| Autor |
Wiadomość |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
Pochwał: 1
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 18:46 Temat postu: |
|
|
Nie pamiętasz zeszłego roku
to co zjawcie się? Ściągniemy Lisa, Spekola może kogoś jeszcze  _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
BAZIjarocin (Jarocin)
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 19:34 Temat postu: |
|
|
no nie pamietam wlasnie ja raczej odpadam,swieta tuz tuz.. wiec roboty w domu co nie miara i z kasa krucho  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
staszekv (Kębłowo)

|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 19:55 Temat postu: |
|
|
| ja abstynent |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 22:48 Temat postu: |
|
|
raz na rok można inaczej ja ciągle za kółkiem  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
staszekv (Kębłowo)

|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 22:57 Temat postu: |
|
|
kto był w wolsztynie to słyszał P. Burmistrz miasta i gminy powiedział chętnie zaprasza na dni maja 1-3 maj , co dużo mówić do wolsztyna przyjżdza około 10 tys. ludzi z całego świata na paradę parowozów (wolsztyn to jedyna czynna parowozownia na całą europe )
i taka impreza jest mile widziana , wiem że jeszcze jest czasu , ale chciałbym poznać zdanie i dowiedzieć się czy są chetni , miasto organizuje można by było załatwić camping domki/namioty. i zrobić 2 dniowy zlot/spot.
pozdrawiam staszekv |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 5
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 23:37 Temat postu: |
|
|
Byłem w Wolsztynie na paradzie parowozów w zeszłym roku... Piękna sprawa.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 4:16 Temat postu: |
|
|
O tych parowozach nawet w "Legendach PRL-u" było jak dla mnie pomysł spoko  _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 8:51 Temat postu: |
|
|
Ja tam byłem w tamtym roku ale tylko sobie pooglądać więc jak zapraszają to czemu by nie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
staszekv (Kębłowo)

|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 9:07 Temat postu: |
|
|
heh , bo ogólnie jest tak miasto chce mieć wniosek jak to w urzedach , wniosek o przydzielenie zlotu w programie wolsztyna czyli korowód, jeśli byli by chętni można nadusić ich o udzielnie jakiś ulic i jakiś wyscig zrobić , ale to tylko zalezy czy byliby chetni i czy miasto na to poszło , dwu dniowy taki zlocik camping nad jezirkiem i było by gicior;) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:50 Temat postu: |
|
|
moja odpowiedz znasz jak nie na dwa dni to na jeden na pewno się zjawię  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 18:22 Temat postu: |
|
|
Ja na pewno we Wolsztynie będę Więc na spota jak najbardziej tak (a nuż już swapem? ). _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 08 22:30 Temat postu: |
|
|
te Staszek,pomysl super,i zalatwiaj juz tam z burmistrzem (spoko ziom )
a co do Karola,spedzam zdecydowanie wiecej czasu za kolkiem niz ty,i minimum 2 bronki dziennie musza byc .. to nie jest wytlumaczenie  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 08 23:04 Temat postu: |
|
|
Bazi co do limitu za kółkiem to bym się sprzeczał ile robisz km miesięcznie? Ja dochodzie czasem do 40kkm(nie maluchem oczywiście)  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 0:44 Temat postu: |
|
|
dobra dobra.. Karol.. Daj dowody to uwierze.. jak nie to ja ci powiem ze 10 razy tyle co ty ale kazda wymowka jest dobra..
P.S> troche przesadziles z tymi Km..  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 1:06 Temat postu: |
|
|
40 000km miesięcznie? To wychodzi na to, że dziennie musiałbyś robić 1333km... To by znaczyło, że albo musisz codziennie nieźle popierdalać, albo cały dzień nie wychodzisz z auta.
Te 1333km, to jest jakieś 12 godzin jazdy ze średnią prędkością 110km/h... Czyli ja Ci nie wierzę... - za często siedzisz na forum by robić 40 000 miesięcznie.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 12:58 Temat postu: |
|
|
Bazi są takie miesiące jak jeżdżę jako kierowca u znajomego w firmie
Standard to jest tak miedzy 15-20 tys. z czego maluchem robię jakieś 5tys km miesięcznie ale ja mam w tej chwili tak, że u kumpla dorabiam jako kierowca i jak ktoś się nie zjawi jadę za niego np. dostaje tel o 2 czy 4 w nocy za godzinę wyjazd i jadę kasa jest potrzebna (spłacam stare długi a jest tego bardzo dużo ;-( ) i dlatego rzadko mam czas żeby napić się piwa czy czegoś mocniejszego bo nie wiem kiedy będzie szansa coś zarobić  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 13:05 Temat postu: |
|
|
15-20 tys./mies. + 5 tys./mies.maluszkiem to i tak kluci sie z twoja obecnoscia na forum ale koniec tematu  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 13:13 Temat postu: |
|
|
Nie nie, on napisał 15-20 tys. z czego W TYM PRZEBIEGU ZAWARTE to 5 tys. kaszlem.
Ale to i tak coś za dużo wychodzi.
20tys. km w miesiącu to 666km dziennie, to oznacza, że przez 12 godzin musi jechać ze średnią prędkością 55km/h. To jeszcze byłoby do uwierzenia, ale musiałbyś chodzić dzień w dzień do roboty, żeby tyle nakręcić. Druga sprawa to nie wiem ile w tym prawdy, ale gdzieś słyszałem, że jak jeździsz jako zawodowy kierowca, to nie możesz jechać dłużej niż 9 godzin i musisz mieć w tym czasie jedną przynajmniej półgodzinną przerwę... No chyba że nie przestrzegasz tych przepisów...
Ale i tak jak na takie przebiegi za dużo siedzisz na forum.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 13:17 Temat postu: |
|
|
a no fakt,zle przeczytalem,ale to i tak nie zmienia faktu ze za duzo  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 13:45 Temat postu: |
|
|
U mnie we firmie służbowy dostawczak jeżdżacy na 3 zmiany (3 kierowców) coprawda oprócz weekendów nakula około 8-10 tys km miesięcznie i mi się wydaje że więcej to już jest nie możliwe wliczając w czas pracy załadunek i wyładunek a także postoje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 14:09 Temat postu: |
|
|
Sr to tu się jedź no-stop w tym miesiącu miałem tylko dwa kursy i na razie więcej mieć nie będę, ale fakt od nowego roku będę jeździć dużo ( w zeszłym roku co np. miałem w wakacje służbówkę w godzinach pracy i nie służył ten samochód do jedzenie tylko do dowzenia z firmy do mojego biura (nazwijmy to tak) i s powrotem przez miesiąc i tak robiłem ok. 500 km/dziennie więc to zależy głownie od km do pokonia )  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 14:12 Temat postu: |
|
|
Przez cały miesiąc? Czyli liczmy 30 dni? Jeśli tak, to jeżdżąc 30 dni po 500km, akurat nabiłoby się 15000km...
No ale że raz na jakiś czas nabijesz trochę więcej na licznik, to nie znaczy że zawsze. Więc nie wiadomo ile za kierownicą też nie spędzasz...  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 15:49 Temat postu: |
|
|
Kaszlak_maniak ja nie napisałem, że ZAWSZE tylko, że BYWAJĄ a to różnica  _________________ Pozdrawiam
Karol13
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 16:16 Temat postu: |
|
|
Dobra przyznaję, mój błąd.
| karol S. 126wlkp napisał: | | Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing |
Twoje 40 000km i tak było bardziej  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
staszekv (Kębłowo)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 18:15 Temat postu: |
|
|
a co do tego zlotu , będe myślał , i próbował coś zrobić , sam nie moge wszytskiego zrobić mam ograniczenia  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|