Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Światła awaryjne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Jackob (Ostrowiec Świętokrzyski)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 9:28    Temat postu: Światła awaryjne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Panowie mam problem ze światłami awaryjnymi. Problem zaczął się mniej więcej od momentu gdy wymieniłem przerywacz od kierunków, wszystko pięknie kierunki działają lecz światła awaryjne kompletnie padły, nie wiem jaka może być tego przyczyna, może miał ktoś z was podobny dylemat. Dodam jeszcze, że gdy włączam awaryjne kontrolka świeci się przez kilka sekund po czym gaśnie i nic się nie dzieje. Jeżdżę juz 2 miesiące bez awaryjek więc pora się za to zabrać Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Piter126p (EL)

Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 9:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jaki przerywacz zalozyles?? taka banke jak jest normalnie w st ??
czy kwadratowy pamietam kiedys ze kupowalem przerywacz z wyjsciiem zeby przykrecic do budy.sproboj wstawic inny przerywacz i zobacz czy jest tak samo.moze jkais stykw przerywaczu sie skleja i przestaje działąc
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 9:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Założyłem nowy przerywacz ze sklepu, jest kształtem jak ten od wycieraczek tyle że mniejszy Razz
Powrót do góry
Piter126p (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 9:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli kwadratowy ??
hmm a masz mozliwosc podmiany na inny ew uzyczenia od kogos zebys sprawdzic czy nie jest trafiony przerywacz?nie pamietam czym byl sterowany przekaznik kierunkow
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 10:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak kwadratowy. Trafiony? Jeśli już to może być zły bo odrazu po kupnie założyłem i awaryjek nie było Rolling Eyes Spróbuje skombinować jakiś do testu.
Powrót do góry
Piter126p (EL)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 31 Paź, 10 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pewno kupiłes przerywacz do malucha??sprobuj jakis drugi skolowac tak jak sam powiedziales
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 01 Lis, 10 0:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po co Wy się tak czepiacie tego przerywacza od kierunków, skoro kierunki działają? Poza tym światła awaryjne powinny działać nawet wtedy, gdy przerywacza od kierunkowskazów nie ma w instalacji.

Moim zdaniem to tylko zbieg okoliczności i akurat padł se przerywacz od awaryjnych (nie mylić z tym od kierunkowskazów). Jak masz zapasowy, to podmień dla sprawdzenia, a jak nie, to proponuję pierw odłączyć go i sprawdzić jak wyglądają styki, a samym przerywaczem trochę potrząsnąć (tak, wiem, śmiesznie to brzmi, ale mój też ostatnio wariował, wyciągnąłem, dostał kilka strzałów i już działa bez zarzutu Mr. Green). Ewentualnie jeśli nie jest to wina samego przerywacza, to problem leży gdzieś w instalacji, jakieś zwarcie czy coś.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pon 01 Lis, 10 0:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez prawda Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 01 Lis, 10 9:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przerywacz od awaryjnych był podmieniany i było to samo Sad a po tej podmianie i włożeniu "starego" przerywacza wariowały mi światła, włączały się normalnie za to przy wyłączaniu wyłączały się tylko światła do jazdy dziennej a postojówki się świeciły, po mrygnięciu światłami długimi postojówki gasły. Nie wiem co było tego przyczyną ale samo się zlikwidowało Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński