Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Świeżenie chromów

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Czw 26 Lis, 09 20:54    Temat postu: Świeżenie chromów Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ktoś może się orientuje ile może kosztować zmiana powierzchni na zderzakach chrom razem zpolerka ich. Jeden zderzak mam matowy a drugi przy srobach strasznie poraniony i chciałbym to wychromować, ale nie wiem jak z opłacalnością.

Zna ktoś może jakiś niedrogi zaklad zajmujący się tym w Czestochowie?

Ostatnio zmieniony przez Grubszy dnia Pią 27 Lis, 09 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

PostWysłany: Czw 26 Lis, 09 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba świeŻenie?? tylko że to nie jest to samo co chromowanie Smile
co do kosztów to nie wiem a sam byłbym ciekaw. ktoś już chromował lub niklował takie rzeczy??
Powrót do góry
pudlosky (Bieruń)

PostWysłany: Czw 26 Lis, 09 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy w ogole jest w naszym słowniku taki wyraz Very Happy może odświeżanie po prostu Razz

Jak chcesz po kosztach to polerka, a ja konkretnie to wszystko super wyprostować i na nowo do chromowania Wink

W Rybniku jest zakład który sie zajmuje chromowaniem, sąsiad za chromowanie felg do junaka zapłacił 1400 zeta..
Powrót do góry
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Pią 27 Lis, 09 18:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że jest taki wyraz jak świeżenie np. "świeżenie surówki"... Polerka nic nie daje, może mechanicznie albo ręcznie papierem wodnym 2000 a poźniej aluchrom?? Bo sama szmata aluchrom nic kompletnie nie pomaga.

Za chromowanie felg do moptoru 1400?? To naprawde cholernie drogo. Na allegro za miedzo-niklo-chromie biora tylko 19zł za 1 dm2. Więc delga wyszłaby zapewne koło 250zł.

Cóż miejsca przeorane przy śróbach zasłonie jakoś zapewne wstawie kły gumowe "FIAT".

Wiem, że świeżenie czy odświerzanie to nie to samo co usunięcie i położenie nowej powłoki. Zastanawiam się jakie są róznice w cenie.
Powrót do góry
pudlosky (Bieruń)

PostWysłany: Sob 28 Lis, 09 15:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grubszy napisał:
Za chromowanie felg do moptoru 1400?? To naprawde cholernie drogo. Na allegro za miedzo-niklo-chromie biora tylko 19zł za 1 dm2. Więc delga wyszłaby zapewne koło 250zł.

To inna bajka bo felgi były rozbierane na pojedyńcze elementy, obręcz, szprychy, piasta itd
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie ze lepeij isc na szrot i tam poszperac w bebechach z maluchow.
tam jak znajdziesz jakis dobry to za grosze kupisz:)
Powrót do góry
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 16:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Otóż złomy to mam dobrze przegrzebane i tam albo lump albo nic:/
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 29 Sty, 10 16:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja ostatnio bylem u siebie na zlomie i widzialem cala beczka 50l stala a niej chromy ;p trzeba sie bedzie polakomic kiedys XD
Powrót do góry
patryk95 (Katowice)

PostWysłany: Wto 15 Lut, 11 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak chcesz odświeżyć spróbuj bawełna stalową Smile
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 15 Lut, 11 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grubszy napisał:
świeŻenie

to proces obróbki roztopionego żelaza

patryk95 napisał:
bawełna stalową

wełną jeśli już Ass...

i nie baw się w górnika kolego

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński