Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Soczewki z Punto II

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 22:47    Temat postu: Soczewki z Punto II Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam pytanie: Ma ktoś wmontowane soczewki z Punto II w zwykłe lampy z malucha jak cos to prosił bym o opisy i fotki . Z góry dzieki :d

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim należy dać szkło reflektora do polerowania, aby uzyskało całkowicie przeźroczystą powierzchnię. Zobacz kto to wykonuje i sprawdź czy cię na to stać, potem kontynuuj temat.

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 23:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo soczewki już mam dlatego pytam a soczewki to 1/4 drogi Very Happy

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 23:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Osobiscie nie lubie soczewek w malcu. Jak rozwiazesz kwestie swiatel drogowych?

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślałem też nad tym jak to zrobić, ale jak na razie nie mam pomysłu ;|

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob bixenon na soczewkach np z Audi. zabawa w soczewki dla soczewek nie ma sensu.

Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Sro 23 Sty, 08 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najpierw poszukam gdzie poleruja szkła

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Czw 24 Sty, 08 18:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem tak jakis czas temu były lampy do bączka na alledrogo własnie z soczewami od punto.Może i to fajnie wygląda i świeci ale ciężko to upchnąc bo troche wchodzą w bude.

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 1:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

upchnąc może i by sie dało ale jak to niebieskim wytłumaczysz Question
dowód jak nic poleci nielepiej halogeny dalekosięrzne zamątować Question
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 14:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dowod poleci bo:

1 Lampa bez homologacji
2.Brak spryskiwaczy do ksenonu
3.Brak systemu autopoziomowania ksenonu

Prawie kazdy patrol zainteresuje sie tymi lampmi

Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo napisał:
2.Brak spryskiwaczy do ksenonu
3.Brak systemu autopoziomowania ksenonu

Człowieku to nie są Xenony Shocked Shocked to są soczewki na zarówki typu H7

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 22:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc sie nie czepią,jeśli bedzie homologacja która sie niestety wypoleruje ze szkiełka.
Lepiej zainwestowac w zestawik bixenonów z przetwornicami.Na kozaku to świeci.

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Demon126p napisał:
Lepiej zainwestowac w zestawik bixenonów z przetwornicami.

siczewki mam jakie mam ale na biXenony mnie nie stać bo by wyszły drożej niż całę auto

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 23:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wytniesz ten badlook to i wartość auta pójdzie w górę Laughing

PostWysłany: Sob 26 Sty, 08 17:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch Badluk w avantarze jest zrobiny z taśmy maskującej Very Happy i chyba nie będe planował bad luku Very Happy

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 07 Lut, 08 8:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta taśma maskujaca to jakis nowy trend tuningowy ? Laughing

marcin 911 halogeny nic ci nie dadza bo to nie jest na standardzie tylko jako twoja dodatkowa inwencja tworcza

PostWysłany: Czw 07 Lut, 08 11:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczuraz napisał:
ta taśma maskujaca to jakis nowy trend tuningowy

nie widzisz ze auto jest rozebrane i nie ma lamp, to tylko przymiarka

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 07 Lut, 08 12:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A te drzwi w podpisie?? Rolling Eyes

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 1:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczuraz ja mówie ze halogeny mają homologacje i z nimi niema problemu
a czy ktoś załorzy halogeny czy nie to już jego sprawa warzne zeby się właścicielowi podobało Wink
Powrót do góry
szczuraz (WrocLove By)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 05 Mar, 08 0:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie o to mi chodzilo ... Shocked żadna szanujaca sie stacja kontroli nie podbije ci dowodu jak masz np w lampie soczewy a dlugie masz na halogenach w zderzaku to musi byc fabryka i tyle chyba ze w soczewe bi xenon zalozysz do oryginalnych lamp tylko ze dochodzi kwestia spryskow ktore w maluchu nie wygladaja ... a co do samopoziomowania to nie jest to obowiazkowe w dokladanym xenonie byle by lampy homo mialy

Member
Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 05 Mar, 08 9:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak nie stać Cie na xenon to stać Cię na soczewki??, xenon koszt 300zł z przetwornicami bi koszt 400zł z przetwornicami, polerowanie szkieł 100zł za jedno czyli 200 zł za dwa jeżli chcesz wsadzać sam soczewki to jeszcze musisz pomyśleć nad tym że musisz przymocować soczewki jakoś w starej lampie, najczęśćiej dzieje się to żywicą ale musisz też pamiętać żeby soczewki byłe ruwno w lampach umieszczone i obydwie w miare jednakowo aha zapomniałem ododać 8 na 10 lamp maluchowskich pęka przy polerowaniu. Jak nadal będziesz chciał wypolerować szkła to daj mi znać na pw to Ci napisze wdres do gościa który to robi. Aha i jeszcze jakoś samo szkło musisz oddzielić od dupy lampy, jak chcesz zdjecia to Ci moge zrobić z mojego golfa bo tam mam teraz włąśnie taką rzeźbe w gównie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński