Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Swap

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Wojt07

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 13:02    Temat postu: Swap Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile jestem tu nowy i mam pytanie :
dało by sie ten silnik wsadzic do maluszka i jakie by sie liczyly z tym koszty/??/trzeba by bylo zmienic skrzynie biegow ,itp ... ?? dziekuje
http://allegro.pl/item1114005345_fiat_brava_bravo_silnik_1_2_16v_2000r.html 1.2 ok.80KM
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj, dałoby radę wsadzić ten silnik, ale koszty całego swapa będą duże, lepiej poszukać jakiejś tańszej jednostki, np 1.1 od sc sporting lub punto. Z tym silnikiem myślę, że złożenie swapa będzie wynosić około 3tyś., a co do skrzyni to może być maluchowska, która może długo nie pożyć no i przeguby przydałby się już raczej tripody, też nie mały wydatek.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 16:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będę miał silnik 1.1 SPI do sprzedania 54km z pełnym osprzętem, chłodnice z Uno 1.0. Więc tylko pozostanie Ci kupić rury, flansze i łape silnika i masz swapa Wink
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 16:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Więc tylko pozostanie Ci kupić rury, flansze i łape silnika i masz swapa Wink

Heh można to wszystko samemu zrobić i też będzie dobrze, i na pewno wyjdzie o wiele taniej.

XD Very Happy
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 18:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek tripody raczej odradzam jak będzie jakiś problem to strzeli zabierak się wymieni i po sprawei,A jak masz tripody to nic nie zerwiesz tylko zmielisz skrzynie co wiąze się z większym nakladem pracy i kosztów Smile .Silnik dokładnie jakieś 1,1 od ccs.Choć wiadomo apetyt rośnie w miare jedzienia Razz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 18:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedz mi dlaczego odradzasz tripody? Masz zamiar przy takiej mocy non stop wymieniac przeguby i zabieraki? Myślę, że po krótkim czasie zwróci się koszt tripodów. To jest moje zdanie. A co do skrzyni to na szrocie wydasz 50-80 zł, więc na prawdę to nie jest duży koszt.

XD Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 13 Lip, 10 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu urwał fabryczny zabierak po kilku minutach.
kaszel1510 zanim coś napiszesz to pomyśl

PostWysłany: Sro 14 Lip, 10 0:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
Niedawno Bisek dostał ładne używane zderzaki i maskę od EL, kilka dni temu przybyła też używana maska od EL.
Od wczoraj mój Bis jeździ w barwach Terytorium 126p

to cytat z Twojego watku wiec sam nie pisz bzdur wyjdz na dwor dotlen sie postaraj zapanowac nad Swoim A.D.H.D i dopiero wtedy uracz nas Swoim glebokim przemysleniem.

A co do przeglubow i zabierakow to zalezy jak jezdzisz jak katujesz dyfer na asfalcie i to wszystko szybko sie skonczy(tripod,nie tripod). 126 to nie driftowoz.

Silnik 1.1 to dobra opcja.
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 14 Lip, 10 17:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak samo jak mówi evo4tom Maluchowska skrzynia nie jest przystosowana do takiej mocy Sad Jeżeli będziesz miał tripody i dawaj yazzu na asfalcie to pójdzie dyferencjał Wink
ale bez sporów mi tu prosze Smile nie od tego jest ten temat Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 14 Lip, 10 21:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

evo4tom napisał:
A co do przeglubow i zabierakow to zalezy jak jezdzisz jak katujesz dyfer na asfalcie i to wszystko szybko sie skonczy(tripod,nie tripod). 126 to nie driftowoz.

Tripod nie pójdzie, prędzej właśnie skrzynia się posypie Wink

XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński