Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
swap 1.9 tdi
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
kamil_loczek (Zduńska Wola)

Member
Member

1987 Fiat 126p

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 20:15    Temat postu: swap 1.9 tdi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kolo w poznaniu zrobił swapa wsadzając silnik 1,9Tdi od passata ze skrzynią i całym osprzętem. Maluch ten jest poszerzony z tyłu. Zawias jest na kolumnach PcPherson przerobione wloty powietrza bo z Tyłu ma zamontowaną chłodnice. w klapie na dole wycięte porządne dziury aby zapewnić przepływ powietrza. układ zmiany biegów zrobił z układy linkowego od mitsubishi colta a przy skrzyni która kończy się pod zderzakiem wykonał odpowiedni mechanizm do zmiany przełożeń. niestety nie miałem aparatu by zrobić zdjęcie i wam pokazać:( Widziałem na własne oczy jak wygląda i jak jeździ na prawdę to jest coś Smile

Moja Zielona Strzała Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html
Powrót do góry
cb_marcin (Pionki)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to musi zapitalać i to nieźle

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 22:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Napewno ciężki do opanowania przy większych prędkościach lub przy nagłym przyspieszeniu...
Powrót do góry
Medyk (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nic nowego, wystarczy popatrzeć na malucha z Węgier "Polski Drag", który był na Zvoleniu 2007, no ale i tak ciekawe jest to, że ktoś z Polski zdobył się na odwagę wsadzić ten silnik do malucha.
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 16:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny silniczek lekkim ujem można bez większego dłubania podkręcić do 170KM.W tonowym gufrze wymiata Very Happy

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałbym zobaczyć jego budę po 1000 km umiarkowanie ostrej jazdy Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nic nowego, wystarczy popatrzeć na malucha z Węgier "Polski Drag", który był na Zvoleniu 2007, no ale i tak ciekawe jest to, że ktoś z Polski zdobył się na odwagę wsadzić ten silnik do malucha.

"Drag Polski" z tego co mi wiadomo wiele z Polską wspólnego nie ma Razz
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
Cytat:

"Drag Polski" z tego co mi wiadomo wiele z Polską wspólnego nie ma Razz

a gdzie on napisal ze ma? Twisted Evil

w ogole to Wy sie jeszcze takimi rzeczami podniecacie?
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 22:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Palec91 napisał:
Chciałbym zobaczyć jego budę po 1000 km umiarkowanie ostrej jazdy

Buda od spodu już prakycznie nie jest maluchowa Very Happy zresztą jak i cała reszta ten maluch był na poczatku swapem 1.0 później 1.8 następnei nie wiem co i teraz ten dezel Razz
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 22:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Emo Franiu tak Laughing To nie czas że zmiana silnika to ło Boże co to nie było teraz każdy w garege może to zrobić za cześci kupine z zestawów od pewnych ludzi Laughing Drag polski fajne ma zrobione nadwozie odobiście go nie widziałem na własne oczy.
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 22:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Huber mówił o 1.8 diesel ale może jednak to miał być 1.9 Wink
Sr masz na niego jakiś namiar dowiedz się Wink na ogólnopolski nie udało nam się go ściągnąć :-/
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
kamil_loczek (Zduńska Wola)

Member
Member

1987 Fiat 126p

PostWysłany: Pon 17 Lis, 08 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to dokładna historia tego auta 1.0 uno potem 1,8 audi a teraz 1.9TDI. Spotkałem Huberta raz bo specjalnie przyjechał pod polibude w Poznaniu By mi tego malucha pokazać bo nie chciałem zbytnio uwierzyć. Ale chłopak ma talent jak do corsy a wsadził silnik 2.0 turbo i objechał nim bmw M3.
http://pl.youtube.com/watch?v=ROZmdWt7vTA

Moja Zielona Strzała Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/pogromca-polosi-green-arrow-t2400-25.html
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Wto 18 Lis, 08 14:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ekjonar napisał:
No Emo Franiu tak Laughing To nie czas że zmiana silnika to ło Boże co to nie było teraz każdy w garege może to zrobić za cześci kupine z zestawów od pewnych ludzi Laughing Drag polski fajne ma zrobione nadwozie odobiście go nie widziałem na własne oczy.

do mnie pijesz?
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sro 19 Lis, 08 8:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie do misia gogo! Nauczyłeś się czytać?

Jeszcze raz i ostrzeżenie dla ciebie. //Demon126p
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Sro 19 Lis, 08 20:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już Ci to kiedyś napisałem, ale powtórzę jeszcze raz:

Powrót do góry
Borys Jelcyn (stolica polski)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 23 Lis, 08 21:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak ja zrobie słapa to nie ma bata Very Happy
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 18 Lip, 09 17:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdjęcia umieść

PostWysłany: Sob 18 Lip, 09 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

grzejesz kotleta? Idea Ekhm...

PostWysłany: Sro 28 Paź, 09 16:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no maluszek rzeczywiscie zapier...la Smile stałem sie jego szczesliwym posiadaczem, co prawda stał ponad rok i wiele rzeczy przydało by sie zrobic na nowo ale jest ok 120KM skrzynka 5 i to sie liczy

Powrót do góry
lewy06 (Inowrocław)

PostWysłany: Sro 28 Paź, 09 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie, to musi smigac ale ja i tak nie lubie dieslow chocbys mial z 200 konia Cool

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 01 Lis, 09 12:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikesz33 napisał:
no maluszek rzeczywiscie zapier...la Smile stałem sie jego szczesliwym posiadaczem, co prawda stał ponad rok i wiele rzeczy przydało by sie zrobic na nowo ale jest ok 120KM skrzynka 5 i to sie liczy

masz jakieś konkretniejsze zdjęcia tego auta ??
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
mikesz33 (Luboń)

PostWysłany: Pon 02 Lis, 09 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem na etapie dokładnej zabudowy silnika dzisiaj porobie i wieczorem wstawie spoko Very Happy
Powrót do góry
ziomal (WrOcŁaW)

Member
Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 09 Gru, 09 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to chyba jedna wielka ściema a nie posiadacz...

PostWysłany: Pią 11 Gru, 09 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sciema?? watpie Smile mialem przyjemnosc jechac tym maluchem i powiem szczerze bylem posrany a jak chcesz wiecej zdjec wystarczy poszukac na 126poznan.pl
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Gru, 09 15:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadza sie foty sa chyba nawet po czesci jest pokazany silnik tego potworka Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński