Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Trypel 89' by lepa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 13 Lis, 11 23:40    Temat postu: Trypel 89' by lepa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam..
Posiadam dziada już 6 rok. Kupiony za 200zł. Zrobiony był remont silnika i skrzyni.
Teraz skończył się przegląd i OC. Postanowiłem go rozebrać i zrobić od podstaw. Na drodze mnie nigdy nie zawiódł mam do niego sentyment. Miał iść na żyletki i chciałem kupić zdrowego maluszka, ale jednak ratuję tego.

Do zrobienia:
- wymiana: pas przedni, błotniki przód, naroża tył, belka, podłoga, przegroda grodziowa, progi zew. i wew.
- remont silnika
- malowanie
- dopieszczanie

Plany:
- zrobienie całej blachy + zabezpieczenie na lata..
- nie będzie to seria, ale nikt mi nie powie 'wieś tańczy, wieś śpiewa'
- rekinki, dobre radio + jakieś 2 małe kolumny na półkę, cb itp. bajerki.. szykuję auto dla siebie.
- wywalam listwy i zastanawiam się nad nowymi p4 (ale nie wiem)
- nowe fotele i dywaniki
- myślę nad kolorystyką..

Mam dużo części (plastiki, pierdoły, drugi silnik, skrzynię, mnóstwo kloszy, reflektorów w tym nowe.. i trochę zestawów naprawczych.. rozebrane ze 2 maluchy także będzie z czego składać, ale badziewia na budę nie wkładam) Wszystko robię sam. Inspiracja: auto Bronka (od zawsze Smile). Postaram się niczego nie zepsuć.
Do roboty.

A. Maluszek stoi już w piwnicy Smile Ciasno, ale ciepło i zapał się liczy. Narzędzia są. Zdjęcia:

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zmieniony przez lepa dnia Sro 11 Sty, 12 12:21, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 0:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witamy witamy. Troche roboty cie czeka ale do zrobienia. Gorsze na drogę wracały Smile Powodzenia w pracach i czekamy na foty
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 7:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skuj bitgum z podłogi. Moim zdaniem niektórych elementów takich jak podłoga , nie warto wymieniać. Lepiej wstawić 3-4 łatki , ale masz zawsze oryginał .

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 8:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. po części masz racje bo te nowe zamienniki części blacharskich pasują do malucha jak świni siodło

Powrót do góry

PostWysłany: Pon 14 Lis, 11 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

będą łatki Smile na razie walczę z ubezpieczeniem Wink

EDIT:

Malec rozebrany do naga.. stoi sama buda. Jutro zrywam tą zakichaną papę ze środka Smile
Udało mi się załatwić kilka fantów. Wszystko nowe.

Nie wiem co to za 3 plastiki na trzecim zdjęciu na dole. Pomoże ktoś?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak montujesz H4 to nie zapomnij o przekaźnikach

Powrót do góry
radijio1712

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fistach ładny maluch ci powiem,ale dużo do pracy,działaj działaj Smile
Powodzenia
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek - nie zapomnę Smile H4 miałem od dawna i bez przekaźnika szkoda włącznika świateł, a poza tym lepiej świecą, bo są podłączone na krótszym odcinku Smile
Po remoncie wymienię reflektory na nowe.. te które są na zdjęciu.
Dzisiaj wyciągnąłem wiązkę i już czuję, że będzie dużo pracy, żeby ją podłączyć po malowaniu Wink

Ponawiam pytanie:
Co to za plastiki na fotce? ;b

EDIT:

sprzedany Sad
ktoś inny zajmie się remontem tej budy Smile
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz tak skojarzyłem Smile Ty wiesz że ten obrazek co masz w avatarze to mam jego oryginał u siebie w domu ?? Twisted Evil
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 22:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe.. musisz mi kiedyś pokazać Smile obowiązkowo. Obrazek baardzo fajny... zielonego masz?

Tak wgl. to kupiłem drugiego malca - tak samo FL 89' za 850zł. Aktualnie zajmuje się remontem blachy. Dzisiaj wyciąłem próg i jutro biorę się za spawanie Wink do wymiany jeszcze będzie końcówka tylnego błotnika po obu stronach (pod mocowaniem zderzaka) i konserwacja.. podwozie, nadwozie db+.
Jest już na mnie przerejestrowany, a na dniach idę wypowiedzieć umowę z PZU (jest do 31.12) i podpisać umowę z MTU (275zł/rok). Dostałem blachy - EZD FW09 - przerejestrowanie 180zł Ekhm...
Może niedługo dodam jakieś fotki... generalnie jest w dobrym stanie Smile na koniec pójdzie do malowania pod kolor fabryczny beżowy. Fundusze są. Nie pisałem, bo wziąłem się za robotę. Jak skończę, to będę starał się o Membera Wink

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 23:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fistach napisał:
Obrazek baardzo fajny...

No ogólnie kumpela mi go narysowała tak samo jak tego
http://daughter-of-chaos92.deviantart.com/art/Fiat-126-Maluch-back-XD-114394068?q=gallery:daughter-of-chaos92/1595210&qo=20

Oby dwa oryginały mam w domku XD
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński