| Autor |
Wiadomość |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 13:11 Temat postu: Tablica - tył, a przegląd ? |
|
|
Witam,
mam takowe pytanie, wielu z Was posiada tablice z tyłu na derzaku miał ktoś problem z policja za taka rejestracje ? ( podswietlenie mam ) chodzi mi o to czy jest wazne na jakiej wysokości ją mam ? jeżdze od lipca nikt sie jeszcze nie czepil ale czeka mnie przegląd i nie wiem co i jak tablice mam tak
Powiedźcie mieliscie jakies problemy ? bo wydaje mi sie ze czasem sa nizej niz moja tym bardziej ze mam 13stkia zawiecha nie jest obnizona.
Pozdrawiam. _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 14:22 Temat postu: |
|
|
A masz podświetlanie tablicy?
Myśle że policjant nie będzie dociekał 12 czy 13 cali... _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 14:34 Temat postu: |
|
|
Tak podświetlenie jest i to homologwane lampki Hella z Audi. Co do 13stek chodizlo mi o kółka, bo to samo z sie jest wyzej o te 2-3cm niz normalne 12stki. _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 14:59 Temat postu: |
|
|
Możesz mieć gdzie chcesz byle by była dobrze widoczna .
A jak ci każe zdjąć to co za problem na przeglądie zdejmiesz a potem znów założysz  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 15:23 Temat postu: |
|
|
o tym wlasnie myslalem ze najwyzej zdejme ( otwory mam ejszcze nieposzpachlowane na stale to jak bedzie chciał to i przykrece
Jeszcze mnie zastanawia jedna sprawa czy jak mam plaski resor to dam rade? _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 18:16 Temat postu: |
|
|
wysokość położenia tablicy nad ziemią:
- wysokość położenia dolnej krawędzi tablicy nad ziemią nie może być mniejsza niż 0,30 m, a dla ciągnika rolniczego nie może być mniejsza niż 0,73 m oraz 0,20 m dla pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3,
- wysokość położenia górnej krawędzi tablicy nad ziemią nie może być większa niż 1,20 m, a dla ciągnika rolniczego nie może być większa niż 1,72 m; jeżeli jednak wymóg ten nie może być spełniony w praktyce, wysokość położenia może przekraczać 1,20 m, lecz powinna być tak zbliżona do tego wymagania, jak to jest możliwe ze względu na konstrukcję pojazdu, i nie może w żadnym przypadku przekraczać 2 m, a dla ciągnika rolniczego 2,75 m; w przypadku pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, wysokość ta nie może przekraczać 1,50 m; _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Sro 26 Mar, 08 20:21 Temat postu: |
|
|
No to mogą się doczepić najwyzej przekrece ją jak koles powie ze za nisko  _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 08 22:46 Temat postu: |
|
|
| Jak masz podświetlenie to olej to, jeszcze nikt sie nie doczepiło do kogoś kto miał tablise na zderzaku i miał podświetlenie. Jeżeli podświetlenia nie am to owszem czepiają sie i to wręcz ostro. Z resztą jak masz tablicę zamontowaną w fabrycznym miejscu a nie masz podświetlenia to też sie przyczepią. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 08 9:19 Temat postu: |
|
|
Wychodziłem z tego samego założenia montując tablice w tamtym miejsu że jak mam podświetlenie i nie jest ona gdzieś schowana i niewidoczna to moge ją mieć. Wszystko okaze się 10 Kwietnia zdam realcje co wymyslili  _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryjek *Piastów*

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 08 15:49 Temat postu: |
|
|
| ja mialem po lewej stronie tablice i podswietlenie tez miałem do niej ale na przegladzie koles kazal mi wracac z tym do domu i poprawiac i przyjechac z normialnie zamontowana tak samo mi sie przyczepił do gleby ;/ i musiałem spinki serje zakladac i wtedy juz nie czepial sie nic ale tez zalezy od kolesia. Dla jednego moze byc wazny stan opon i czy ma chamulce i niech wmiare dobrze wyglada a drugi to juz ci wszystko sprawdza |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią 28 Mar, 08 19:35 Temat postu: |
|
|
Czy po winogronach będe miał sraczke czy nie
Człowieku czego mają sie czepic??Podświetlenie jest,tablica jest widoczna,więc o co chodzi??Nigdzie nie ma nic o wysokosci tablicy.A jak coś to taki kupiłeś i tyle.Mnie raz policjant czepił sie tablicy z przodu że ma niby byc pół metra nad ziemią chyba za wycieraczke sobie wsadze wtedy bedzie
Jak nie przejdzie na jednej stacji to jedz na druga.Łaski bez. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DziQ (Gliwice)

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 08 21:13 Temat postu: |
|
|
No niestety w przepisach jest ze ma być 30cm nad ziemia dolna krawędź tablicy no nic bede prbowal dzieki za wsparcie  _________________ Tam gdzie kończy się logika zaczyna się mój 126p El Diablo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pią 28 Mar, 08 21:49 Temat postu: |
|
|
| Jak masz cały czas dziury na tablicę w klapie to przykręc ją na klapę jak będziesz na przegląd jechał i będziesz miał z bani a jak wrocisz to sobie spowrotem założysz gdzie masz teraz i po kłopocie a nie siębędziesz bał ze ci nie przejdzie, czy seczepi czy nie czepi. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 20:21 Temat postu: |
|
|
jak miałem praktyki na stacji diagnostycznej to sprawdzaliśmy tylko czy tylna tablica ma podświetlenie i nic więcej widząc że jesteśmy z tego samego miasta co ja to zapraszam na strzelców bytomskich 25;) _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Imprezes (Gliwice)
![]()
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 20:58 Temat postu: |
|
|
na strzelców da sie zalatwic wszystko też mam tam prakty  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 21:28 Temat postu: |
|
|
wszystko powiadasz? a przegląd o którym gadaliśmy też? _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Groszek (Ciechanów)
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 21:57 Temat postu: |
|
|
Kumpel na tablicę w zderzaku, na samym rancie i już chyba 3 razy chcieli mu za to zabrać dowód, bo niby za nisko i dodatkowo pod kątem (jest pochylona o ok 45*) To że ma podświetlenie go ratowało.
Ale myslę że jak się będą czepiać to trzeba zmienić stację diagnostyczną
| Ryjek *Piastów* napisał: | | sie przyczepił do gleby ;/ i musiałem spinki serje zakladac i wtedy juz nie czepial |
Ja bym najpierw pojechał na inną stację dopiero kombinował ale na pewno bym zawieszenia nie zmienił
Mi też przegląd podbili dopiero na 3 stacji, bo tłumik troszku nieseryjny , na pewno by mi się nie chciało zmieniać wydechu na przegląd |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Imprezes (Gliwice)
![]()
|
Wysłany: Sob 05 Kwi, 08 13:22 Temat postu: |
|
|
Citroen wszystko jest do załatwienia, jezeli chodzi o przeglad Twojego malca to moze byc problem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryjek *Piastów*

|
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 13:10 Temat postu: |
|
|
| wiesz ja miałem tlumik tez głosny to mi do tego sie nei przyczemił tylko glebe miałem taka ze mi troche sie tylnie koła chowały w nadkola i powiedział ze tego nie zrobi a bylem na 2 stacjach i nikt niechciał tego podbic. a i tak mi sie nudziło wiec sobie to zrobiłem bo lubei sie bawic z tym wiec nienazekałem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
|
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 18:07 Temat postu: |
|
|
DziQ a dokładnie z jakiej części Gliwic jesteś? _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
misznax (Ostrów Wlkp)

|
Wysłany: Czw 17 Kwi, 08 1:07 Temat postu: |
|
|
co tu duzo patrzec... 30cm... a spojzcie na przednia rejestracje;) mysle ze co bardziej walniety palkarz to moze cos gadac ale co sie przejmowac.. ja raz dosc dynamicznie( ) zawrocilem(pech chcial ze przed nimi -ciemno sie robilo, nie zwrocilem uwagi) zajechali mi droge... dokumenty +alkomacik... nic do szyby przedniej czy pasow ktorych nie mialem sie nie przyczepili... 0.00 prosze jechac i heja... wszystko od czlowieka zalezy a jak wiadomo czlowieka mozna przekonac.. ja akurat nie musialem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|