Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Sposob na opadajaca podsufitke

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 24 Lis, 10 13:14    Temat postu: Sposob na opadajaca podsufitke Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziadek mnie maltretuje zebym zapytal czy ktos ma jakis patent nie liczac podpierania szczotka Razz

da sie ja wyciagnac przez drzwi i podkleic ? Moze jakas inna metoda ?

Z cyklu "Pomysly dziadka Harnasia":
wywiercic dziure w dachu i przykrecic na fest Rolling Eyes
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Sro 24 Lis, 10 13:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja w ELu miałem listewkę przez środek daną....i zdało egzamin i nawet w oczy nie wpadało zbytnio...Bo ta listewka była ozdobna Wink
Powrót do góry
karolzse@vp.pl

PostWysłany: Sro 24 Lis, 10 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Very Happy Też miałem ten problem z podsufitką Rolling Eyes i żeby zrobić to jak trzeba i żeby to wyglądało to nie pozostaje nic innego jak wyjąć starą podsufitkę, zerwać materiał, wyciąć z dykty (płyty paździerzowej) dokładnie taki sam kształt (nowa płyta nie musi mieć otworków). Następnie podkleić zerwany materiał na nową podsufitkę (wcześniej można go wyprać) dokleić gąbkę na wierzch. I w tym momencie przechodzimy do najtrudniejszego etapu montarzu, czyli włożenia tego do środka Laughing
Całą podsufitkę wkładamy do malucha przez drzwi (tyłem do środka), naginamy ją w literę 'U' tak abt weszła bokami na swoje miejsce, dosuwamy ją jak najbliżej przedniej szczeliny (uwaga na palce Wink ), dobrze jeśli pomaga nam druga osoba i tylnia szyba jest wyjęta. Pomocnik, przez otwór na tylną szybę, podtrzymuje podsufitkę lekko wygiętą do połowy w literę 'U' a my w tym czasie dociskamy przód podsufitki aby ułożył się na płasko i próbujemy wsunąć w szczelinę z przodu (pomocnik też pcha od tyłu). Podsufitka powinna z oporem wejść na swoje miejsce, jeśli weszła to z tyłu, na zagięciu dachu dociskamy podsufitkę aż do momentu zaskoczenia w szczelinę tylniej ramy szyby. Materiał z podsufitki który nie wlazł razem z nią w szczeliny, wpychamy ostrożnie śrubokrętem.
Tak mniejwięcej to robiłem, jest to bardzo trudne i trzeba uważać na delikatną płytę która lubi się łamać na zgięciu. Efekt... to podsufitka jak z fabryki Cool Inna opcja to podsufitka klejona...
Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński