Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Rozrusznik...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Kondzikx (Otwock)

PostWysłany: Pią 14 Lis, 08 0:44    Temat postu: Rozrusznik... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Skad trzeba doprowadzic elektryke do rozrusznika zeby palil z kluczyka (byl wczesniej na linke), ale zestaw zastepczy na kluczyk czyli drugi rozrusznik mam.
Prosze o pomoc.
Pozdr.
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 14 Lis, 08 1:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to musisz zmienic jeszcze stacyjke Wink
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 14 Lis, 08 18:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli będzie chciał mieć koniecznie na kluczyk to tak, ale zawsze można zrobić np. na przycisk. Wink

PostWysłany: Sob 15 Lis, 08 21:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak na przycisk?? Moglbys jakies szczegóły podac?? Bo ten na linke sie popsul a mam drugi na kluczyk
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 15 Lis, 08 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No bo masz dwa rodzaje stacyjek - jedna z pozycją do rozruchu i druga bez. Gdy masz fabrycznie rozrusznik na linkę, to jego włączenie odbywa się mechanicznie, przez co przez co stacyjka nie ma pozycji rozruchu. I teraz gdy wymieniasz rozrusznik na nowy typ, to trzeba doprowadzić przewody do elektromagnesu (podanie zasilania na elektromagnes powoduje załączenie rozrusznika). No i albo wymieniasz stacyjkę na nowszą i pod nią podpinasz przewody (gdy przekręcasz kluczyk to zamykasz obwód elektryczny - zostaje podane zasilanie na elektromagnes i rozrusznik pracuje), albo jak nie chcesz wymieniać stacyjki, to wstawiasz sobie gdzieś przycisk, do którego przyłączysz przewody od zasilania elektromagnesu. Wink Chyba nic nie namieszałem, rozumiesz już ocb? Razz

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 13:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No w sumie rozumiem ale wiesz do nowego rozrusznika potrzeba
(tak mi sie wydaje) dolozyc jeden kabel ktory idzie ze stacjyjki chyba tak zrobie, i wstawie nowa stacyjke.
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 13:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i właśnie o tym kablu mówię, że jeżeli nie chcesz wymieniać stacyjki, to możesz go poprowadzić osobno i zrobić przycisk. Wink Decyzja należy do Ciebie. Wink

PostWysłany: Pon 22 Cze, 09 10:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam właśnie chcę zrobić maluszka palonego na przycisk mam rozrusznik od eleganta , z skąd wziąć zasilanie na elektor magnes ???
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 22 Cze, 09 11:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytaj ze zrozumieniem! Kaszlak opisał, że musisz POPROWADZIĆ NOWY KABEL od przycisku/stacyjki do elektromagnesu Rolling Eyes

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński