| Autor |
Wiadomość |
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 9:28 Temat postu: Światła awaryjne |
|
|
Witam Panowie mam problem ze światłami awaryjnymi. Problem zaczął się mniej więcej od momentu gdy wymieniłem przerywacz od kierunków, wszystko pięknie kierunki działają lecz światła awaryjne kompletnie padły, nie wiem jaka może być tego przyczyna, może miał ktoś z was podobny dylemat. Dodam jeszcze, że gdy włączam awaryjne kontrolka świeci się przez kilka sekund po czym gaśnie i nic się nie dzieje. Jeżdżę juz 2 miesiące bez awaryjek więc pora się za to zabrać  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Piter126p (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 9:42 Temat postu: |
|
|
a jaki przerywacz zalozyles?? taka banke jak jest normalnie w st ??
czy kwadratowy pamietam kiedys ze kupowalem przerywacz z wyjsciiem zeby przykrecic do budy.sproboj wstawic inny przerywacz i zobacz czy jest tak samo.moze jkais stykw przerywaczu sie skleja i przestaje działąc |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 9:45 Temat postu: |
|
|
Założyłem nowy przerywacz ze sklepu, jest kształtem jak ten od wycieraczek tyle że mniejszy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter126p (EL)
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 9:48 Temat postu: |
|
|
czyli kwadratowy ??
hmm a masz mozliwosc podmiany na inny ew uzyczenia od kogos zebys sprawdzic czy nie jest trafiony przerywacz?nie pamietam czym byl sterowany przekaznik kierunkow |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 10:03 Temat postu: |
|
|
Tak kwadratowy. Trafiony? Jeśli już to może być zły bo odrazu po kupnie założyłem i awaryjek nie było Spróbuje skombinować jakiś do testu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter126p (EL)
|
Wysłany: Nie 31 Paź, 10 10:24 Temat postu: |
|
|
| na pewno kupiłes przerywacz do malucha??sprobuj jakis drugi skolowac tak jak sam powiedziales |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 01 Lis, 10 0:45 Temat postu: |
|
|
Po co Wy się tak czepiacie tego przerywacza od kierunków, skoro kierunki działają? Poza tym światła awaryjne powinny działać nawet wtedy, gdy przerywacza od kierunkowskazów nie ma w instalacji.
Moim zdaniem to tylko zbieg okoliczności i akurat padł se przerywacz od awaryjnych (nie mylić z tym od kierunkowskazów). Jak masz zapasowy, to podmień dla sprawdzenia, a jak nie, to proponuję pierw odłączyć go i sprawdzić jak wyglądają styki, a samym przerywaczem trochę potrząsnąć (tak, wiem, śmiesznie to brzmi, ale mój też ostatnio wariował, wyciągnąłem, dostał kilka strzałów i już działa bez zarzutu ). Ewentualnie jeśli nie jest to wina samego przerywacza, to problem leży gdzieś w instalacji, jakieś zwarcie czy coś. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piter126p (EL)
|
Wysłany: Pon 01 Lis, 10 0:53 Temat postu: |
|
|
tez prawda  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 01 Lis, 10 9:03 Temat postu: |
|
|
przerywacz od awaryjnych był podmieniany i było to samo a po tej podmianie i włożeniu "starego" przerywacza wariowały mi światła, włączały się normalnie za to przy wyłączaniu wyłączały się tylko światła do jazdy dziennej a postojówki się świeciły, po mrygnięciu światłami długimi postojówki gasły. Nie wiem co było tego przyczyną ale samo się zlikwidowało  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|