Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Szybkie pytanie odnośnie kierownicy MC

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 17:16    Temat postu: Szybkie pytanie odnośnie kierownicy MC Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam>Czy ktoś sprawdzał czy kierownica MC ma mniejszą średnice niż seryjna??Mam ponad 2 metry wzrostu i już praktycznie nie mieszcze się do auta przez tą seryjną kierownice a mam mozliwość kupna MC
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 17:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Są różne MC i mają różne wymiary. Najbardziej popularny model MC (3ramienny, taki jaki ma Ozzy, Bonus, Bilo etc etc) są porównywalne z kierownicami seryjnymi. Jest jeszcze model 20-kilka cm (26?) ale jest naprawdę mała i niezbyt wygodnie się tym kręci.
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 17:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Są trzy rodzaje MC:
- 2 ramienna, która jest praktycznie takiej samej średnicy jak seryjna
- 3 ramienna, taką jak ma większość (bodajże 31cm)
- 3 ramienna, mniej niż 30cm (taką ma Moch i chyba Krzysztofer)

Pochwał: 6

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 17:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam w malcu obecnie MC 2 ramienną i tak jak koledzy piszą jest tylko trochę mniejsza niż seryjna, i mam również MC 3 ramienną tą mniejszą ale dopiero będę ją zakładał...
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja 3 ramienna MC ma... hmmmm 29.7 cm ? Jest niewielka, bardzo, bardzo poręczna.

1 powodem jej założenia były... moje kolana. Dopiero na 2 gim miejscu to, że fajnie mieć MC Cool

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
1 powodem jej założenia były... moje kolana.

Mochu, a coś jest z nimi nie tak? My o czymś nie wiemy? Jakieś zwyrodnienia? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 06 Lis, 08 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Jest niewielka, bardzo, bardzo poręczna.

Mam taką samą, prawda jest poręczna ale trzeba troche się więcej wyślić przy kręceniu Razz
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 08 Lis, 08 3:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem tak nabyłem ostatnio kierownice od ekjonara MC 3 ramienną i mierzyłem z seryjna i MC jest mniejsza Laughing fakt trzeba sie troche nakrecic ale jest poreczna raczej i jak dla mnie bardzo wygodna Cool

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
MAD_DOGG (Łódź)

PostWysłany: Pon 10 Lis, 08 11:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cóż, widzę że każdy z was minął się nieco z prawdą Wink
Monte Carlo firmy JEKO czyli tej bez naby są trzy rodzaje - dwuramienna 34cm, trójramienna 34cm i trójramienna 31cm, w której najmniejsze otwory na ramionach są zasłonięte obszyciem. Innych nigdy nie było.

PostWysłany: Pon 24 Lis, 08 19:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ma ktoś ten trzeci model co pokazany wcześniej został???Zakupiłem takową ale nie moge jej zamontować bo wieloklin jaki ma nie jest taki sam jak wpust na drążku.Co zrobić??Naba?
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 24 Lis, 08 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skalak_fsm a od czego masz kolumne?? FL czy EL??? jak EL to chyba nie bedzie pasowac.ale jesli sie myle niech mnie ktos poprawi Very Happy

Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Pon 24 Lis, 08 22:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolumna z El'a i dlatego nie pasuje.A czy ktoś wie czy ta z FL'a bedzie pasować do takiej kiery?
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 24 Lis, 08 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skalak_fsm tak powinna pasowac innej mozliwosci nie ma Very Happy

Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Pon 24 Lis, 08 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak będzie pasować jak ja kupiłem MC to zmieniłem sam drążek kolumny kierowniczej żeby nie wymieniać całości

Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 26 Gru, 08 17:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podepnę się do tematu:
Wiem, że to może trochę idiotyczne pytanie ale czy kwota 60zł za MC 3-ram. (tą mniejszą) wydaje się wam duża czy ok Question Z tego co zauważyłem na allegro to ceny strasznie się wahają od 40-200zł... dodam że jest w świetnym stanie.
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Pią 26 Gru, 08 20:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak w świetnym stanie ,to za tą cenę wziął bym ją Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński