| Autor |
Wiadomość |
Kondzikx (Otwock)
![]()
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 0:44 Temat postu: Rozrusznik... |
|
|
Witam!
Skad trzeba doprowadzic elektryke do rozrusznika zeby palil z kluczyka (byl wczesniej na linke), ale zestaw zastepczy na kluczyk czyli drugi rozrusznik mam.
Prosze o pomoc.
Pozdr. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
bartonq (Katowice)
 Pochwał: 4 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 1:08 Temat postu: |
|
|
to musisz zmienic jeszcze stacyjke  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 18:43 Temat postu: |
|
|
Jeśli będzie chciał mieć koniecznie na kluczyk to tak, ale zawsze można zrobić np. na przycisk.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondzikx (Otwock)
![]()
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 21:03 Temat postu: |
|
|
| Jak na przycisk?? Moglbys jakies szczegóły podac?? Bo ten na linke sie popsul a mam drugi na kluczyk |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 21:32 Temat postu: |
|
|
No bo masz dwa rodzaje stacyjek - jedna z pozycją do rozruchu i druga bez. Gdy masz fabrycznie rozrusznik na linkę, to jego włączenie odbywa się mechanicznie, przez co przez co stacyjka nie ma pozycji rozruchu. I teraz gdy wymieniasz rozrusznik na nowy typ, to trzeba doprowadzić przewody do elektromagnesu (podanie zasilania na elektromagnes powoduje załączenie rozrusznika). No i albo wymieniasz stacyjkę na nowszą i pod nią podpinasz przewody (gdy przekręcasz kluczyk to zamykasz obwód elektryczny - zostaje podane zasilanie na elektromagnes i rozrusznik pracuje), albo jak nie chcesz wymieniać stacyjki, to wstawiasz sobie gdzieś przycisk, do którego przyłączysz przewody od zasilania elektromagnesu. Chyba nic nie namieszałem, rozumiesz już ocb?  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondzikx (Otwock)
![]()
|
Wysłany: Nie 16 Lis, 08 13:08 Temat postu: |
|
|
No w sumie rozumiem ale wiesz do nowego rozrusznika potrzeba
(tak mi sie wydaje) dolozyc jeden kabel ktory idzie ze stacjyjki chyba tak zrobie, i wstawie nowa stacyjke. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 16 Lis, 08 13:14 Temat postu: |
|
|
No i właśnie o tym kablu mówię, że jeżeli nie chcesz wymieniać stacyjki, to możesz go poprowadzić osobno i zrobić przycisk. Decyzja należy do Ciebie.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wladeczek19
![]()
|
Wysłany: Pon 22 Cze, 09 10:22 Temat postu: |
|
|
| witam właśnie chcę zrobić maluszka palonego na przycisk mam rozrusznik od eleganta , z skąd wziąć zasilanie na elektor magnes ??? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

Pochwał: 1
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 22 Cze, 09 11:17 Temat postu: |
|
|
Czytaj ze zrozumieniem! Kaszlak opisał, że musisz POPROWADZIĆ NOWY KABEL od przycisku/stacyjki do elektromagnesu  _________________ Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/49118
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|