Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Tofik c.d by Grumpa
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 21:35    Temat postu: Tofik c.d by Grumpa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich.
Jak nie którzy z was wiedzą nazywam się Jacek.
Nie ma dużo do przedstawienia bo większość z was zna już tego maluch ponieważ zakupiłem go w środę 19.01.2011 od Quotera. Ale dla tych którzy go jeszcze nie znają napiszę kilka słów na temat Tofika.
Maluszek to FL pochodzący z 1991 roku posiada prawię seryjny silnik (ale i on się nie obejdzie bez przeróbek). Wnętrze maluszka wyposażone jest w szarą tapicerkę,gałkę zmiany biegów od ST i na razie w komplet foteli Inter Groclin. Na zewnątrz kolor czerwony, brak listew i chromowane zderzaki ale zamierzam zrobić blacharkę, polakierować go jeszcze na razie w nie wiadomy kolor, ale na pewno z seryjnej palety barw i wyposażyć go w kilka detali z epoki "PRL" takich jak chromowane wycieraczki, klamki i wkładkę zamka tylnej klapy, znaczek z modelu ST i jeszcze trochę innych detali z tego okresu. Maluszka zamierzam jeszcze posadzić na glebie i założy mu poszerzane 12'.
Kilka zdjęć z okresu po kupnie dodam jutro a resztę po efektach pracy.
A teraz pozostaję czekać tylko na cieplejsze dni i brać się do roboty.

P.S
Dziękuj wszystkim za przeczytanie jakże długiego i wyczerpującego posta.
Pozostaję tylko wam czekać na efekty mojej pracy nad Tofikiem.
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 21:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Życze powodzenia w pracy Cool

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
maniek1994 (Ostrowiec Świętokrzyski)

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 22:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Życzę przyjemnej pracy przy tofiku Very Happy
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/117042
Oddział Świętokrzyski:)
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 22:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Komedii ciąg dalszy Smile
ech znam to auto i tragedii nie ma ale powiem ci ze czeka cię sporo pracy

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 23:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kto choć raz pod tofikiem nie leżał wystąp Mr. Yellow

A tak poważnie to życzę powodzenia i wytrwałości w pracach, co do koloru to zostawiłbym 113f Wink
przywykliśmy już do takiego imageu tofika Mr. Yellow

Czekamy na efekty pracy i do zobaczenia na drodze i wiosną na spotach oczywiście Wink
Staniu (Chojnów)

PostWysłany: Nie 23 Sty, 11 23:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powodzenia Wink
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 14:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja dobrze widzę? Ten co to najwięcej krzyczał, taki zagorzały fan fiata, że ludzi w dupskowozach ze spotów chciał wyrzucać SPRZEDAŁ MALUCHA?????? Shocked Shocked Shocked

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 15:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak, to ten
swoją droga mówił ze ma zamiar szmelcwagena golfa I kupić

Powrót do góry
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 15:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki wszystkim mam nadzieje że was nie zawiodę.

arek napisał:
kaszlak_maniak, to ten
swoją droga mówił ze ma zamiar szmelcwagena golfa I kupić

Szmelcwagena podobno odpuszcza, teraz o swapie myśli.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 16:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tym człowiekiem nigdy nic nie wiadomo, dobra skończmy już robić OT

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 16:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oglądałem mu tego Golfa 1 generacji. Mega chujowy jest. Zresztą Audi stojące nieopodal nie lepsze.

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 24 Sty, 11 18:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pierw niech pospłaca długi anie kupuje następny pojazd z którego zrobi szrot Very Happy
Życzę powodzenia w pracach bo cie czeka od groma powodzenia Cool

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 13:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiedziałem że tak będzie wielki fanatyk się znalazł Laughing Laughing Laughing .Sorry za ot.Wracając do tematu plan bardzo dobry tylko czekać na jego wykonanie Smile .Na początek blacha i jakiś lakierek i będzie dobrze Very Happy .A reszta co chcesz sama przyjdzie z czasem Razz
Powrót do góry
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 17:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc po dłuższej przerwie dziś ruszyłem z robotą, zostały od nowa połatane dziury po listwach bocznych,wyjęte całe wnętrze do prania, pozbyłem się również początkowych objawów korozji w kilku miejscach i tych kilku miejscach położona antykorozyjna.
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 23:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No brawo!!! Widze że ktoś wreszcie coś przy tym aucie robi Smile A sprawdziłeś tylne nadkola? Jakiś czas temu skrobałem to auto i cóż.... fragmenty same zostawały mi w reku. Quoter miał to sobie dokończyć i tak pewnie do dziś zostało... Ekhm... Pominę stan tylnej belki , której właściwie nie ma i wiaderko szpachli na przednim pasie. Jeszcze raz Powodzenia
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 8:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kultowe@op, pokaż mi kawałek blachy na tym 126p gdzie nie ma szpachli

Powrót do góry
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem z nadkolami jest lipa zwłaszcza z lewym ale posiadam już nowe do wstawienia, prawe będę próbował uratować ale jak się nie uda to też wstawię nowe.Tylną belkę też już mam. Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 11:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wstaw nowe, a nie będziesz się bawił jak matka z łobuzem.
Mam migomat i mogę ci to wstawić, jak chcesz to odezwij się na gg

Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na progach nie ma już szpachli bo odpadła przy skrobaniu Very Happy
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 14 Mar, 11 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś po dłuższym okresie postoju w pracach z powodów mrozu ruszyłem z powrotem z robotą, Tofik otrzymał centralny zamek i alarm,został odpalony i umówiony na wizytę u blacharza na początek maja (powody finansowe).Udało mi się dorwać nowe chromowane wycieraczki,zamek z chromowaną wkładką i włoskie metalowe kołpaczki.Nadal poszukuję chromowanych klamek i znaczków z ST (jak by ktoś miał na zbyciu w rozsądnej cenie to jestem chętny).
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 19 Mar, 11 17:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapodaj foty a nie sie tak chwalisz Razz albo daj znać jak tofik bd u krzyska na warsztacie to podejdę

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 19 Mar, 11 18:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co to są "włoskie" kołpaczki powiedz...

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 30 Lis, 11 0:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no, Pchełka pokaż że postępy w pracach ;>

Usunięty post Galerianka! Trochę kultury... Poza tym założyłeś inny temat w którym wszystko już na ten temat powiedziałeś!
//Świercu
Powrót do góry
Grumpa (Lodz)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 30 Lis, 11 7:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krzysztofer00 napisał:
no, Pchełka pokaż że postępy w pracach ;>

Hahaha się odezwał ja przynajmniej małe bo małe ale mam a nie to co ty. Devil
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 09 Gru, 11 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie postępy ?

Samochód stoi zablokowany renault laguną 2ka i gnije ?

PROSZĘ CIĘ !
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński