Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Światełka w maluszku!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 17:29    Temat postu: Światełka w maluszku! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie macie zaroweczki w swoich maluszkach?? ja z przodu wsadzilem sobie philipsy vision plus i postojowki philips blue vision. swieca slicznie na bialo Very Happy no i troche dalej niz te ktore mialem wczesniej
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 17:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przód: żarówki H4 + Bosma big LED - białe.
Tył: wielokierunkowe żarówki LED Bosma - czerwone.
Kierunki: - przód/tył bańkowe, chromowane - pomarańczowe,
- boki Bosma LED 4xLED 5mm - pomarańczowe.
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 17:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
swieca slicznie na bialo no i troche dalej niz te ktore mialem wczesniej

No i też kilkakrotnie krócej niż tradycyjne Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 17:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fakt...zywotnosc maja mala Crying or Very sad ale mam nadzieje do wiosny wytrzymaja. i tak teraz caly czas jezdze gdy jest ciemno. na wiosne sie diodowe do jazdy dziennej kupi. widzialem ze potanialy na allegro. chromowane pomaranczowe ?? jakie to?? zapodaj zdjecie. jakos fajnie wygladaja lub swieca?
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z chromowanymi cały bajek polega na tym że bajka jest chromowana i po włożeniu takiej żarówki pod biały klosz nie widać wcale żarówki i nie ma żadnego pomarańczowego refleksu czyli tak jak na załączonym obrazku:
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 18:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaaa.....w sumie zawsze cos...mi tam nie przeszkadza pomaranczowy oddcien na kloszu Very Happy planuje w najblizszym czasie boczne kierunki wymienic na biale od sc.
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ilu watowa ładujecie do maluszka te H4?

Lama autko ci się sypie z tego co widać. Do lakiernika trzeba oddać!
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Źle widać, rynienki brudne z resztą tego lata całość zrobiona a słupek przed latem był zasmarowany fluidolem z resztą też zrobione.
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

60/55W czyli standart. wiecej nie mozna.prawo zabrania. instalacje mozna spalic. innych ludzi sie na drodze razi. aaa... i klosze mozna stopic
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo ja sie tak zastanawim dlaczego wy tak na te światla w maluchu narzekacie. U mnie świecą jak w każdym pożądnym samochochodzie.

Lama a to wgniecenie pod reflektorem i rdza?
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rdza to 5x5mm ale nie ma po niej już śladu, a ślad to po bum, ale poza tą wgniotką to nic.
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 19:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

swiatla nie sa zle, ale zawsze moga byc lepsze XD ktos na allegro ostatnio wystawil soczewkowe z punto a dopasowane do malucha XD
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie, a Cinek z czego ma soczewki?

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam żarówki philips gold rally 100/110W i swięcą zajebiaszczo:)
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 23:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja nawet nie wiem co tam mam Laughing Po poprzednim właścicielu nie wymieniałem bo spalić się nie mogą Laughing

PostWysłany: Pon 03 Gru, 07 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli jednak można miec mocniejsze Mr. Green
Tak mnie to zaciekawilo że aż się jutro wybiore na poszukiwania numerkow na moich "świeczkach" bo one faktycznie bardzo jasno świecą jak na standartowskie maluchowskie.

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 04 Gru, 07 8:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jakie zarowki mozna zamontowac do malucha zalezy tez od rodzaju reflektora. w starszych maluszkach byly zarowki takie jak babka w tych nowszych sa juz h4. czytalem w jakiejs ksiazce o tuningowaniu malucha ze przy wymianie zarowki na silniejsza trzeba poprawic/sprawdzic instalacje elektryczna. akumulator tez niekoniecznie musi podolac. moze byc niedoladowany jezeli sie na krotkich dystansach jezdzi z silniejszymi zaroweczkami. (nie mam polskich znakow bo na kompie z niemiecka klawiatura siedze) pozro!
Powrót do góry
MaRcIN911 (Częstochowa)

PostWysłany: Sro 05 Gru, 07 3:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mozna zakładać H4 ja miałem w maluszku z 90roku i teraz tez takie mamw 78roczniku instalacja wytrzyma niebędzie się przepalać ni chyba ze ktoś ma jakąś sztukówke na kablach ale jeśli wiązki są nietknięte to niebędzie problemów
jeden minus h4 to czasami niedoładowany akumulator ale niema obaw
no chyba ze mamy philips gold rally 100/110W jak MateuszC to trzeba pilnować akumulatora zeby niezdechł Wink
Powrót do góry
MateuszC

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 05 Gru, 07 9:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz ja to tym tak rzadko jeżdże że i tak raz na czas musze ładować akumlator.Ale światła świecą super i ta barwa złotawo/niebieska miód.
Powrót do góry

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 05 Gru, 07 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie ze zarowki h4 do starszych maluszkow zamontowac sie da. tylko ze ich reflektory nie koniecznie sa do zarowek h4 przystosowane i swiatlo moze razic innych kierowcow lub swiecic w roznych dziwnych kierunkach. koszt kompletu reflektorow h4 nie jest duzy, ok. 40-50zl do tego para zaroweczek h4 i jest git.
Powrót do góry
kamil_loczek (Zduńska Wola)

Member
Member

1987 Fiat 126p

PostWysłany: Sro 05 Gru, 07 15:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z przodu u mnie goszczą żarówki 90/100 watt Very Happy i jest git malusek jeździ tak od 5 lat i klosze sie nie wypaliły tylko trzeba te cieńkie bańki wsadzać w przypadku starych lamp
:d

Moja Zielona Strzała Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sro 05 Gru, 07 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówiąc o zakładaniu H4 wątpię żeby ktokolwiek miał na mysli wymianę samych żarówek, to musiałaby być niezła głupota.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński