Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
szyby

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
dawidek198822 (Proboszczowice/Pyskowice)

PostWysłany: Czw 09 Lip, 09 20:17    Temat postu: szyby Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie mam problem musze wyjąć szyby z mojego eleganta (przednią, tylną i boczne z tyłu)
Tylko nie wiem jak sie za to zabrać żeby nie pękły mi szyby.
Jak włożyć potem te szyby?? mysze dawać jakiś klej czy na sucho??
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 09 Lip, 09 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po prostu równomiernie je naciskasz na rogach - broń boże na samym środku, tak aby "wyszły". Potem potrzeba sznurek ( najlepiej poobracany w talku ) i można wkładać szyby...
Wkłada się na sucho.

PostWysłany: Czw 09 Lip, 09 20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a do czego ten sznurek będzie mi potrzebny??
rozumiem że do wyjęcie to uszczelki należy lekko odchylić. obojętnie z której strony będe wyjmować???
Powrót do góry
Patrick (Ciosaniec)

PostWysłany: Czw 09 Lip, 09 22:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sznurek wkładasz w uszczelkę przykąłdasz szybę na jej miejsce i od środka wyciagasz sznurek tak żeby uszczelka sie wywinęła i zaskoczyła, najlepiej robić we dwóch powodzenia

tak ma wyglądać Wink mam nadzieję że już niedługo Cool
http://www.terytorium126p.pl/forum/post101449.html#101449
Powrót do góry
650elx (kowal)

PostWysłany: Sob 30 Sty, 10 10:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja sąsiadowi zakładałem tylnią szybę to śróbokrentem Wink
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 30 Sty, 10 21:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byly przyapdki ze golymi rekoma szyby zakladali XD Ale sznureczek jest najszybszy i najwygodniejszy Smile
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 30 Sty, 10 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajnie, ale temat jest na tyle stary, że on pewnie z 10 razy zdążył już sobie te szyby powymieniać. Wink

PostWysłany: Nie 31 Sty, 10 10:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak masz racje, ale nie 10 razy.
Mam inne pytanie, jest tu w wątku
http://www.terytorium126p.pl/forum/wskaznik-temp-silnika-z-cc-t5998.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński