| Autor |
Wiadomość |
Banakil (Rzeszów)
![]()
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 22:13 Temat postu: |
|
|
Jak ma maluch wygięte koła, a nie prostopadle do asfaltu to wygląda jakby go polski asfalt w opony piekł.
Dlatego słusznie jest twierdzić, że włoskie maluchy z lat 70-tych jeździły dobrym asfaltem
Czyż nie mam racji? ^wysokie zawieszenie było na blok wschodni że tak powiem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 0:21 Temat postu: |
|
|
dajcie spokój! "gleba" w klasyku który nie jest przygotowywany na KJS?!!! nie będę robił rzadnej gleby, bo uważam że w maluchu jedyne co jest cenne to to, że jest maluchem (każdy pachnie tak samo, brzęczy na pierwszym biegu, gaśnie na skrzyżowaniach i ma podkasane kółka) a glebując go traci się jego charakter. maluch i tak nie będzie nigdy sportowcem więc niech pozostanie takim jakim się urodził! jedyne przeróbki jakie dopuszczam przy moim egzemplarzu to silnik, ale prawdopodobnie nie będę go mocno podkręcał bo szkoda mi oryginalnej włoskiej 600-tki (aparat zapłonowy "made in italy"). może wymienię silnik na 650 na jakiś czas (by móc wycisnąć z niego ostatnie poty), ale to w przyszłości.
jeżeli chodzi o wyposażenie, to narazie jest radyjko safari 2; obrotomierz mera-lumel; woltomierz mera-lumel i choinka o zapachu "new car"
obróbka zdjęcia za pomocą photoshop'a (lubię się tym zajmować)
a z tym mocowaniem rejestracji to macie rację, ale jakoś nie miałem czasu, były ważniejsze rzeczy jak np. zerwany gwint szpilki klawiatury zaworowej w głowicy, ale przysięgam że niedługo się tym zajmę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 0:52 Temat postu: |
|
|
| jack76 napisał: | | nie będę robił rzadnej gleby |
W 600 też najlepiej nic nie kombinuj, jak chcesz się bawić z silnikiem to pobaw się z innym.
To będzie teraz samochód, którego przemiany będę najchętniej śledzić.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 0:54 Temat postu: |
|
|
| fajnie ze maluch poszedl we wlasciwym kierunku. Dzialaj, pzdr |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 1:07 Temat postu: |
|
|
| dlatego chciałbym włożyć 650-silnik który znajdę w co drugim ogródku w Polsce i z nim pokombinować, jeżeli chodzi o te przemiany, to do wakacji pewnie nic się nie wydarzy ale może sprzęgło będzie trzeba już wymienić. może w wigilię znajdę trochę czasu... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 1:43 Temat postu: |
|
|
Szkoda że nie mieszkasz gdzieś koło mnie bo za pasję i chęci miał byś serwi dożywotni gratis
Nic w nim nie rób oprócz dbania o oryginalność a jak potrzebujesz bawić się w tjuning to kup sobie coś mniej wartościowego i tam rób sobie gleby , soczewy i co tylko dusza zapragnie. Ale klasyka pozostaw klasykiem.
Już dziś ten rocznik brzmi dumnie a pomyśl jak to będzie za 10......20 lat _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 2:33 Temat postu: |
|
|
kurcze, no szkoda, ale widzę że myślimy w ten sam sposób.
--- od razu lepiej z tą rejestracją. montaż zrobiony na szybka ale daje pogląd na sprawę.
| karol S. 126wlkp napisał: | | ...a wytłumacz mi jak go kupiłeś to nie jeździł? czy dlaczego zwiozłeś go na lawecie? |
przywiozłem go na lawecie bo miał niesprawne hamulce. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 9:50 Temat postu: |
|
|
teraz o wiele lepiej ogólnie fajny maluszek, ale myślę że delikatna gleba by mu nie zaszkodziła.
szanuj go, ale nie wyciągaj go z garażu tylko do zdjęć   _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 10:49 Temat postu: |
|
|
Teraz ślicznie, ale powiedz mi gdzie ty teraz taką pogode i te liście znalazłeś? Apeluje o fotki wnętrza...Bardzo jestem ciekaw
kaszlak_maniak, nie martw się mój też będzie seryjny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 12:01 Temat postu: |
|
|
zdjęcie zrobiłem chyba 1,5 miesiąca temu. to tylko prowizoryczny fotomontaż.
P.S. nie będzie żadnej gleby. Z całym szacunkiem dla rolników, ale moim zdaniem gleba w starym kaszlu to troszkę obciach, z resztą już się wypowiedziałem na ten temat więc nie mówmy już o tym.
wnętrze nie jest jakieś super, ale tar jest jeszcze obrotomierz i oryginalne siedzenia (chwilowo)
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 12:58 Temat postu: |
|
|
no i dobrze że bez gleby
ale masz wajchę zmiany "bieuffff"  _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 13:44 Temat postu: |
|
|
Obciach to jest to wnętrze z nowszych roczników - to pierwsze czym powinieneś się zająć, jeśli to 76'
- licznik
- wykładzina deski
- półeczka z głośnikiem
- przyciski
- siedzenia
- gałka zmiany biegów
- to tak na szybko jest "nie teges"...
Dobre zawieszenie, jeszcze żadnemu autu nie zaszkodziło
Vide moje autko:
 _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 14:15 Temat postu: |
|
|
Właśnie sie zastanawiałem, jakie masz wnętrze... i tego się obawiałem. No nic, wierze że się z tym uporasz. Tu masz odpowienie dla Twojego rocznika, ale pewnie to wiesz
A Mocha nie słuchaj, on każdemu wciska glebe. Nawet do mojego diesla chciał zaaplikować
A ten jeden przełącznik masz fajny od radiowozu Milicyjnego 125p/FSO 1500  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 19:22 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Obciach to jest to wnętrze z nowszych roczników |
no dobra, zgadzam się, ale to nie ja to pozmieniałem tylko poprzedni właściciel (np. uciął gałkę zmiany biegów i założył tą która jest na zdjęciu tak, że nie można nakręcić kulki), a na razie nie znalazłem wszystkich oryginalnych części. to tak jak by ktoś kupił pordzewiałego malca do remontu, a ty byś mówił że go zapuścił...
a nie teges są jeszcze lufciki.
P.S. twoje autko prezentuje się znakomicie. dużo nad nim pracowałeś? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 19 Gru, 08 19:33 Temat postu: |
|
|
| jack76 napisał: | | P.S. nie będzie żadnej gleby. Z całym szacunkiem dla rolników |
Chooopie normalnie już Cię lubię.
A tak poza tym to tu 3/4 forum sadzałoby na glebę wszystko co nadaje się do jeżdżenia, dlatego takimi komentarzami się nie ma zbytnio co przejmować.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 08 10:12 Temat postu: |
|
|
jack76 z tym lewarkiem to się nie przejmuj,nie jest to dramat. Wymieniałem kiedyś cały mechanizm lewarka. Roboty troche jest, ale efekt bardzo zadowalajacy. W moim bialym tez mnie to czeka  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 08 10:34 Temat postu: |
|
|
jack76 - fletnerków nie dojrzałem na tym zdjęciu. Tapicerka boczna z listewką ozdobną, czy bez niej ? _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jack76 (Poznań)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 1:40 Temat postu: |
|
|
| z listwą. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małkers (Lublin)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 08 20:48 Temat postu: |
|
|
| I jak ci idądalsze modernizacje maluszka ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 31 Gru, 08 0:21 Temat postu: |
|
|
Wygląda bardzo elegancko, chciałbym zobaczyć więcej zdjęć  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|