Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
szyberdach z uno do eleganta
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Kizar (Nysa)

Member
Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 15:43    Temat postu: szyberdach z uno do eleganta Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dostalem szyberdach kompletny z uno ..w arto to pakowac do boba ??
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 15:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak ci nie szkoda auta to pakuj. Wez pod uwage ze moze przeciekac

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Sro 12 Gru, 07 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czemu bilo uwazasz z eszkoda auta ?? ja mysle by to zrobic tam gdzie szyby wstawiaja ..
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Sro 12 Gru, 07 17:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystkie te wynalazki na dachu funkcjonuja poprawnie przez jakis czas potem wiadamo uszczelki juz nie te albo krawedz wyciecia podkoroduje pomimo zabezpiczenia i istnieje mozliwosc przecieku. I co potem z tym zrobisz? Zakleisz wstawisz kawal blachy? Takie jest moje zdanie i juz. Mam szyber w audi 80 i klimatyzacja to to nie jest...

Powrót do góry
MaRcIN911 (Częstochowa)

PostWysłany: Nie 16 Gru, 07 1:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

popieram Bilo ja mam w golfie 3 i są problemy z mechaniznem
do malucha szyber niepasuje
poco bez sęsu dziurawiś auto lepiej glebe zrobiś w silniku podłubać itd
kizar jak niemasz co z szyberem zrobić to go sprzedaj Wink
takie jest moje zdanie
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Nie 16 Gru, 07 15:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki panowie daliscie do myslenia .. wiec chyba allegro pomoze mi to rozpracowac
Powrót do góry
wnt

PostWysłany: Pon 31 Gru, 07 7:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak sie uszczelkę załozy na klej do szyb to nie ma bata żeby przeciekało
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Pon 31 Gru, 07 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wnt napisał:
jak sie uszczelkę załozy na klej do szyb to nie ma bata żeby przeciekało
Rolling Eyes

Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 02 Sty, 08 11:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wnt powiedz to tym co w nowych autach mają przecieki na szybach.
Najlepszy szybardach to taki seryjny, a jeszcze lepszy to taki którego nie ma bo mniej z nim problemów.

No właśnie kizar, sprzedaleś go już?

PostWysłany: Sro 02 Sty, 08 13:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej na uszczelce mają
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Sob 05 Sty, 08 10:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Seryjny szyberdach zawsze przecieka.... ale ma tak wanienke z odplywami konczacymi sie przewaznie przy nadkolach.... Dolozony szyber tego nie ma.... ma byc super szczelny ale przewaznie po latach nie jest. To tylko dowodzi ze z zalozenia bedzie przeciekalo na uszczelce.

Ostatnio zmieniony przez Bilo dnia Sob 05 Sty, 08 17:57, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wnt

PostWysłany: Sob 05 Sty, 08 17:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po latach dziewica nie będzie szczelna , robisz problem typu czemu nie chamuje , a sprawdzałeś szczęki , nie przeież są dobre
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Sob 05 Sty, 08 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ty chyba nie rozumiesz slowa pisanego. Cool

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Wto 08 Sty, 08 8:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze zapowiada sie ostra polemika Smile ja jeszcze mam w garazu gorna szyvke.. narazie temat odlozony..
Powrót do góry
sigo (Katowice)

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 08 Sty, 08 12:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja powiem, ze w czarnym mialem szyber, i zadnych przecieków. Zamiast uszczelki od gory miedzy blachą a szyberem byl... czarny silinkon. I trzymało pięknie! Zalezy jak sie do tego zabierzesz, jesli bedzie to drut i sie nie przylozysz, spieprzysz sobie auto, jesli sie przylozysz i zrobisz to dokladnie, bedzie dobrze Smile Szyber z czarnego mi zostal, i bedzie w kolejnym bobie, nie ze względu na jakas wentylacje, tylko w bobie wowczas jest wrazenie wiekszej przestrzeni Wink
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 17:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle zeby podjejchac tam gdzie szyby montuja i zapytac ewentualnei ile by wzieli za cos takiego
Powrót do góry
wnt

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 23:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sam zrobisz , to jest tak proste jak pompowanie koła.. by najmiej dla mnir
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Czw 10 Sty, 08 23:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak Kizar koniecznie to zrob sam Laughing Nie bedziesz mial do nikogo pretensji Wink

Powrót do góry
sigo (Katowice)

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 1:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niedlugo ze zmianą kola bedziecie wysylac do mechanika... Rolling Eyes
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 1:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czym on wytnie blache? Nożyczkami biurowymi?
Nie każdy ma nożyce do blachy choć i tak to jest dopiero jedno a gdzie reszta? Po za tym potrzebne jest jakiekolwiek pojecie, no chyb że się ktoś chce uczyć "na własnych błędach" to w takim razie...

Tak czy inaczej powodzenia życze

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 2:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moj szyber byl wycinany zwykla wyzynarka z marketu za 29.99 . trzeba sie przylozyc, i zrobic dokladnie. Nikt nie wierzyl ze moj szyber to samorobka, bo wygladal jak fabryczny. Wystarczy sie przyłożyc...
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 9:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nei koniecznei z przylozenia wyjdzie cos pozytecznego.. ja jednak sprobuje u fachowca.. bez przesady znowu rownac pompowanie kola do wstawienai szyberdachu.. ciekawe zestawienie.. Smile poyslowe tylko dla mnei wogole nei trafione..
Powrót do góry
wnt

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 13:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak tylko chciałem zaznaczyc problem trudności wykonania takiego manewru , odrysuj sobie szablon ułożysz sobie go na dachu ,odrysujesz i wycinasz , dasz radę
Powrót do góry
sigo (Katowice)

PostWysłany: Pią 11 Sty, 08 20:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj to źle radzisz. To trzeba wycentrowac. podpowiem ze przyda sie... nitka Wink do tego wyobraznia, i troche ze zlotej raczki, u mnie wyszlo jak z fabryki Wink
Powrót do góry
wnt

PostWysłany: Sob 12 Sty, 08 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ułóż znaczy ustaw równo
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński