| Autor |
Wiadomość |
Piter126p (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 15 Cze, 11 23:47 Temat postu: szkolenie z pierwszej pomocy w bełchatowie 18.06 2011 r |
|
|
w zwiazku z tym ze podjałem wspołprace z PZM-otem
moge zaproponowac chetnym szkolenie wstepne i doskonalajace dla ratownikow drogowych
organizatorem szkolenia jest Klub energetyk oto blizsze informacje;w przypadku gdyby ktos byl chetny prosze o kontakt na gg lub kom(nawet bylo by to wskazane)
wowczas wysle zgloszenie
oto kilka informacji nt w/w szkolenia
Zlot połączony jest ze szkoleniem wstępnym i doskonalącym dla ratowników drogowych.
1. Organizator
Organizatorem Zlotu jest Klub Motorowy „ENERGETYK” przy PGE Elektrowni Bełchatów S.A. przy współudziale Okręgowej Komisji Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego Polskiego Związku Motorowego, w Łodzi.
2. Cel Zlotu
- popularyzacja zagadnień związanych z bezpieczeństwem na drogach
- zdobycie wiedzy teoretycznej i praktycznej w udzielaniu pomocy medycznej
- popularyzacja kultury zachowania się na drodze
- kształtowanie prawidłowych odruchów i zachowań w miejscu kolizji na drodze
- doskonalenie umiejętności i utrwalanie wiedzy z dziedziny Ratownictwa Drogowego
4. Termin Zlotu
Zlot odbędzie się w dniu 18.06. 2011 r. od godziny 9.00, w Bełchatowie, w obiekcie „Barbórka” przy ulicy Kolejowej
5. Warunki uczestnictwa
W zlocie mogą brać udział wszystkie osoby zainteresowane udzielaniem pierwszej pomocy z elementami ratownictwa drogowego. Nie jest wymagane posiadanie samochodu, przynależność do PZM oraz posiadanie uprawnień Ratowników Drogowych.
Warunkiem uczestnictwa z Zlocie jest złożenie u organizatorów „Karty Zgłoszenia” oraz opłata wpisowego w kwocie 30 zł od osoby.
Kopię dowodu wpłaty należy przesłać ze zgłoszeniem lub posiadać ze sobą na starcie.
Termin przyjmowania zgłoszeń i wpłat wpisowego upływa 16 czerwca 2011 r.
(ale w tej sprawie prosze o kontakt ze mna)
6. Świadczenia
- obiad
- puchary i dyplomy za zajęcie miejsc I – III
- nagrody rzeczowe i upominki dla najlepszych załóg
7. Klasyfikacja
Będzie prowadzona generalna klasyfikacja indywidualna. Zasady punktacji zostaną podane na początku Zlotu.
Zlot odbędzie się zgodnie z Instrukcją Szkolenia Głównej Komisji BRD PZM oraz Ramowym Regulaminem Ogólnopolskich Mistrzostw Ratowników Drogowych
9.Obowiązki uczestnika
- przestrzegać regulaminu zlotu,
- stosować się do poleceń Kierownictwa Zlotu,
- popularyzować ideę udzielania pierwszej pomocy.
10. Program zlotu
1. godz. 9.00-13.00 wykłady z udzielania pierwszej pomocy
2. godz. 13.00 –13.45 obiad
3. godz. 13.45 –16.30 zajęcia praktyczne w grupach
Konkurs wiedzy ratowniczej
11. Postanowienia końcowe
1. Zlot odbędzie się bez względu na pogodę .
2. W przypadku nie wzięcia udziału w imprezie wpisowe nie będzie zwracane .
3. Organizator nie ubezpiecza uczestników zlotu oraz nie ponosi odpowiedzialności za wypadki i szkody poniesione przez uczestników i osoby trzecie – uczestnik biorący udział w imprezie powinien ubezpieczyć się we własnym zakresie na czas trwania Zlotu .
4. Organizator zastrzega sobie prawo interpretacji niniejszego regulaminu oraz wprowadzania zmian w przypadkach koniecznych i uzasadnionych .
6. Wydawanie dodatkowych komunikatów przysługuje Kierownictwu Zlotu .
pozdrawiam
Piotrek Harry
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 11 6:13 Temat postu: |
|
|
wstępnie bym był chętny  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter126p (EL)
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 11 8:27 Temat postu: |
|
|
| ale trzeba tam dojechac a ja nie wiem o ktorej pojade i czy pojade poniewaz mam kilka spraw do zalatwienia i egzamin na uczelni |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 11 14:12 Temat postu: |
|
|
no mi się okazało ze nie mogę niestety pilnie trzeba wznowić produkcję i nawet w niedziele kibluje w robocie a mogło byc ciekawie... _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kultowe@op (EL/ETM)

1994 Fiat 126
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter126p (EL)
|
Wysłany: Pią 17 Cze, 11 5:38 Temat postu: |
|
|
| szkolenie zostało przesuniete;kontakt z organizatorami mam w dalszym ciagu pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|