Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
rok 1976
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
jack76 (Poznań)

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:38    Temat postu: rok 1976 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam jestem posiadaczem i użytkownikiem czasem jeżdżącego malucha z lat '70-tych. pozro dla wszystkich fanów fiata 126p!

Ostatnio zmieniony przez jack76 dnia Sro 17 Gru, 08 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wygląda zacnie, OPRÓCZ WYWIERCENIA MOCOWAŃ PROSTO W CHROM !! DRAMAT.

Pochwał: 9

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pokaż więcej fotek i opisz go troche ;P
Powrót do góry
jack76 (Poznań)

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niestety już były, ale widzę , że będziecie mnie mobilizować do poprawek...
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny klasyk Very Happy trochę kosmetyki i ideał. Może więcej fotek i jakaś historia Very Happy
Powrót do góry
jack76 (Poznań)

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no cóż: blacha trochę spartaczona (20 lat temu remontowany przez jakiegoś mietka) silnik trochę wymęczony, ale jak na 32-letniego kaszla sprawuje się nieźle. na zdjęciach jest jeszcze uszczelka bez klina chromowanego i założone są inne kratki wlotów powietrza.
najpierw wyglądał tak. kupiłem go za 500 zł

a po założeniu paru detali...

Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 22:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witamy Wink fakt malec daje radę do Wolsztyna na spot pognał i wrócił bez problemów Wink a plany są wiem, żeby przywróci go do oryginału ale wszystko pokoleji bo rozmawialiśmy w Poznaniu przed startem na ten temat;-) a wytłumacz mi jak go kupiłeś to nie jeździł? czy dlaczego zwiozłeś go na lawecie?
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za 500 zł chętnie bym i tak przygarnął. Ale mocowanie rejestracji trzeba zmienić.

Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 23:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W Lanserze tak miałem i nic nie mówiłeś Laughing
A co do 76tki to bardzo zacny Krzaczek...Podoba mi się. Niektóre auta mają to coś, inne co byś z nimi nie zrobił tego mieć nie będą - Twoje zdecydowanie to COŚ ma Smile
A jeśli mody będą szły w kierunku który obserwujemy to wielkie ukłony w Twoją stronę...Z niecierpliwością czekamy na postępy w pracach.
BTW. - Czy autko zimuje gdzieś w garażu?
Możemy prosić o jakieś zdjęcia wnętrza autka?
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No zacny maluszek.....kolorek ładny,widac ze w miare zadbany.
P.S mała gleba by mu sie przydała moim zdaniem.... Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 23:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Żadnej gleby!!!!!! To jest KLASYK!!!!!!

PostWysłany: Sro 17 Gru, 08 23:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miłem rocznik 78 i do dziś nie mogę się otrząsnąc po jego utracie Sad
Dbaj o niego aby nasze dzieci i wnuki mogły kiedyś zobaczyć kawał motoryzacji.
Pewnie nie uwierzą już że kiedyś takimi autami się w rajdach ścigało i wygrywało Smile
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 7:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marchewa napisał:
Możemy prosić o jakieś zdjęcia wnętrza autka?

I jeszcze coś od tyłu Very Happy
Powrót do góry
kotniedobry (WARSZAWA)

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 8:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jack76 napisał:
no cóż: blacha trochę spartaczona (20 lat temu remontowany przez jakiegoś mietka) silnik trochę wymęczony, ale jak na 32-letniego kaszla sprawuje się nieźle. na zdjęciach jest jeszcze uszczelka bez klina chromowanego i założone są inne kratki wlotów powietrza.
najpierw wyglądał tak. kupiłem go za 500 zł

a po założeniu paru detali...

Piękny Fiacik , ładny krwisty kolor . Powiedz mi środkowe zdjęcie jest robione tylko aparatem , czy dodawałeś jakiś efekt w programie komputerowym . Jeśli tak , to jakim ?
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 8:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpowiedni tryb w aparacie dobre naświetlenie i można pstrykać, widze że autko z Poznania to mam nadzieje obejżeć go kiedyś na zywo Smile
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

było trzeba przyjechać na zlot do Kębłowa tobyś go zobaczył na żywo Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 11:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mandolina napisał:
Dbaj o niego aby nasze dzieci i wnuki mogły kiedyś zobaczyć kawał motoryzacji

polać mu dobrze gada!! Pomógł bardzo mi się podoba, i nie rób żadnej gleby, niech będzie w 100% orginał, a nie jakiś zglebowany klasyk Feee!!

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 16:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No fakt klasyk Very Happy ale jak dla mnie ciut nizej powinien przód isc.... Wink

Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 17:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gleba,musi być,nie ma problemu kupić nowe springi w razie czego Wink albo piórko ;P ja mojego też chyba na glebe walnę,ładny maluszek,bardzo mi się podoba,nie rób w nim za wiele,głównie jakieś akcesoria z epoki,doprowadzenie do ideału i bujać się Wink pozdrawiam! Very Happy aha i lampki R3 a nie H4 Wink

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 17:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja już kiedyś mówiłem, że zglebiony klasyk nie wygląda wcale dobrze tylko wygląda jak by miał zawias na wykończeniu. Poza tym każdy tutaj posiadający klasyka wprowadza do niego jakieś modyfikacje, a miło by było zobaczyć raz coś W PEŁNI fabrycznego... Wink

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 18:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodzi o to,ze wygląda jak koza,albo terenówka,tył 3/4 zwoja i resor lekko w dół,nie chodzi mi o glebe 2 zwoje czy coś takiego,ważne żeby na tylnych kołach nie robił sie pozytyw jak u mnie...bo mam to samo na seri,pozytyw się robi na tyle...

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 18:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie oszukujmy sie Very Happy nawet klasyk bedzie wyglądał lepiej na lekkiej glebie:)
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

własnie chłopacy maja racje Very Happy mi tez chodziło o lekką glebe a nie zaraz ze michą po piachu Laughing
ale niech sie własciciel wypowie co o tym sadzi i czy ma zamiar zrobic własnie taka lekką glebusie Wink

Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 20:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może faktycznie ciut za wysoko przód stoi, ale ja bym go doprowadził jedynie do stanu fabrycznego i NIC NIE KOMBINOWAŁ...
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marchewa napisał:
ale ja bym go doprowadził jedynie do stanu fabrycznego i NIC NIE KOMBINOWAŁ...

I to jest JEDYNA SŁUSZNA DECYZJA. Mógłby być CHOĆ JEDEN pojazd doprowadzony do stanu w pełni fabrycznego. I będę ciągle powtarzał, że klasyk na glebie wygląda, jakby miał wyruchane zawieszenie, a nie twórczą przeróbkę... Wink
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński