Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
swap z Tico 800 ccm lepszy niż z CC 900??? - kilka pytań

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 16:31    Temat postu: swap z Tico 800 ccm lepszy niż z CC 900??? - kilka pytań Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam

jak w temacie chodzi o swap silnika z Daewoo Tico, czy ktoś robił coś takiego?

teraz rozwinę temat, bo dzisiaj odwiedziłem pewnien zakład tuningowy we Wrocku (Heinrich Tuning) i nawiązałem rozmowę o tuningu malucha, rajdach, kjs itd. itp. i kolo który zajmuje się już w cholere czasu konkretnym tuningiem (jego maluchy wygrywały m.in. na 400 m) powiedział, że z silnika Tico jest w stanie wycisnąć około 70 KM (właśnie mają tam takie cudo), i że lepsze osiągi można zrobić niż z silnika z CC 900

więc teraz tak sobie przemyślałem sprawę, bo mogę mieć prawie za free silnik z Tico i jakby sobie go wrzucić do malca, ale nie słyszałem jeszcze o czymś takim Ekhm... więc pytam tutaj

ogólnie to po głowie mi chodzi zrobienie rajdóffki do kajtów Wink w klasie do 903 ccm, taki malacz z około 70 KM w klasie 1 byłby kozackim sprzętem

może ktoś ma jakieś doświadczenia, albo znajomków którzy robili może taki swap, bo jestem ciekaw o flansze i inne rzeczy

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
lewy06 (Inowrocław)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 18:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 napisał:
słyszałem jeszcze o czymś takim Ekhm... więc pytam tutaj

na allegro napewno byl do kupienia wiec da rade

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 20:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

właśnie tak mi sie zdawało, że był Smile tylko chodzi o to, że chciałbym coś takiego zobaczyć w necie jakieś foty itd.

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7285530

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Swapuj z CC700, większe możliwości

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odradzam ;

poza tym masz wtedy 4 biegi wstecz
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
poza tym masz wtedy 4 biegi wstecz

Aaaaaa tam, razem ze skrzynią CC i odwrócić dyfer.

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 22:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

panowie bez off topów prosiłbym Smile a CC700 się chłopczyku nie nadaje Crazy maluch przy paru modach objedzie taką 700 że łohoho

pyrcio_90 właśnie tego szukałem, gdzie ty żeś to wykopał?? kiedyś właśnie to było na oto moto ale zniknło sobie

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Palec91 (Baniocha/Piaseczno)

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze, kurvva, to jak rzeźbisz w gównie to na maxa
Po drugie, jak SWAP to tylko 1242
Po trzecie jak jeszcze raz powiesz do mnie chłopczyku to Ci wyjebie przy najbliżej okazji...

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozdro&Poćwicz Laughing Laughing Laughing

Czy każdy użytkownik z przedrostkiem Piter w nicku musi mieć problem z kumaniem? Laughing
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 22:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Palec91 i Franiu126p a czy wy macie jakiś problem ze zrozumieniem tekstu z pierwszego posta??? jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia w temacie to dziękuję i proszę się tu nie wypowiadać i nie rzucać mięsem

Palec91 700 sam sobie swapuj, a jeśli chodzi o 1,2 to nie tylko bo jest jeszcze sporo ciekawych możliwości więc nie piotol głupot, i za przeproszeniem nie wypowiadaj się tu już

dziękuję za uwagę, i mam nadzieję, że wreszcie jakiś mod walnie wam ostrzeżenie, bo szkoda tego tematu na wyrażanie waszych dziwnych poezji

ps. czekam na jakieś dalsze info j.w. w temacie

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Taki temat mi się przypomniał:

http://www.terytorium126p.pl/forum/post48469.html?highlight=#48469

Ten silnik jest co prawda od Suzuki Carry, ale jeśli to ten sam silnik co miał Suzuki Maruti, to takie były też montowane w Tico. A nawet jeśli to nie ten silnik, to też ciekawa alternatywa dla silników fiata. Razz

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 23:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się już przyzwyczaiłem, że jakiego byś tematu nie założył, to i tak zawsze komuś to nie będzie pasować. Jeden będzie rzucał mięsem, drugi przekonywał do swoich racji w sposób nie do końca normalny... Trzeci wyśmieje, czwarty będzie się pukał w głowę. Nie trudź się Rolling Eyes

Powrót do góry
evo4tom (zdolnyslask)

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawa wyglada tak lepiej wstawic od matiza bo jest tonowsza konstrukcj oparta na tym samym bloku, silnik te powstaly u inzynierow z suzuki i sa to :

-S-TEC (Tico) poj.0,796 , 6 zaworow OHC na gazniku 3 cylindrowy, legitymuje sie moca 30 kW/41 KM przy 5500 obr./min oraz mometem 59 Nm przy 2500 obr./min, sprezanie to 9,3

-M-TEC (matiz) nowszy silnik oparty na tym samym bloku, poj0,796 , 6 zaworow ohc zasilany wielo(hahaha 3 wtryski)wtryskowo rowniez 3 cylindry i moc 37,5 /51 KM przy 5900 oraz moment 68,6 / 4600

ale niestety sa to 3 cylindrowce wiec korbowod jest srtasznie ch..wy i odglos silnika bblllleeeeeeeeee pozatym flansza napewno bedzie kosztowna i sama cena za silnik i czesci matiza nie ciekawe (chyba).

ja mam 903 od cc na glowicy z fiata 127 oraz gazniku na zaplonie iskrowym ale jescze nie jest skonczony wiec nic nie powiem co do mocy itp,

ps nic nie polecam i nic nie neguje

pozdrawiam
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie narazie robię zarys wszystkiego co i jak, muszę sprawdzić jaki kolo ma ten silnik, bo miał matiza i tico i oba poszły na złom po wypadku, a jeden silnik mu został tylko już nie wiadomo czy to tico czy matiz Very Happy

zobaczymy może coś się ztego wymodzi, ale to w odległej przyszłości

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Wto 13 Sty, 09 23:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter19850207 póki co to skończ to co zacząłeś a nie ci jakieś pierdoły w głowie Mr. Green i zamiast się zastanawiać i siedzieć na forum to do garażu skręcać żebyś się na spota wyrobił Mr. Green

Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Sro 14 Sty, 09 9:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
Pozdro&Poćwicz Laughing Laughing Laughing
gra tu ktoś w CS'a czasem? Very Happy

Czy każdy użytkownik z przedrostkiem Piter w nicku musi mieć problem z kumaniem? Laughing

nie mogę Mr. Yellow a piter19850207 normalnie wszedłem w allegro,posortowałem od ceny i "włala" jest Wink pozdro

PostWysłany: Sro 14 Sty, 09 11:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy napisał:
zamiast się zastanawiać i siedzieć na forum to do garażu skręcać żebyś się na spota wyrobił

właśnie na dworze -10 było, a w garażu mam jakieś -4, nie idzie klucza do ręki wziąść Ekhm... może dzisiaj się pomęczę, i może się wyrobię do soboty

Ozzy napisał:
piter19850207 póki co to skończ to co zacząłeś a nie ci jakieś pierdoły w głowiewyrobił

a ten pomysł na kajty dawno mi chodził po głowie, ale na pewno nie z tą budą od mojego ELX, bo mi jej szkoda

pyrcio_90 napisał:
normalnie wszedłem w allegro,posortowałem od ceny i "włala" jest

po 8h w robocie przy kompie jak szukałem na allegro to ślepoty już dostałem i nie zauważyłem tego, ale dzięki za pomoc, napisałem do kolesia, żeby się odezwał do mnie Smile

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński