Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
silnik na swap

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
bad boy gang

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 20:36    Temat postu: silnik na swap Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a wiec mianowicie mam do kupienia silnik 1.0 z uno fire tylko musze go sobie wyjac jest na jedno punkcie i chcial bym sie dowiedziec co jeszcze musze wyjac zeby to pozniej zadzialalo w maluchu ??/???
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 21:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to gaźnik czy wtrysk?

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na wtrysku Grociu. Pisal ze na jednopunkcie Wink
komputer pokladowy, cewki, no i rozrusznik Wink Mr. Green
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 21:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aj sorki umknęło mi Smile

do tego co wypisałeś
+ wiązka silnika
+ zamach ze sprzęgłem
+ kolektor ssący z wtryskiwaczem
+ kolektor wydechowy
+ obudowę filtra powietrza

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 21:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu tyle z tymi kolektorami to wiem tylko zastanawiem sie jak ja to ppozniej podlacze ? Smile ale jak wyjme ten silnik z uniacza to bede mnyslał
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

generalnie masz trzy, cztery kable żeby go uruchomić, tylko musisz mieć tą wiązkę...

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 22:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

+ flansza...
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Wto 27 Kwi, 10 13:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no flansza to nie problem kawalek blachy i szlifierki tzn musze uciac tę wtyczkę przy kompiuterze pokladowym kompa zabrac tez i instalacje z silnika i chyba jeszcze pompa paliwa potrzebna Smile
?? a mail by ktos morze schemat jak to podl.ączyc?
Powrót do góry
papaclapa

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 13 Sie, 10 17:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam witam ja mam indentyczny silnik tylko teraz problem z flansza i lapa do silnika posiada ktos taka w miare mozwliwosci tanio oczywisdcie ???
Powrót do góry
Kret

PostWysłany: Nie 08 Maj, 11 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem w temacie nowy mam zamiar taki silnik zaszczepić do mojej Trajki zbudowanej na bazzie maluszka i tu mam pytanko co z pompą paliwa jak wiem u mnie jest w silniku 1.0 wtrysk Mono-Jetronic czy jest możliwość jej założenia na zewnątrz a nie w środku zbiornika myślę tu o podpięcia do pompy w miejscu zasilania paliwem przewodu ? jak myślicie wyjdzie coś z tego, i co z tym rozrusznikiem zamontować oryginalny od uno czy może pozostać maluszkowy?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 08 Maj, 11 22:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musisz szukać zewnętrznej pompy od jakiegoś autka z mono-wtryskiem w uno jest pompa zabudowana w baku

PostWysłany: Nie 08 Maj, 11 22:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślisz może o jakimś golfie?
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 08 Maj, 11 22:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kret nie o poldku np Smile miały pompy zewnętrzne na allegro jest tego pełno Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Kret

PostWysłany: Pon 09 Maj, 11 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A widzisz dobry pomysł Very Happy szukać od jedno punktu czy też morze być od pełnego? jest jakaś różnica w wydajności pomp?
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 09 Maj, 11 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do mono-wtrysku były potrzebne pompy, które pompowały 1,5 bara, a do wielo-wtrysku, te które dawały 3bary Wink

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 10 Maj, 11 7:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek napisał:
do wielo-wtrysku, te które dawały 3bary Wink

niektóre nawet więcej dmuchają

szukaj do jednopunktu

PostWysłany: Sro 11 Maj, 11 7:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki pompę już znalazłem, nowa jest o wiele tańsza niż używana od VW. Wink
Panowie moglibyście mi wyjaśnić jeszcze problem doboru docisku i tarczy sprzęgła, bo widzę tu że oryginalne od tego silnika jest raczej za duże a wiele jest na ten temat gdybania a chodzi mi o sprawdzone rozwiązanie.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 11 Maj, 11 8:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daj flansze grubą na 30mm i po podpiłowaniu żeberek w dzwonie skrzyni wchodzi na styk bez kombinowania

PostWysłany: Sro 11 Maj, 11 16:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok ale co z tarczom ( inna średnica wielowpustu ?) a docisk ma jak widzę większą średnice otworu sprężyny dociskowej ( łożysko oporowe maluszka chodzi po samej krawędzi ) nie lepiej zastosować tarczę od 900 razem z dociskiem i jaka by była tego konsekwencja? ( pasowały by otwory montażowe na kole zamachowym?)
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 11 Maj, 11 17:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tyle osób jeździ na seryjnym sprzęgle punto/seicento i jest w porządku, chcąc zmienić sprzęgło od 900 musisz zrobić nowe otwory montażowe, a konsekwencją zmiany może być ślizgająca się tarcza sprzęgłowa(zależnie od mocy silnika).

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński