Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Tuleja wału

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 30 Lip, 09 23:05    Temat postu: Tuleja wału Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Robię Swapa, silnik 903 47km z fiata 127 ale skrzynia maluch. Flasza wszystko mam dziś wszystko dopasowywałem ale mam problem z tuleją wałka. Z czego mam ją zrobić?? Długość ma być taka sama jak grubość flaszy?
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 8:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z drewna sosny szwarcwaldzkiej.
Skoro nie masz pojęcia po co jest ta tulejka i jak ma wyglądać to może byś zgłosił się do jakiegoś fachowca typu sebcyc

Member
Member

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 9:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Napisałem temat żeby się dowidzieć Rolling Eyes
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 12:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ekjonar tu sie dowiesz tyle co nic i jeszcze cie za to zjada Crazy
TRT schodzi na psy Rolling Eyes

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 13:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tu juz tylko trzy osoby pisza... Laughing Laughing spokojnie bedzie lepiej

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 13:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rotfl Rotfl Rotfl

Emokjonar lepiej dobrze zgłęb temat swapa,a pózniej zadawaj głupie pytania----> www.google.com

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 3

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 13:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi ci o tulejkę prowadzącą łożysko oporowe sprzęgła to ja nic nie musiałem przerabiać oryginalna maluchowska pasuje. Zbudowałem 2 swapy jeden mój z silnikiem Tavri a drugi Nowaczka z silnikiem punta i nic nie zmieniałem na tym wałku

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Pią 31 Lip, 09 15:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki guti Very Happy Nie no bez komentarza Rolling Eyes naprawdę terytorium się bardzo zmieniło... Twisted Evil Evil or Very Mad
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 11:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti napisał:
Jeśli chodzi ci o tulejkę prowadzącą łożysko oporowe sprzęgła to ja nic nie musiałem przerabiać oryginalna maluchowska pasuje. Zbudowałem 2 swapy jeden mój z silnikiem Tavri a drugi Nowaczka z silnikiem punta i nic nie zmieniałem na tym wałku

Majster tylko Nowaczek już tam miał tulejkę robiona przez sebcyc'a Wink
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 12:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Majster tylko Nowaczek już tam miał tulejkę robiona przez sebcyc'a Wink

Gówno nie dorabiana wyciągnąłem silnik malucha i wstawiłem od punta i nawet nie musiałem sprzęgła ustawiać
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 12:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy ty rozumiesz że w tym silniku juz była wbita inna tulejka??
Sam byłem przy tym jak był robiony malec Phantoma więc mi nie pier..ol ze podchodzi bez tulejki.

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 20:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakich ciekawych rzeczy się tu dowiaduje
Buhhhhhhh
Dziurka na wałek w silnik od 1.0, 1.1. 1.2 FIRE ma średnice 16mm
A wałek 12 (skrzynia od boba )
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to forum naprawdę robi się śmieszne
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 02 Sie, 09 1:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti chłopaki mają rację
nie chodzi tutaj o to, żeby dać tulejkę na podporę wału po której suwa się łożysko, tylko o dorobienie tulejki w którą wejdzie koniec wałka sprzęgłowego. Tulejka ta ma za zadanie zmniejszyć luz między otworem w wale korbowym a właśnie tym wałkiem sprzęgłowym, żeby po wciśnięciu sprzęgła tarcza i docisk pracowały w jednej osi.

PostWysłany: Pon 03 Sie, 09 10:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tulejka może być z brązu
Zderzaki chromowane
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pon 03 Sie, 09 13:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti napisał:
to forum naprawdę robi się śmieszne

Nom za wciskanie głupot innemu głupkowi można dostać pochwałę Laughing
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 17 Sie, 09 0:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti napisał:
a drugi Nowaczka z silnikiem punta i nic nie zmieniałem na tym wałku

no nie wiem czy to mozna nazwac zbudowaniem belki nie wspawywałes a zbudowanie swapa mozna nazwac wyjecie z jednego wsadzenie w drugi to wielkie mi mecyje ostatnio sam zrobiłem to samo a zajebistym mechanikiem nie jestem i normalnie tulejka jest wbita w silnik pierdolita głupoty strasznie a co do swapa tavri zbudował go Kwiatek i Bracia ty sie podobno tylko patrzyłas ehhhhh no coment OMG
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 17 Sie, 09 12:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowaczek napisał:
no nie wiem czy to mozna nazwac zbudowaniem belki nie wspawywałes a zbudowanie swapa mozna nazwac wyjecie z jednego wsadzenie w drugi to wielkie mi mecyje ostatnio sam zrobiłem to samo a zajebistym mechanikiem nie jestem i normalnie tulejka jest wbita w silnik pierdolita głupoty strasznie a co do swapa tavri zbudował go Kwiatek i Bracia ty sie podobno tylko patrzyłas ehhhhh no coment OMG

Jeśli tak by było naprawdę to bym gówno miał nie swapa ty zresztą też...
A co do tulejki to napisałem wcześniej że: "Jeśli chodzi ci o tulejkę prowadzącą łożysko oporowe..." a nie o tulejce wbijanej w kolo zamachowe a to spora różnica wynikła z niezrozumienia i niezbyt dokładnego opisu problemu
Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Wto 18 Sie, 09 14:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti napisał:

Jeśli tak by było naprawdę to bym gówno miał nie swapa ty zresztą też...
A co do tulejki to napisałem wcześniej że: "Jeśli chodzi ci o tulejkę prowadzącą łożysko oporowe..." a nie o tulejce wbijanej w kolo zamachowe a to spora różnica wynikła z niezrozumienia i niezbyt dokładnego opisu problemu

w koło zamachowe się nic nie wbija tylko w wał
a jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj baranie
kolega "Ekjonar" wyraźnie napisał że chodzi mu o tulejkę do wału
Zderzaki chromowane
Powrót do góry
guti (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 18 Sie, 09 16:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ty masz problem z czytaniem ze rozumieniem bo on napisał "...tuleją wałka..." a nie wału i to minie zmyliło
A tak w ogóle to ja nikogo nie obrażałem Crazy
Powrót do góry

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 18 Sie, 09 18:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jakbyś miał choć odrobinę pojęcie o swapie malca to wiedziałbyś o jaką tulejkę chodzi Laughing
I tak czy siak wyszedłeś na i....ę Mr. Green
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński