Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Szarak II by Porthos
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 25 Maj, 08 19:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mały "łup" :

Silnik złożony w ~70% - Dostaje nastawy na trasę, lekko odprężony...

Powrót do góry
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

PostWysłany: Nie 25 Maj, 08 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robi wrażenie
POWODZENIA
Powrót do góry
Porthos (Głosków/ pod Wawą)

PostWysłany: Czw 05 Cze, 08 21:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zaczynamy:

Tak będzie wyglądała wersja finalna (z gaźnikiem dell orto ):

A tak wygląda wersja na zlot w czechach (ze względu na brak czasu na testy założyłem seryjny gaźnik) :

Po odprężeniu silnika ciśnienie na garach wynosi 11 atmosfer - więc generalnie bardzo softowo...ale po ostatnich testach, na wygłuszeniu bredy i seryjnym dolocie Pomarańczka na żółtym lajcie poleciała 135km/h.
Silnik był złożony w niedziele...do czwartku zaliczył 300km - teraz wszystko poukładane, popakowane...jutro wyjazd do Czech Very Happy

Po powrocie ze zlotu kończe trzeci silnik - dla Dominika z Gdyni Smile...szukam kolejnego koloru do pomalowania obudów Smile
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 05 Cze, 08 21:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rÓzowy Razz

PostWysłany: Pią 06 Cze, 08 16:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny maluszek , pełny szacuneczek za wkład pracy w niego
Powrót do góry
MateuszC

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 9:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niech inni też wiedzą że nie warto robić interesów z porthosem
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niezły wał. Ale poczekajmy z osądami - czy tak naprawdę będzie to do końca "wał".

Sebastian ma ilości czasu wolnego liczone w sekundach.

Mi też nie udało sie wyegzekwować od niego zrobienia blacharki w Beżu, ale nie o to chodzi - moja sytuacja była dość specyficzna i do nikogo nie mam żalu tak naprawdę. Problemem często jest tez odległość dzieląca ludzi. Zobaczmy jak sytuacja się rozwinie !

Bez bluzgania w temacie proszę tylko !!

Ja pozostaje bezstronny.

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 10:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli ma mało czasu to powinien mu odpisywać chociaż na privy.
Powrót do góry
curek (Gdynia)

Member
Member

1986 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 14:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak mateusz pisze. Zaszalał sobie za kase kumpla i ma kolejny silnik... Rolling Eyes

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 16:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niemiłe zaskoczenie Confused
Powrót do góry
grajek666 (Gdynia)

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo niemiła sytuacja, mówiąc łagodnie.
Kolega Dominik czekał na ten silnik bardzo długo by w pełnej formie wystartować na GSMP. Zapewne start na który przygotowuje auto od dawna, kosztem ogromnej pracy i finansów, stoi teraz pod znakiem zapytania, przez takie akcje. Jak dla mnie to poprostu brak odpowiedzialności i czysta bezczelność chwalić się nowymi silnikami nie dając znąć zleceniodawcy (Dominikowi) co z jego sprawą.
O przygarnięciu takiej kasy juz nawet nie wspomnę... Rolling Eyes

Mam nadzieję, że okaże się to jakimś fatalnym nieporozumieniem.
Powrót do góry
sigo (Katowice)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 17 Cze, 08 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepsze jest to, że braciszek (dar00) wbija sie w ten temat, ale nic zwiazanego z nim nie powiedział... Zlewka totalna. To nie jest w porzadku, oba goście po rowno stracili w moich oczach, i mysle ze nie tylko w moich.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 6:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To na pewno będzie nieporozumienie związane z brakiem czasu. Już nie OT w tym temacie. To temat o samochodzie, nie o sprawach finansowych właściciela.

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 9:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co ty pierdolisz , jaki brak czasu gościu wziął hajs przestał się odzywać.
Jak nie mam czasu nie podejmuje się czegoś. Proste
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Staram się zachowac spokój dopóki się wszystko nie wyjaśni.

I proszę bez obrażania mnie. jakoś nie w smak mi, żeby ktos się tak do mnie odnosił.

Member
Member

1986 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 13:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mochu, niestety ale faktycznie glupoty gadasz. Wiedzac ze nie ma sie czasu nie bierze sie za takie rzeczy to raz, po drugie chociaz 5 minut na wyskrobanie jakiejs wiadomosci ze sorry ale nie zlozy bo cos tam powinien znalezc, a nie, od 2 miesiecy brak kontaktu, 3 jak by nie mial czasu to by kase oddal i przeprosil. A czas na skladanie silnikow (dla siebie) ma jak widac. Szkoda tylko ze za cudze pieniadze... Rolling Eyes I w tym momencie dopoki sprawa sie nie wyjasni temat nie dotyczy malucha tylko oszusta. Bo co to za maluch ktory jest budowany z nie swoich pieniedzy. Jezeli sie wyjasni to przeczyscic zawsze mozna.

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 13:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Post z dnia 05/06/2008

Porthos napisał:

Po powrocie ze zlotu kończe trzeci silnik - dla Dominika z Gdyni Smile...szukam kolejnego koloru do pomalowania obudów Smile

Teraz zauważyłem. Chyba post nie został zmieniony...
Powrót do góry
curek (Gdynia)

Member
Member

1986 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zobaczymy.

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 14:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli być może jednak totalny brak czasu - ale brak kontaktu to już mało poważne. Zobaczymy jak to mądrze napisał CUREK.

PostWysłany: Sob 28 Cze, 08 23:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jeszcze gwiazdor bana u was nie dostał? Laughing ze 126p.pl już został przepędzony
Powrót do góry
curek (Gdynia)

Member
Member

1986 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 28 Cze, 08 23:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oni nie sa w temacie:

http://motonews.pl/sh_forum.php?op=fvt&t=192779&c=257&f=25&start=220

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sob 28 Cze, 08 23:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to faktycznie... Musze przyznać, że do tej pory traktowałem Phortosa jako coś w stylu "guru" - kogoś , kto złoży wszystko ze wszystkiego. Widac myliłem się... Szkoda...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński