Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Turkus 83r. by imperatoor
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 25 Cze, 09 17:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uwierz mi, da się. Wink Zwłaszcza jeśli gniazdo żarówki jest już w kiepskim stanie.

PostWysłany: Czw 25 Cze, 09 18:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okej, jest już powód. Żarówka była dobra ale niewiedzieć czemu cały czas świeciła stopem. Wyjąłem, wsadziłem i wszystko ok. Troche nie ogarniam czemu tak ale ważne że działa Very Happy
Powrót do góry
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 26 Cze, 09 9:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na chromie autko nabiera wyglądu Smile

Daj go jakies 2cm nizej, wywal chlapacze albo daj jakies fajne i do przodu ! Very Happy
Powrót do góry
Lewy_ (Tczew)

PostWysłany: Nie 12 Lip, 09 20:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na chromie odrazu lepiej ale gleba to tu wg mni ejest konieczna, chociaz lekka Razz

---------OooO---------

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/23522
Powrót do góry
imperatoor

PostWysłany: Pią 24 Lip, 09 15:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Założyłem zderzak chrom i dzisiaj wymieniłem pompę paliwa która nie dość że ledwo co ciągnęła to jeszcze z niej dysza wypadała co ją ostatecznie skreśliło.

W planach także oczywiście zaczepienie rejestracji, i pomalowanie felg na srebrno + te małe dekielki czarne które zakrywają środek koła. Bo ten motyw widziałem wiele razy i będzie po mojemu pasował.
Powrót do góry
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

PostWysłany: Pią 24 Lip, 09 16:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pasuje, auto wygląda coraz lepiej Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 24 Lip, 09 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie mu na chromikach Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
imperatoor

PostWysłany: Sob 25 Lip, 09 10:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okej, nareszcie moja bestia wygląda jak należy. Do takiego stanu właśnie dążyłem. Jest wszystko co potrzebne. Następnym etapem zabawy będzie walka ze rdzą i poprawki lakieru w kilku miejscach.

Foto silnika dałem bo troszkę się zmieniło, może to tylko nowy tłumik szmerów, pompa paliwa i przewody ale dla mnie na tym etapie to już i tak dużo Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 25 Lip, 09 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie ale moglbys robic w koncu zdjeca aparatem a nie telefonem

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
imperatoor

PostWysłany: Sob 25 Lip, 09 11:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie zapomniałem wspomnieć że moja cyfrówka jest z 600km odemnie i nie mam innej opcji. Ogólnie są wakacje i kumpli też niema co by pożyczyć od nich, ale wolę takie wrzucić i się pochwalić niż czekać dwa tygodnie na aparat. Tak więc komórką robię nie z lenistwa lecz z przymusu.
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

PostWysłany: Sob 25 Lip, 09 12:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

coraz bardziej maluszek zaczyna mi się podobać... jest o niebo lepiej niż na początku Exclamation działaj dalej Wink
imperatoor

PostWysłany: Nie 02 Sie, 09 13:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A teraz coś co moim zdaniem pasuje każdemu maluchowi, a więc mojemu również. Ale jak wyszło to sami oceńcie Mr. Green

Powrót do góry
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

PostWysłany: Wto 04 Sie, 09 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skąd wytrzasnąłeś te chlapacze Question Shocked

PostWysłany: Wto 04 Sie, 09 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie to oryginalne FSM takie jakie mam np ja Smile tylko ładnie malnięte Wink

PostWysłany: Sro 05 Sie, 09 11:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to są oryginalne FSM, i nie musiałem ich wynajdywać nie wiadomo gdzie, po prostu były przy autku odkąd je zakupiłem. Malowanko zajęło może z 45min, bo w tym była najbardziej pracochłonna część zadania czyli obklejenie taśmą jak to jest na foto.

Wyszło jak wyszło, mi się podoba Razz

Uwaga: dzisiaj i wczoraj z braku czasu, a nie z jego nadmiaru poczyniłem pierwsze kroki w walce z rdzą. Mówię że z braku czasu bo czasu obecnie niemam a to trzeba było zrobić i później mogło by być za późno, a rdza nawet w lecie się rozwijała a w zimie to już tak straszliwie że żal było patrzeć. Dlatego postanowiłem coś z tym szybko zrobić. Najgorzej sytuacja wygląda na prawych drzwiach które są od dołu całe trawione, dochodzi też fragment pod zderzakiem którego zanim nie założyłem chromów nie widziałem + okrągła łata pod kierunkiem bocznym.

Najpierw autko zostało dokładnie wymyte całe, wyschło i zabrałem się za odczyszczenie rdzy za pomocą szczotki i papieru ściernego. Pierwsze dwie warstwy zostały maźnięte farbą antykorozyjną. Następnie poszła zwykła seledynowa.

Wiem że możecie mówić że fuszerka i że wygląda źle, ale chodzi o to że teraz miałem wyjątkowo troszku wolnego + pomógł mi panujący upał, i wszystko ładnie schło i się malowało.
W tygodniu jakoś jadę dorobić lakieru i pomalować oryginalnym żeby nie było takiej różnicy wizualnej. Mr. Green

Aha jeszcze dolałem oleju do skrzyni biegów:

Powrót do góry
Kaszan_Motosport (Gdańsk)

PostWysłany: Nie 09 Sie, 09 21:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kup ładne fele i bedzie gites

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 16:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ladna robota kolego pozdro
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 18:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co jest ladnego w tych zaprawkach?

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 10 Sie, 09 23:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie ma być ładnie,to ma byc dobrze zrobione Smile Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
imperatoor

PostWysłany: Wto 11 Sie, 09 8:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh, macie racje że ładne to to nie musi być tylko porządnie zrobione. Powiem szczerze że naprawdę zrobiłem to najlepiej jak umiałem. Najpierw otworzyłem drzwi, tzn zdjąłem tapicerkę i w środku wyczyściłem wszystko dokładnie szczotą ryżową, i później dopiero zabrałem się za zrobienie tego co na zdjęciach. Tylko że tutaj praca byłą już inna, najpierw szczota, później papier ścierny i później jeszcze szmatą wszystko wytarte do gołego metalu.

Akurat pogoda pomogła bo był straszny upał. Aha i zapomniałem dodać że autko zostało dokładnie umyte kilka godzin przed całą operacją. No a później wiadomo, malowanko. Najpierw dwie warstwy farby antykorozyjnej a na nie jeszcze zwykła ochronna w kolorze mięty.

Teraz tylko muszę się wybrać, dorobić lakieru i malnąć żeby się mniej w oczy rzucało to wszystko.

Ale wiadomo, ostateczna ocena będzie możliwa gdzieś w marcu, wtedy będzie wiadomo co to dało.
Powrót do góry
metas (nowy Dwór Gdański)

PostWysłany: Wto 11 Sie, 09 17:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo chodzi mi ogolnie o robote a nie zaprawki
Powrót do góry
imperatoor

PostWysłany: Nie 23 Sie, 09 16:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj z nudów nabiłem kilka klocków na licznik, no ale sami powiedzcie czy w taką pogodę warto siedzieć w chacie.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński