| Autor |
Wiadomość |
Mroziu126p (Wrocław)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 20:30 Temat postu: skracanie osłon popychaczy i samych popychaczy ; ) |
|
|
pytanko czy znacie kogoś , kto dorobiłby mi skrocone oslony i popychacze do obniżonej o 4mm głowicy ; ) z gory dziekuje ! _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
FSM Bielsko B. Polski Fiat 126p 650E 86r(granatowa przejściówka) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:06 Temat postu: |
|
|
a to popychacze też się skraca ?  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:09 Temat postu: |
|
|
| Adrian. napisał: | a to popychacze też się skraca ?  |
w temacie modyfikacji silników jestem dosyc zielony, składam dopiero swoj pierwszy dlubany silnik wiec wybaczcie za niektóre głupoty choc mysle ze po to sa fora by własnie nabrać wiedzy i dowiedzieć się co i jak  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:14 Temat postu: |
|
|
Adrian. tak też się skraca aby koniki uderzały w zawory pod odpowiednim kątem _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:20 Temat postu: |
|
|
Tomek84 o tym pierwszy raz słyszę Możesz opisać jak to skrócić ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:22 Temat postu: |
|
|
ja tez wlasnie slyszalem ze się skraca, wiec raczej się nie przeslyszalem  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:27 Temat postu: |
|
|
jak bardzo splanujesz głowice to w pewnym momencie skończy ci sie regulacja na klawiaturze, wtedy trzeba skrócić laski _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:31 Temat postu: |
|
|
haha Tomek84 nie mów no i muszę Cię poprawić, skracając czy nie relacje konik-zawór pozostają bez zmian konik laska, i laska szklanka - to tutaj można by się trochę pospierać
Mroziu126p przy 4mm raczej powinieneś tym się zainteresować, żeby Ci zakresu regulacji zaworu nie brakło  _________________ MAŁY, ALE WARIAT
Ostatnio zmieniony przez piotrekwielki dnia Czw 02 Lut, 12 21:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:32 Temat postu: |
|
|
a przy 3 mm ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:38 Temat postu: |
|
|
u mnie starczyło, ale nie zaszkodzi skrócić, ja to zrobiłem później _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:41 Temat postu: |
|
|
ewentualnie laski od bisa można założyć, porównywałem w tymi od 650 i różnica była bodajże 7mm _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:45 Temat postu: |
|
|
łoj, to sporo... _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 21:58 Temat postu: |
|
|
piotrekwielki chodzi o to żeby drążek odpowiednio współpracował z dźwigną  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 12 22:05 Temat postu: |
|
|
pozostanę przy swoim - kąt pomiędzy zaworem a konikiem pozostaje bez zmian, bez względu na długość laski musiał byś skrócić zawór bądź spiłować konika żeby to zmienić.
kąt może i się zmienia, ale śrubki regulacyjnej względem laski no i może laski względem szklanki, no ale po coś są tam zaokrąglone styki tych połączeń _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek6996 (Bełchatów)

|
Wysłany: Pią 03 Lut, 12 9:37 Temat postu: |
|
|
Ja przy 2mm tylko osłony skróciłem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Pią 03 Lut, 12 10:14 Temat postu: |
|
|
| wojtek6996 napisał: | Ja przy 2mm tylko osłony skróciłem  |
przy takim planie nic wiecej nie trza  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hayabit (Kraków)
![]() Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 14:08 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
wojtek6996 napisał:
Ja przy 2mm tylko osłony skróciłem
przy takim planie nic wiecej nie trza |
Jak to nie trzeba? A jak dodasz do tego uszczelkę miedzianą? to przecież już się naprężenia robią
Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 17:16 Temat postu: |
|
|
| Hayabit napisał: | | Cytat: |
wojtek6996 napisał:
Ja przy 2mm tylko osłony skróciłem
przy takim planie nic wiecej nie trza |
Jak to nie trzeba? A jak dodasz do tego uszczelkę miedzianą? to przecież już się naprężenia robią
Pozdrawiam |
Nie pierdol głupot. Skoro ma głowicę po planie 2mm, i do tego przyjmijmy uszczelkę miedzianą 0,5 to wychodzi 1,5 mm planu.  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hayabit (Kraków)
![]() Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 17:54 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Nie pierdol głupot. Skoro ma głowicę po planie 2mm, i do tego przyjmijmy uszczelkę miedzianą 0,5 to wychodzi 1,5 mm planu. |
No to dziwne wyliczenia masz, jak może być 1,5? głowica schodzi 2,5mm w dół(miedź ma 0,3mm) a tobie nagle się 1,5mm zrobiło.
Brawo |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 17:58 Temat postu: |
|
|
Adrian.
a mierzyłeś seryjną uszczelkę ile ma jak usiądzie?? _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel666
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 19:33 Temat postu: |
|
|
| Seryjna ma bodajże 0,7 mm, mierzyłem starą kiedyś po wyciągnięciu z silnika. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 20:00 Temat postu: |
|
|
Adrian. no więc wychodzi że na miedzianej siada niżej niż na seryjnej. Ile splanowałeś to splanowałeś, nie liczy się uszczelki do planu głowicy...  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 22:25 Temat postu: |
|
|
Ktoś mi kiedyś tłumaczył że tak się właśnie liczy. Sory Hayabit, zwracam honor  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 12 22:46 Temat postu: |
|
|
Adrian. no jasna sprawa że liczy się grubość uszczelki - do efektów planowania, no ale skoro splanowałeś 2mm to nie odejmujesz od tego grubości uszczelki... ba, skoro dajesz miedź 0,5, to sam widzisz że usiądzie niżej niżna seryjnej o całe 0,2 mm, _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|