto.
Wyszło jak wyszło, mi się podoba
Uwaga: dzisiaj i wczoraj z braku czasu, a nie z jego nadmiaru poczyniłem pierwsze kroki w walce z rdzą. Mówię że z braku czasu bo czasu obecnie niemam a to trzeba było zrobić i później mogło by być za późno, a rdza nawet w lecie się rozwijała a w zimie to już tak straszliwie że żal było patrzeć. Dlatego postanowiłem coś z tym szybko zrobić. Najgorzej sytuacja wygląda na prawych drzwiach które są od dołu całe trawione, dochodzi też fragment pod zderzakiem którego zanim nie założyłem chromów nie widziałem + okrągła łata pod kierunkiem bocznym.
Najpierw autko zostało dokładnie wymyte całe, wyschło i zabrałem się za odczyszczenie rdzy za pomocą szczotki i papieru ściernego. Pierwsze dwie warstwy zostały maźnięte farbą antykorozyjną. Następnie poszła zwykła seledynowa.
Wiem że możecie mówić że fuszerka i że wygląda źle, ale chodzi o to że teraz miałem wyjątkowo troszku wolnego + pomógł mi panujący upał, i wszystko ładnie schło i się malowało.
W tygodniu jakoś jadę dorobić lakieru i pomalować oryginalnym żeby nie było takiej różnicy wizualnej.
Aha jeszcze dolałem oleju do skrzyni biegów:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

|
Wysłany: Nie 09 Sie, 09 21:47 Temat postu: |
|
|
Kup ładne fele i bedzie gites _________________ FIAT 126 KMP-PROJEKT ROZPOCZĘTY |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metas (nowy Dwór Gdański)

|
Wysłany: Pon 10 Sie, 09 16:36 Temat postu: |
|
|
| Bardzo ladna robota kolego pozdro |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 10 Sie, 09 18:03 Temat postu: |
|
|
Co jest ladnego w tych zaprawkach? _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 10 Sie, 09 23:25 Temat postu: |
|
|
To nie ma być ładnie,to ma byc dobrze zrobione  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Wto 11 Sie, 09 8:26 Temat postu: |
|
|
Heh, macie racje że ładne to to nie musi być tylko porządnie zrobione. Powiem szczerze że naprawdę zrobiłem to najlepiej jak umiałem. Najpierw otworzyłem drzwi, tzn zdjąłem tapicerkę i w środku wyczyściłem wszystko dokładnie szczotą ryżową, i później dopiero zabrałem się za zrobienie tego co na zdjęciach. Tylko że tutaj praca byłą już inna, najpierw szczota, później papier ścierny i później jeszcze szmatą wszystko wytarte do gołego metalu.
Akurat pogoda pomogła bo był straszny upał. Aha i zapomniałem dodać że autko zostało dokładnie umyte kilka godzin przed całą operacją. No a później wiadomo, malowanko. Najpierw dwie warstwy farby antykorozyjnej a na nie jeszcze zwykła ochronna w kolorze mięty.
Teraz tylko muszę się wybrać, dorobić lakieru i malnąć żeby się mniej w oczy rzucało to wszystko.
Ale wiadomo, ostateczna ocena będzie możliwa gdzieś w marcu, wtedy będzie wiadomo co to dało. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metas (nowy Dwór Gdański)

|
Wysłany: Wto 11 Sie, 09 17:28 Temat postu: |
|
|
| Bilo chodzi mi ogolnie o robote a nie zaprawki |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imperatoor

|
Wysłany: Nie 23 Sie, 09 16:49 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj z nudów nabiłem kilka klocków na licznik, no ale sami powiedzcie czy w taką pogodę warto siedzieć w chacie.
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|